Matce zemřelo již druhé nenaočkované dítě. Do třetice všeho dobrého, věří matka.

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

V pořadí již druhé dítě zemřelo osmadvacetileté Marii Krátké, absolventce alternativního léčitelství na Vysoké škole života. Marie kašlala na povinné očkování, a sice tak Honzíka zachránila od autismu, na černý kašel byl však Honzík krátký. I tak dle matky prožil šťastný a plnohodnotný život. Rekapitulace jeho dvouletého života na pohřbu zabrala dva slajdy v PowerPointu. Smutek matce dlouho nevydržel, neboť již čeká další dítě, které se už možná dožije předškolního věku.

Honzík právě oslavil své narozeniny. Děti bez očkování se běžně dožívají okolo čtyř let. Honzík se to však rozhodl vzít tryskem a odporoučel se dva týdny po oslavě druhého roku života. K narozeninám mimo plyšáků, nového dudlíku a stavebnice, jejíž částečky může vdechnout, dostal také černý kašel. Jako správná a starostlivá matka se Marie pochopitelně snažila Honzíka vyléčit. Zkusila všechny formy alternativní medicíny, které se buďto naučila na Vysoké škole života nebo vyčetla na mimibazaru. Bohužel léčba odvarem z prochcaných kopřiv natrhaných u paneláku nezabrala. Nepomohl ani roztok Sava, drcený mléčný zub nebo starodávný šamanský rituál. Černý kašel byl zkrátka pro Honzíka nerovným soupeřem, proti kterému neměl šanci, a poslal jej k zemi s větší razancí než Vitalij Kličko.

Cynické svině hnané mamonem si za dětskou rakev účtují více, než za rakev standardní velikosti.

Honzík není prvním dítětem o které Marie přišla. Před pěti lety přišla o prvorozeného syna Damiána, který podlehl spalničkám. Tomu se dalo jednoduše zabránit povinným očkováním, to však Marie – jako v Honzíkově případě – odmítla. “Přece nebudu svoje děcka dopovat chemikáliemi. Stačí že jsem si jednoho debila vzala, nepotřebuju naočkovat dalšího,” hájí svoje rozhodnutí Marie. Očkování je navíc údajně zbytečné, jelikož i Marie se v pořádku dožila dospělosti. Zapomněla již ovšem zmínit, že původně měla dvanáct sourozenců. I třetí dítě, které by podle všeho měla být holčička – Natálka, neplánuje matka nechat naočkovat navzdory doporučením lékařů. “Oni mají možná školu, ale já mám doma internet a školu života,” pyšní se Marie.

Zeptali jsme se erudovaných odborníků, samotných doktorů, kteří jsou v době internetové považováni za přemoudřelé žvanily, na jejich názor. Dostali jsme ovšem pouze přemoudřelé a hnidopišské rady o tom, že by matky měly nechat své děti očkovat. Byli jsme proto nuceni se obrátit na lidového alternativního léčitele PseudoDr. Roberta Šarlatána. Ten nám doporučil hned několik způsobů, jak se vyhnout očkování a zároveň zvýšit šanci dožití dospělosti. “Tak jako jedna možnost, sice trochu finančně a časově náročnější, je začít vrhat děti úsťovou rychlostí rotačního kulometu. Dá přece rozum, že čím více dětí vrhnete, tím větší máte šanci, že aspoň jedno dochodí základku. Dál pak můžete před porodem vysvětit vagínu svěcenou vodou, nebo těsně po porodu obětovat kůzle,” sumarizuje možnosti Šarlatán.

Úsměv na tváři neočkovaného dítěte je to jediné, co Dr. Šarlatán dokáže. Alespoň mu zpříjemní jeho poslední chvilky.

Trend neočkování nedělá starosti jen doktorům, ale také normálním rodičům, kteří nejsou naprosto vymazaní dementi. Ti nechtějí své děti pouštět do přítomnosti neočkovaných dětí, které obsahují více virů než záchodová štětka v havířovském supermarketu. Navíc se obávají možnosti, kdy neočkované dítě vysublimuje přímo ve školce během dopoledního programu a požadují, aby školky, jež jsou navštěvovány neočkovanými dětmi, zřídily ve sklepě márnici. Alternativou je pravidelný svoz technickými službami. Takováto řešení však prozatím nemají oporu v zákoně.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.