Ruský satelit našel na Jupiteru vodu a potvrdil přítomnost velryb! Zbytek světa zprávu tutlá!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Ruská média dnes přinesla podrobnosti ostře sledovaného letu satelitu SPUT1N-K. Ten odstartoval před měsícem z ruského Bajkonuru. Jeho posláním není nic menšího, než analyzovat složení planety pro případnou kolonizaci a pátrání po mimozemském životě. Světová mainstreamová média přesto o ruském objevu mlčí!

„Celý projekt provází od začátku ohromné množství šťastných okolností. Kdybych byl věřící, řekl bych snad i zázraků, ale jsem vědec,“ vysvětluje ředitel ruského kosmického programu Vasilij Lajka. Ví, o čem mluví. Ještě několik málo hodin před startem nebylo známo, zda se podaří sehnat dostatečné množství dřevěných pilin, které jsou tolik potřeba k rozžhavení parního kotle. Od té doby jako by na celý projekt ale dohlížel anděl strážný! Cestu, kterou měl satelit urazit za dva měsíce, zvládnul SPUT1N-K před očekávaným termínem. Řídící mechanismus satelitu sice při dosažení orbitu Jupitera zkolaboval a SPUTIN-K1 začal nekontrolovatelně padat k povrchu, to ale nezabránilo vyspělé ruské technice, aby i nadále vysílala důležitá data. Po celou dobu SPUT1N-K analyzoval své okolí a posílal první fotografie z povrchu planety.

Satelit SPUT1N-K vyrazil na svou pouť vybaven tou nejnovější a nejkvalitnější technologií

Docent Lajka si nedělá iluze o tom, jak moc musí být celá vědecká obec zaskočena, i když se mu zatím dostalo jen posměšných pošklebků. “Závidí”, vysvětluje Lajka. Kupříkladu americká NASA má k závisti jistě nemalý důvod. Pravděpodobně nikdo neočekával, že satelit nalezne na Jupiteru po dopadu vodu. A už vůbec nikdo neočekával, že se SPUT1N-K do vody ponoří a zmizí v hlubinách něčeho tak velkého, co by šlo popsat jako oceán.

„Stále nevíme, jak si to vysvětlit. K Jupiteru jsme už dříve poslali několik sond a stejně tak naši američtí kolegové nikdy na povrchu Jupiteru vodní plochu nenašli. Je ale prostě možné, že Jupiter je obalen v tak husté vrstvě mraků, že ani dalekohledy s tím nejlepším rozlišením neměly šanci proniknout přes tento závoj. A pokud už by na Jupiteru voda byla, očekávali jsme její výskyt na pólech planety a ve formě ledu!“ Lajka neskrývá své nadšení. Podvědomě tušíme, že to není jediná senzace, se kterou ruský tým dnes přijde.

Ono tušení na sebe nenechalo dlouho čekat, když Lajka za bouřlivého potlesku kolegů zobrazil na projektoru další fotografii. „Na co může být náš tým skutečně hrdý, je nález mimozemského života! Podařilo se nám na snímku zachytit něco, co až nápadně připomíná velrybu! Samozřejmě je velmi brzy na jakékoliv závěry, ale domníváme se, že kytovci byli na planetu Zemi zavlečeni a původně se jedná o mimozemský druh!“

SPUT1N-K vyfotil překvapeného mimozemšťana. Uznáváme. Malého šedého jsme si představovali jinak.

SPUT1N-K vysílal data ještě zhruba sedm minut do dopadu na hladinu oceánu. Protože ale nebyl konstruován pro fungování v tekutině, baterie zkratovaly a satelit je momentálně neaktivní. Za posledních sedm minut své životnosti stihl satelit poslat téměř šedesát snímků. Některé velmi detailně zachycují tvora, který skutečně až nápadně připomíná třetího největšího pozemského savce (hned po prezidentu Zemanovi a plejtvákovi obrovském).

“Jsme na prahu něčeho opravdu velkého. Byla by chyba nepokračovat v našem výzkumu. Už teď konstruujeme SPUT2N-K, který bude vodotěsný. Doufáme, že budeme schopni satelit vyslat k Jupiteru během následujících šesti měsíců. A taky, že igelitový pytel, ve kterém bude SPUT2N-K zabalen nesníží kvalitu pořizovaných fotek.” uzavírá Lajka, opojen úspěchem a vodkou.

Senzační zpráva se dnes objevila na prvních stránkách všech ruských a čínských deníků.

USS Nemo pořídila fotografii ruského satelitu

Západní média tuto průlomovou zprávu z nepochopitelného důvodu nepřevzala a pouze informovala o ruském satelitu, na který americká ponorka USS Nemo náhodou narazila při proplouvání Indickým oceánem.

 

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi