Naštvaný kupující žaluje realitku. Při koupi bytu 1+1 nedostal druhý zdarma

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Česko je uprostřed hluboké bytové krize a dnešní mladí musí počítat s tím, že bydlení pro ně bude znamenat čtyřicetiletou hypotéku na sdílenou palandu v ukrajinské ubytovně. Není tedy divu, že Patrik Zadlužil po výhodné nabídce na zisk jednoho bytu zdarma skočil po hlavě. Chybějící peníze si půjčil na Zonky a zbytek vysomroval od rodiny a známých. Avšak Patrik druhý byt nezískal. Za bezmála 10 milionů dostal pouze jeden byt, za jehož dveřmi nyní čeká exekutor. Patrik se cítí podveden a chystá se s realitní kanceláří soudit. Ovšem pouze v případě, že vybere dostatek peněz na advokáta v crowdfundingové kampani, protože je na mizině.

Patrik snil o životě boháče od malička. Pro tuto kariérní dráhu se definitivně rozhodl, když základní školu ukončil po osmé třídě a na Instagramu začal sledovat krále fejku a makaka s plnovousem, Dana Bilzeriana. Píle a tvrdá dřina v cestě za vytyčeným cílem Patrikovi vynesla v jeho 20 letech dvě exekuce a trvalé bydliště na obecním úřadě. Do jeho portfolia patří obchodování s kryptoměnou, přeprodej grafických karet a prodej krabicáku a kusovek nezletilým, což byla jediná činnost, ve které Patrik občas vykázal mírný zisk.

Akční nabídku na nákup bytu 1+1 si tak Patrik Zadlužil nemohl nechat ujít. Dokonce si na ni vzal další půjčky a zvedl svou úroveň zadlužení. “Jako přišlo mi trochu divné, že mi neukázali ten druhý byt, ale bral jsem to jako překvapení. Když máte před sebou takový skvělý deal, neptáte se. Lvi žerou první,” vysvětluje své uvažování Patrik. Od koupě Patrika neodradil ani vzhled prohlíženého bytu. “No, on byl řešený tak trochu vertikálně. Měl asi 10 metrů čtverečních, v přízemí byla kuchyň a dřez sloužil zároveň jako sprcha a záchod. Žebříkem se potom chodilo do obývacího pokoje nahoru. Ta podlaha toho patra bylo vlastně několik vrstev kartonu. Ale tak Praha no. Za 10 mega nic lepšího neseženete,” popisuje dispozici prvního bytu Patrik. Koupí se chtěl dostat z dluhové pasti, oba byty by obratem prodal, čímž by splatil své dluhy. Za zbytek peněz si Patrik plánoval pořídit hausbót. “Na parkovišti kousek od bytu rodičů je místo, kde je celoročně kaluž. Za pár tisíc bych koupil Feldu bez technické, postavil ji do kaluže na cihlách a usadil se. Asi to není úplně hausbót v tom originálním slova smyslu, ale já chtěl vždycky v jednom žít a tím by se mi splnil můj sen,” vykládá zasněně.

Kuchyň spojená s koupelnou je údajně velice funkční. Záchod je řešen jako vyklápěcí ze sporáku.

Od smělých plánů ale sešlo, neboť Patrik již nemá odkud brát půjčky, aby splatil předchozí půjčky. Jeho poslední možností je zažalovat předmětnou realitní kancelář za podvod. Pokus o mimosoudní vyrovnání se setkal s výsměchem ze strany makléře. Ovšem k soudu tento případ dojde, pouze pokud Patrik sežene dostatek finančních prostředků na soudní výlohy a najmutí právníka, který by se tohoto případu ujal. “Od rodičů už nedostanu ani korunu. Táta mě vydědil,” posteskl si Patrik. Důvod vydědění mu není znám, nicméně by to mohlo mít něco společného s tím, že tátovi z auta sundal nové zimní pneumatiky a prodal je na Bazoši, aby si mohl předmětný byt 1+1 koupit. Peníze na soudní výlohy se tak snaží sehnat všemi různými způsoby od žebrání na hlavním nádraží přes vybírání drobných z automatů na kávu až po crowdfundingovou kampaň.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.