Mynářovi v Českém Švýcarsku shořela narychlo postavená roubenka

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Že neštěstí nechodí po horách, ale po Mynářovi, může potvrdit sám dobře známý Vratislav Mynář, kterému se letos skutečně lepí smůla na paty. Nejdříve mu na jaře vyhořel srub vzdálený jen asi sto metrů od neexistujícího rybníku plného vody. Teď se přidala další katastrofa v podobě vyhořelé horské chaty, kterou si v Českém Švýcarsku nechal narychlo vybudovat teprve v pondělí.

Není to ani půl roku, co Mynářovi shořela chata včetně trezoru v hodnotě dvaceti milionů korun

„Vážně nevím, co vám k tomu mám říct. Lidská závist jednoduše nezná mezí,“ pokusil se nás odbýt Vratislav Mynář, a divoce u toho mával pojistnou smlouvou s pondělním datem. Je to už druhá roubenka, která šéfovi Kanceláře prezidenta lehla popelem během jediného roku, z čehož je možné usuzovat, že se nejedná o náhodu a že Je Vratislav Mynář obětí záškodníka, který sabotuje jeho poctivě získaný majetek. „Škoda je o to větší, že jsem si zrovna v pondělí přivezl do roubenky nějaké pracovní dokumenty, na které jsem se chtěl během dovolené podívat,“ hořekuje Mynář, podle kterého dva kamiony dokumentů z kartotéky Pražského hradu pravděpodobně lehly popelem. A protože v Kanceláři prezidenta nebyl nikdo od Pirátů, k samotné digitalizaci ještě nedošlo, a dokumenty jsou nenávratně ztraceny.

Mynář si část dokumentů z archivu Kanceláře prezidenta republiky odvezl domů kvůli práci. Ty už se bohužel vrátit nepodaří.

„Příští prezident a vlastně celá jeho kancelář se bude bohužel muset spokojit s tím, že bude archiv poněkud prázdný. Je to strašné neštěstí, ale patrně se s tím nedá nic dělat,“ míní novopečený majitel shořelé roubenky. Hned vedle plápolají zbytky praporků nově vybudované sjezdovky, doutná labuť z kolotoče a v dýmu se rýsují obrysy zničeného ruského kola. „Je to strašná katastrofa. Vůbec nevím, co budeme dělat. Chtěl jsem v létě někam vypadnout s rodinou na český venkov, který se zároveň nachází ve Švýcarsku, a České Švýcarsko byla poměrně zajímavá varianta,“ vysvětluje Mynář, který chtěl pomoci rodině od stresu. Podle všeho se ne všechny plány daří plnit podle úmyslu.

Požáru nebylo ušetřeno ani Mynářovo ocelové ruské kolo

„Využili jsme takzvané last minute nabídky. Od čučkařů jsem měl poměrně důvěrné informace, že v Českém Švýcarsku  je teď celkem horko a pár dnů to tam ještě vydrží. Prostě ideální místo, kam chcete vytáhnout rodinu, aby si trochu oddechla,“ popisuje poslední hodiny před katastrofou Mynář, který už o dvě hodiny později v národním parku dokončoval stavbu roubenky za 50 milionů korun, a to za přítomnosti kolaudátora, který doutnající podlahu popsal jako vkusné podlahové topení, a pojišťovacího agenta OVB, který do smlouvy do kolonky o stavu nemovitosti vložil informaci o tom, že budova se nachází na obchodně žhavém pozemku, a proto je cena tak vysoká.

České Švýcarsko je v poslední době horká cestovatelská destinace

Objevují se ovšem i spekulace o tom, že požár si založil Mynář sám a že mu šlo pouze o další pojistný podvod a potřebu zbavit se nepohodlných dokumentů. Toto samotný ředitel Kanceláře prezidenta odmítá jako bohapustou lež, stejně tak jako domněnku, že si změnil trvalé bydliště na České Švýcarsko kvůli tomu, že Česká republika se Švýcarskem nemá smlouvu o vydávání stíhaných osob.

 


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi