Muž z Brna vypálil švestky, hrozí mu doživotí za zapálení policejní služebny

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Smutná zpráva dorazila o víkendu z venkova, konkrétně z Brna. Místní policejní služebna, jejíž součástí byly i stáje a další artefakty z dob dávno minulých, lehla popelem. Příčinou požáru nebyla převržená petrolejová lampa, nýbrž žhářský útok. Služebnu měl zapálit brněnský důchodce v domnění, že vypálením švestek získá slivovici. Jediným výsledkem však byla pouze obrovská vatra a asi tři tuny well-done steaků. 

Brněnský důchodce vypálil švestky

Požár má mít na svědomí brněnský důchodce. Můžeme mu říkat například Rudolf Palič, protože se tak opravdu jmenuje. Podle oslovených sousedů má Rudolf k alkoholu velice kladný vztah a pálení alkoholu z libovolného ovoce patří k jeho koníčkům již od útlého dětství. K nešťastné události došlo, když Rudolfovi na zahrádce došlo veškeré ovoce. Přepálil totiž již všechny švestky, jablka, hrušky, třešně a toulavé kočky v okolí. Na své cestě za poctivou cirhózou jater dorazil i do Brna, kde se rozhodl najít další suroviny vhodné k výrobě alkoholu. To ho přivedlo až k budově, kterou místní nazývali švestkárna. Vybaven geniálním nápadem, IQ měřitelným na mikrometru a posilněn domácí pálenkou se vydal budovu vypálit. K rozdělání ohně mu posloužil domácí koktejl pana Molotova.

“Ono jeden Molotov by na takhle velkou budovu nestačil, ale bohužel se uvnitř nacházely volně položené barely s benzínem. To to pak hoří jedna radost. Já měl štěstí možná tak na suchou slámu, ale tohleto, to je prostě jackpot,” zhodnotil situaci odborník na žhářství, předseda spolku anonymních pyromanů a dobrovolný hasič v jedné osobě, Vlastimil Plamínek. Benzín byl na policejní stanici poté uskladněn v souvislosti s přechodem z koňského a parního pohonu a nakoupen byl z evropských fondů určených pro zaostalé regiony východní Evropy. Policejní služebna byla zvolena právě proto, že jako jediná budova v celém Brně disponuje zámkem, přesněji řečeno dřevěnou závorou.

Podezřelý Rudolf byl již převezen do vazby v záložní služebně, která byla zřízena ve vepříně. Zde zůstane až do soudního líčení, které je plánováno na příští měsíc. K výčtu deliktů, které spáchal, se nejspíš přidá ještě šíření poplašné zprávy. Obrovská hořící vatra totiž spoustu Brňanů zmátla. Spousta občanů si myslela, že požár signalizuje upalování čarodějnic typické pro konec dubna. Někteří začali divoce oslavovat příchod nového roku, neboť jim exploze benzínu a poletující kusy služebny připomínaly ohňostroj. Jediné funkční hodiny v celém Brně se totiž nacházejí na Náměstí Svobody, mají tvar obrovského dilda a nikdo z nich neumí čas odečítat. Zato se však každoročně snaží několik osamělých žen na hodinový stroj nasednout.

O dalším vývoji v případu budeme informovat. Nicméně to vypadá, že těch několik let, které Rudolfovi zbývají do smrti, bude maximálně tak vypalovat rány po přátelském pobodání spoluvězněm.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.