Podvod roku: Brněnské podsvětí nakoupilo tunu sušené brokolice místo marihuany

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Husarský kousek se podařil Hnutí za popularizaci nepopulární zeleniny (HZPNZ). Počátkem měsíce totiž s brněnským podsvětím uzavřelo smlouvu o prodeji více než tuny marihuany. Až po množících se případech předávkováním vitamínem C se ukázalo, že sušená plodina je ve skutečnosti brokolice.

Že s marihuanou není něco v pořádku, závislí zjistili až po tom, co se předávkovali vitamínem C

„Mrtki, vole, fakt,“ svěřil se naší redakci pan Arnošt Zduněný. Právě ten se tento měsíc účastnil soutěže brněnského podsvětí o nejlepšího prodejce trávy, ve které zvítězil. Po zjištění, že ve skutečnosti svým klientům prodal čtyřicet kilo sušené zeleniny, však bude muset věcnou cenu v podobě křišťálového pika vrátit. „Nasrat jako, vole. Je za tím půl prdele tvrdě odstátých hodin u kontejnerů za Kauflandem, než se mi podařilo tolik travy, teda brokolice, prodat.”

Sporně se kupodivu k situaci staví i místní policie. Původně se očekávalo, že úřady uvítají čisté ulice díky rošádě Hnutí za popularizaci nepopulární zeleniny. Ukázalo se však, že přerušením dodávek silně návykové trávy zmařili několikaleté snahy o zmapování kartelu, a navíc prudce vzrostla spotřeba druhé nejoblíbenější brněnské návykové látky – toluenu.

Na nedostatek trávy zareagoval trh prakticky okamžitě

„V našem hnutí chceme lidem ukázat, že nepopulární zelenina může běžně pomoci v denních potřebách obyčejných lidí,“ míní Gerd Thunpeak, který stojí například za zpopularizováním salátové okurky příměstských paniček s manželem na služební cestě. „Lidé v České republice stále ještě nechápou, jaké mají štěstí oproti takové Africe. Co by děti daly za takovou zapékanou brokolici nebo pizzu Hawai,“ vysvětluje Gerd Thunpeak, který poukazuje na to, že jen v České republice supermarkety ročně vyhodí asi sto tun neprodané brokolice, což je shodou okolností více než polovina objednávek. „Vnímáme to jako plýtvání. Tak jsme se prostě trochu prohrabali v kontejnerech a vyhozenou brokolici nasušili. A výsledek? Ten snad vidí každý.“

Gerd Thunpeak je méně slavný bratranec více slavné sestřenice Grety Thunberg

Bohužel se tento bohulibý čin nechvalně zapsal i v análech brněnských nemocnic. „Dokud se nám po městě motali feťáci s pohyby lenochoda a rudýma očima, bylo poměrně snadné zjistit, co jedinec pod návykovou látkou požil,“ odpovídá na náš dotaz primář feťácko-detoxikačního oddělení MUDr. Karel Čistý. „Inhalovaná brokolice však s sebou nese i poměrně závažná zdravotní rizika. Tak především se po inhalaci nedostaví očekávaný efekt zdunění, takzvaně lidově řečený rauš,“ popisuje nástup účinků brokolice Čistý. „Jedinec, který tak nedosáhne očekávaného stavu, sahá obvykle po dalším piku, protože se domnívá, že je tráva prostě jen nekvalitní.“ Právě to je podle Čistého naprosto fatální, protože brokolice má nástup efektu podstatně pomalejší než klasická marihuana. Inhalace brokolice navíc vede k vedlejšímu účinku zezelenání kůže, což hledání zduněných jedinců v brněnských parčících podstatně zhoršuje, protože se v porostu dají identifikovat pouze podle červených očí.

Skupinka feťáků se ukrývá v brněnském parku před městskou policií

„Přes to všechno si myslím, že děláme správnou věc,“ stojí si za svým Gerd Thunpeak. „Lidstvo by přece mělo umět zpracovávat zdroje bez zbytečného plýtvání.“ Se současným úspěchem se však Gerd nechce spokojit a míří mnohem výše. Již během tohoto roku plánuje například Starobrno stáčet do lahví předních českých pivovarů a vydávat jej za pivo.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi