Recept: vařené debrecínské párky

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1 porce
Chod: hlavní chod
Druh přípravy: vaření
Ingredience:
chleba 1 kus
debrecínský párek 1 kus
hořčice 2 lžičky

Postup přípravy:
Párek vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme na mírném plameni, dokud nepřivedeme vodu k varu. Poté hned plamen stáhneme, aby nedošlo k prasknutí párku. Podáváme s hořčicí dle výběru a krajícem chleba, případně jiným pečivem.

Návrh pro servírování

Převzato z lidové tvorby Ládi Hrušky

KOMENTÁŘE:

08:22 Karel Chromý
Dobrý den, postupoval jsem přesně podle receptu, ale voda z hrnce se všechna nevejde na talíř a chleba je potom rozmočený. Kde jsem udělal chybu?

08:26 Tomáš Marný
Dobrý den, postupoval jsem přesně podle receptu, ale voda z hrnce se všechna nevejde na talíř a chleba je potom rozmočený. Kde jsem udělal chybu?

08:31 Helena Kropáčková
Měla jsem stejný problém ale vyřešila sem to. Vodu z hrnce jsem nalila do půlitru a upíjela k párkům. Dobrou chuť.

08:37 Jana Krásná
Doporučuji vodu využít na koupel nohou. Pokožka krásně zvláční. Účinky potvrdilo 80 % testovaných.

08:48 Jan Palach
Levá noha krása, na pravou to neúčinkuje? Někde jsem udělal chybu. Levá pálila, pravá už ne.

09:02 Andrea Chytráčková
Chyba musela nejspise nastat jiz v postupu, z leveho parku se musi nalit voda na levou nohu a z praveho na pravou…nikoli obracene!!!

08:44 Evžen Jebavý
Vážený kolego, nepostupoval. NIKDE v receptu není uvedeno, že byste měl párky z hrnce vyndat. Hořčice dle výběru (tuhle jsem ale nesehnal, měli pouze plnotučnou a kremžskou) se pravděpodobně přidává do vody.

09:15 Jiří Ovčáček
Asi před dvěma hodinami jsem započal s přípravou párků dle tohoto receptu. Před hodinou a půl začala voda vařit a mírný plamen se zatím neobjevil. Poraďte mi prosím, jak dlouho mám ještě čekat, než se plamen objeví, abych jej mohl ztlumit. Děkuji, čekám, stále čekám.

09:32 Petra Hladová
Mám podobný problém, voda již byla již vyvařená, ale mírný plamen se stále neobjevil! Ačkoliv pokrm ještě asi nebyl vařený, vypnula jsem raději svůj elektrický sporák, debrecínské párky jsem ode dna odřezala nožem a nabídla je svému kocourovi. Až se příště zase pustím do přípravy, tak složitého pokrmu, požádám raději o dozor svou zkušenou tchýni.

09:54 Petra Hladová
Omlouvám se za předchozí hloupý příspěvek, kde si stěžuji, že jsem nemohla stáhnout plamen, protože se žádný ani neobjevil, a proto jsem vypnula svůj elektrický sporák a ve vaření již nepokračovala. Samozřejmě už jsem celou věc pochopila. Můžete sem, prosím, někdo vložit adresu webu, z kterého se dá plamen stáhnout? Zkoušela jsem hledat na ulozto ale tam jsem to nenašla. Děkuji.

09:56 Miro Bašta
Vobec to nieje jednoduchy recept… plamen sa mi objavil az po viac ako hodine… na jeho stiahnutie som musel privolat hasicov ..v case ich prichodu uz vobec nebol mierny… mikrovlnku mozem vyhodit… aj s polovicou bytu

10:12 Martin Vegeta
Pokud autor receptu myslel jakýsi vnitřní oheň, zapálení pro kulinářství, myslím, že objevení plamene, který by potom bylo možno ztlumit, souvisí s mentální energií kuchaře. Z tohoto hlediska provádím již druhý týden experiment. Sedím naproti hrnci s párky. Voda je již vlažná, ale plamen se stále neobjevuje. Došla jsem tedy k poznání, že moje zapálení pro kulinářství je velmi povrchní. Proto myslím, že tento recept je pouze pro opravdově zapálené kulináře.

10:18 Jan Papež
Párky jsou dokonce jedno z jídel, které doporučuje česká biskupská konference jako vhodné ke konzumaci na Velký pátek či Popeleční středu, tedy ve dnech přísného postu. Původně to byl Velký párek, to jen pro upřesnění

10:42 Michal Kolesa
Instrukce nejsou dost jasné, skřípl jsem si varle do odsávání digestoře.

10:52 Karla Šlechtová
Já když vařím, tak si preventivně varle (nejlépe obě) schovám do vhodné části oděvu. Zatím s tím mám jen dobré zkušenosti, takže mohu jen doporučit.

11:00 Jakub Čecháček
Když vařím dva párky, musím vodu přivést k varu dvakrát? Nebo použít dva hrnce?

11:05 Michal Kolesa
Jestli jsem to pochopil správně, tak na jeden párek jedna voda. Ale asi bude lepší použít balenou. Ráno jsem pustil kohoutek a pořád ještě teče ta první.

11:22 Pavel Kočiš
Nejlepsi pokrm. Uvaril jsem to presne dle receptu pri veceri, u ktere jsem se seznamil s rodici sve pritelkyne. Vsichni jsme si moc pochutnali a voda z hrnce byla vytecna. Doporucuji vyzkouset!

11:42 Pavel Malina
A můžu místo párků použít bůček, místo hořčice zelí a místo chleba knedlíky? Zůstává postup stejný?

11:55 Andej Babiš
Muzete dat cokoli kamkoliv a furt to budou varene debrecinske parky.

11:58 Tomáš Ledvinka
Máte nějaké doporučení, jak uvařit tuto na první pohled delikatesu, i pro nás, co používáme místo plynu elektrický sporák a tudíž nemáme plamen, který bychom stáhli? Chci si tuto svěží novinku na českém kulinářském nebi také dopřát, leč takto asi nemohu.

12:20 Milan Chovanec
Pro tento speciální případ je nutno zakoupit malou plynovou bombu s hořákem, aby bylo co stahovat. Večeře tak vyjde cca na 1500 Kč, pokud nebudete trvat na hořáku novém.

12:48 Tomáš Škraloup
Já to vzdávám, tak náročný recept je nad mé síly!

Post Author: Redakce