Po zevlování na silnici změnilo Alžbětko strategii a přilepilo se ke kolejím. Pohřeb má v úterý

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

Ztrátou na životě skončila série demonstrací proti klimatickým změnám. Obětí se stala osoba neurčitého pohlaví, která se do povědomí našich čtenářů zapsala například přilepením k asfaltce a překážením průjezdu ekoautobusu. Odpor a pohrdání organizací Attention whorebellion donutilo bipolární pansexuálo Alžbětko k tomu, aby rázně přehodnotilo své protesty končící výsměchem v podobě objíždění jeho osoby v ostatních pruzích a začalo demonstrovat na komunikacích, kde se uhýbat nedá. Na kolejích.

Jako největší úspěch Extension Whorebellion je možné pokládat zastavení ekoautobusu

Odborníci se shodují, že problém nastal ve chvíli, kdy se na svoje ovečky Gréta vysrala a otěže převzala organizace ekoteroristů vystupující pod jménem Attention Whorebellion. Skupina je známá právě i v České republice, kde ji můžeme znát například díky úspěšným skupinovým lehánkům na veřejných prostranstvích, což je zbytku nechápající populace popisováno jako efektivní boj proti globálnímu oteplování. V zásadě všichni dotazovaní odborníci se zároveň shodují v tom, že kdyby členové Attention Whorebellion spáchali skupinové nežití, pomohlo by to záchraně klimatu asi nejvíce. Skupina je totiž mimo jiného známá i devastováním svého okolí, k čemuž používají kromě jiného i neekologické barvy a lepidla. Paradoxně si rady odborníků vzalo k srdci jako první až právě Alžbětko, které se rozhodlo ukončit svůj mrzký život přilepením se ke kolejím a mácháním transparentem „jsem zděšeno tím, jak moc ignorujeme klimatickou krizi“.

Takto demonstrující Alžbětko vypadalo na začátku rebelie

Pro svoji demonstraci zvolilo Alžbětko kolej vedoucí k jaderné elektrárně Dukovany, čímž chtělo upozornit na rizika spojená s využíváním obohaceného uranu, což je v zásadě špatně, protože v dnešní společnosti by se nikdo neměl obohacovat na úkor ostatních. „V případě úspěšné demonstrace chtělo Alžbětko uvolněný obohacený uran rozdat mezi všechny lidi rovným dílem, aby byl každý stejně obohacen a na celém světě zavládl mír, protože nikdo nebude nikomu závidět,“ popisuje Arne Springorum, vrchní ekoterorista pro českou odnož Attention Whorebellion. „Nic z toho se bohužel nestalo,“ zhodnocuje celou akci Arne, jenž společně se svým ekoterortýmem a Alžbětkem špatně vyhodnotil celou situaci, která tak skončila s fatálními následky, a demonstranto zemřelo.

Arne společně s dalšími ekokomedianty na cestě ke kolejím

„Všechno probíhalo podle plánu. Přijeli jsme z Prahy naším naprosto ekologickým autem a zametli za sebou koštětem všechnu uhlíkovou stopu. Místo naší demonstrace se nacházelo asi třicet kilometrů od jaderné elektrárny na přehledném úseku. Dost na to, aby byl schopen strojvedoucí s třiceti vagóny zareagovat a během brždění si přečíst, proti čemu Alžbětko vlastně demonstruje,“ popisuje osudové okamžiky Arne. Po zaparkování bylo Alžbětko přilepeno lepidlem ke kolejím. „Poučili jsme se z minulých nezdarů. Dříve na lepidlo lily zásahové jednotky z kanystrů benzín, což lepidlo rozpustilo. Nejenže to bylo neekologické, ale ani jsme nikoho nežádali, aby naše demonstranty od silnice odlepovaly. Proto jsme tentokrát použili speciální dvousložkové lepidlo na bázi kaučuku a kyseliny, které slibuje skutečně neoddělitelné sloučení díky anihilaci kolejí a Alžbětka,“ chlubí se Arne speciálním přípravkem, kvůli kterému lehlo sedmdesát vzrostlých kaučukovníků. „Není to sice úplně ekologické, ale bojujeme za ekologii a až ostatní lidé pochopí, tak se to samozřejmě mnohonásobně vrátí,“ míní pomatený pseudoekolog. Přesto se Arne nechtěl rozpovídat o tom, kde se vlastně stala chyba.

Arne mnohem raději překáží ve městě, kde je větší počet přihlížejících a fotoaparátů

Světlo do situace vnesla až mluvčí jaderné elektrárny Atoma Hřibová. „Tu železniční kolej samozřejmě využíváme. Ať už jde o odvoz vyhořelého paliva, nebo o závoz nového. Zároveň je ale pravda, že jaderný reaktor takto nezásobujeme úplně často,“ vysvětlila naší redakci Hřibová, podle které je podobný transport plánován až na rok 2030, a v rámci úspory nákladů a životního prostředí tedy ani oddělení bezpečnosti nepokládalo za nutné zasahovat proti partě bláznů, která se lepí ke kolejím. „V zásadě se dá říci, že je to jeden z těch problémů, který se časem vyřeší sám,“ sdělila nám svoji hypotézu Hřibová.

Alžbětko nakonec čekání na vlak během rekordních teplot prohrálo

Naneštěstí pro Alžbětko se právě Česká republika nachází v ročním období, kdy je pustošena vlivem globálního oteplování úmornými horky. Co se na začátku zdálo jako super nápad, na konci kterého budou muset kolej rozřezávat autogenem i s Alžbětkem, vzalo po týdnu za své. Po čtyřech dnech marného čekání i Arne pochopil, že tady mu pšenka nepokvete, a na celou akci se vysral. Částečně i proto, že lokalita kvůli zhoršené dostupnosti nevzbudila takový zájem, jako když Attention Whorebellion překáží ve městě. „Sice Alžbětko protestovalo, ale nakonec souhlasilo, že je to vlastně bojovníko za lidstvo a že i kdyby zemřelo, bude zářným příkladem pro následovníky,“ uzavírá Arne. My za celou redakci s Arnem souhlasíme a doufáme, že přestanou vydýchávat čerstvý vzduch dříve, než své přesvědčovací metody posunou k násilí.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi