Neznámá žena odložila v havířovském babyboxu svého třicetiletého syna

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Kuriozní situaci muselo v noci na dnešek řešit dětské oddělení havířovské nemocnice. Z babyboxu se totiž po jedenácté hodině ozval křik dítěte, které zde zanechala neznámá žena. Nezvyklá situace byla o to peprnější, že synovi krkavčí matky již bylo třicet let.

Sestřička noční směny tahá z babyboxu nejnovějšího nalezence

„Je to poměrně nezvyklá situace, a domnívám se, že v České republice nemá obdoby,“ svěřil se naší redakci primář pediatrického oddělení Petr File. „Přes neobvyklou situaci ale musím říci, že předpisy nijak nelimitují věk dítěte, které může do babyboxu rodič odložit. Vlastně jediný limit je velikost bedny, kterou matka vyřešila tak, že svému dítěti zlomila nohu,“ vysvětluje primář File, který zároveň poukazuje na dopis na rozloučenou, který matka adresovala odloženému synovi.

Podle vzkazu je zřejmé, že se syn ani ve svém dospělém věku nikdy nedokázal osamostatnit a postavit na vlastní nohy. Matka v dopise zároveň přiznává, že se již před lety pokoušela o interupci, ale lékaři jí krok rozmluvili, neboť ukončit je možné život pouze nenarozeného dítěte. „Ale už mě maličko začíná srát, tak ho nechávám tady ve víře, že se najde rodina toužící po tomhle nemehlu,“ stojí doslova v dopise.

„Samozřejmě jsme se pokusili s odloženým potomkem komunikovat,“ potvrdil nám primář File. „Přece jen, je pravděpodobné, že člověk v tomto věku už bude umět mluvit. Bohužel si náš nejnovější chovanec zřejmě libuje ve lžích a fantazírování. Tvrdí například, že se jmenuje Tomáš a je přední český fotbalista. V reprezentaci nám ale potvrdili, že jim žádný Tomáš neschází, a pokud je to zase laciný trik, jak se Řepka snaží dostat do reprezentace, může na to hnedka zapomenout,“ říká o tomto nelehkém případu primář pediatrie.

Kačka Křišťálová důrazně odmítla spekulace, podle kterých by se mohl Tomáš Řepka chystat ze dna zpět mezi české vrcholové fotbalisty.

Podle všeho výrazně nepomohla ani lékařská prohlídka. Sociální pracovníci se totiž domnívali, že na dospělého jedince nalezenec trpí až příliš nízkým intelektem. To se nakonec ukázalo jako pravdivé, ovšem s tím rozdílem, že Tomáš svým intelektem netrpí, ale užívá si ho. „Přes sporné závěry jsme nakonec udělali rentgen kyčelních kostí a zubů, podle kterých se dá spolehlivě určit věk člověka. Marně. Tolik srostlých zlomenin jsem v životě neviděl,“ míní primář, podle kterého poškození kostí dosvědčuje, že Tomáš je ve skutečnosti mnohem starší, než jeho matka tvrdí. To ostatně potvrdil i rentgen zubů. Díky jejich absenci však nebylo možné věk určit vůbec.

Ani rentgen zubů lékařům nepomohl určit skutečné stáří nalezence.

Malý Tomáš by se rád usadil v nějakém novém mamahotelu, kde bude teplá strava třikrát denně, a bude mít dostatek prostoru k tomu, aby rozvíjel svoje údajné sportovní aktivity. Hlásit se mohou i bezdětné dívky s průkazným vzhledem minimálně 10 z 10. Princezničky s rodokmenem jsou vítány. Ukázalo se také, že Tomáš byl na svou matku zřejmě velice fixován, neboť celou dobu jeho pobytu v nemocnici nesrozumitelně blábolí o tom, že by nejradši nějaké princezně vlezl do bříška. Hodí se k domku se zahrádkou, ale bohužel nemá rád děti. Tomáš je čerstvě očkovaný a odčervený. Budete s ním spokojeni i v roli ochranáře. Svůj vystřelovák nosí totiž stále po kapsách. Zájemci o adopci se mohou obrátit na sociální pracovnice města Havířov. Pro rychlejší spojení můžete využít jméno Zlaťák, na které z nějakého důvodu opuštěný Tomáš také slyší.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi