Evropská unie stahuje z prodeje ukrajinská vajíčka. Obsahují parazitické zárodky

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Jako by s ukrajinským obilím nebylo problémů dost, vynořil se na sklonku tohoto týdne problém nový. Podle předběžných testů totiž mohou vajíčka z Ukrajiny obsahovat parazitické zárodky. Evropská potravinářská inspekce nařídila jejich stažení z prodeje.

„Připomeňme, že k zatím nejznámějšímu incidentu s kontaminovaným obilím došlo v britském městě Stratholme, které následně muselo být celé očištěno,“ líčí nemilou situaci Arthas Menethil z Evropské potravinářské inspekce, který má údajně k dispozici velmi podrobné informace o otravě obyvatel a průběhu jejich léčby, o nich ovšem v rámci zachování lékařského tajemství nesmí mluvit. „Prostě by bylo nejlepší, kdybychom si vystačili sami. Nikdo se přece Ukrajinců neprosil, aby nám sem vozili pytle s jejich obilím a nechávali je stát na kárkách, kde je může každý ukrást a doma si z něj upéct chleba,“ je názoru Menethil, který hodnotí riziko doslova jako pokus o atentát.

Umělecké ztvárnění ukrajinského obilí, které údajně může za stratholmský masakr

Poněkud mírnějšího názoru je Ellen Ripleyová zabývající se v Evropském parlamentu obchodem s Evropskou unií. Ta má v rámci reparací na starosti právě import levných surovin a potravin. „Je naprosto jasné, že se občas něco nepodaří, a že se na stůl Evropanů dostane třeba zamořené obilí. V tomto případě je ale potřeba oddělit zrno od plev a připustit si, že drtivá většina potravin je skutečně zdravotně nezávadná a že problém je pouze nafouklá bublina,“ oponuje Ripleyová, která za masivní kampaní vidí snahu za každou cenu poškodit ukrajinský export. Zdá se ovšem, že zamořené obilí nebude jediný problém, který bude dělat vrásky na čele Ripleyové, protože s největší pravděpodobností konzumace vajec může za smrt moravského občana, který si z nedávno vymrskaných vajec chtěl udělat pomazánku.

Ripleyová varuje před zbytečnou panikou

Na žádost Magistrátu města Brna nebudeme zmiňovat bydliště zesnulého občana, neboť si město již vytrpělo dost a po dvou sériích deseti egyptských ran očekávalo, že je už žádná katastrofa nečeká. Bohužel, pravda se rozhodla překvapit. Počátkem dubna bylo totiž do Oppidia navezeno asi sedm kamionů vajec nosnic z ukrajinských drůbežáren, které byly díky Velikonocím extrémně rychle distribuovány mezi populaci.

Po Brně se začíná šířit neznámá nákaza. Odborníci z Vysoké školy života hovoří o ptačí chřipce.

„Ano, mám o této skutečnosti nějaké základní informace,“ připouští Ripleyová, která má informace o tom, že nosnice pochází z ukrajinského vesmírného programu, kdy se bojovou slepici podařilo zkřížit s královskou nosnicí, díky čemuž vznikl zcela nový druh xenohouta a xepice. Mezi základní vlastnosti přitom patří vysoká nosnost, odolnost, smysl pro matriarchát a plivání kyseliny. „Ovšem vejce jsou zdravotně nezávadná a pro jistotu jsou sterilizována radiačním zářením v Černobylu. Šíření facehuřat mimo chráněnou líheň je zcela vyloučeno,“ trvá na svém Ripleyová.

Přesto se však v moravské metropoli podle všeho nákaza šíří a nemocnice se začínají plnit případy s drůbeží přisátou na obličeji. „Není nač čekat, celé město musí být očištěno,“ uzavírá náš rozhovor Arthas, který se znovu vydává na cestu.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi