V budově Vojenské nemocnice podle všeho řádí strašidlo

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

V týdnu jsme společně s dalšími předními českými médii uveřejnili zprávu, podle které dosluhující premiér Andrej Babiš očekává brzké převezení prezidenta Miloše Zemana z jednotky intenzivní péče. Až doposud jsme se přitom domnívali, že se prezidentův stav spíše zhoršuje, a podobá se vyčkávání nevyhnutelného konce. Podle všeho byly naše informace mylné, za což se našim čtenářům omlouváme. Andrej Babiš neupřesnil, na které oddělení by měl být prezident převezen. Stejně tak není jisté, jakým způsobem bude Miloš Zeman chráněn před strašidlem, které se začalo ve zdech Vojenské nemocnice objevovat tento týden.

Jako první se do styku s nesvatou entitou dostala vrchní sestra Ratchedová

„Je to strašné. Nikdy jsem něco takového neviděla,“ lamentuje sestra Ratchedová, která má na starosti výdej léků. Podle jejího svědectví se entita poprvé zhmotnila v úterý nad ránem a pokusila se o konzumaci veškerého lihu. „Samozřejmě ta obludnost byla nehmotná, a rozcajdala všechno po zemi,“ stěžuje si Ratchedová, která si, stejně jako ostatní zaměstnanci nemocnice, nedokáže přítomnost strašidla vysvětlit.

S jistotou se zatím nedaří určit, komu duch patří. Jisté jen je, že bloudí po chodbách nemocnice a všem škodí.

„Obvykle se jedná o zbloudilé duše. Tak špatné, že je i z pekla vyhodili, protože pro ně neměli dostatek kruhů věčného utrpení. Takové entity se pak po návratu na zem snaží dále škodit. Stejně, jako měly ve zvyku po celý život,“ vysvětluje přední světový specialista na okultismus a nadpřirozené jevy Roger Perron. Podle něj se tak ale stává pouze ve skutečně ojedinělých případech, a krom Hitlera, Stalina a Věry Pohlové se dochovalo ve skutečnosti jen velmi málo důkazů, které by podobné teorie potvrzovaly. „Tohle je ale jiné. Je to tu. Bloudí to temnými chodbami a nadává to lidem,“ vysvětluje Perron. „Skupinku novinářů, kteří přišli vyčenichat nejnovější informace o zdravotním stavu, toto strašidlo vyhnalo z nemocnice a vyhrožovalo jim při tom, že by všechny novináře postřílelo. Na gerontologickém oddělení se pak opakovaně zmatených důchodců dotazuje, zdalipak ví, co je to passy. Nevím sice, co to bylo za člověka, ale když byl ještě naživu, muselo se jednat o mimořádně zlého jedince,“ domnívá se Perron.

Pana Ovčáčka naše přítomnost nasrala. Prskal o tom, že jej obtěžujeme u jeho domečku, a oháněl se po nás kabelkou.

„Panu prezidentovi se samozřejmě daří skvěle. V posledních dnech si už například vůbec nestěžuje na bolest dolních končetin,“ odpovídá na náš přímý dotaz tiskový mluvčí Jiří Ovčáček, který kategoricky odmítá variantu, že bychom prezidenta, byť jen na okamžik, navštívili a zamávali mu. „Pan prezident je hluboce zaneprázdněn. Většinu dne usilovně přemýšlí o tom, co vše musí v zameškaných dnech zařídit, po zbytek času si obvykle většinou jen tak hoví,“ svěřuje se ostýchavě Ovčáček, který nechává prostor spekulacím, když odmítá napřímo odpovědět, na které oddělení má být prezident po údajném zlepšení stavu převezen. „Podívejte. Nepravidelný tep zmizel. Pan prezident netrpí ani žádnými křečemi. Posledních pár dnů neříká žádné nesouvislé věty. Já to vnímám definitivně jako zlepšení. Nejsem sice ošetřující lékař, ale poslední, co aktuálně pana prezidenta trápí, jsou bolavé paty. Já bych ho převezl na patologii, a dál se uvidí,“ rozloučil se Ovčáček, načež nám přibouchnul dveře před obličejem.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi