Přečetl v obchodním domě IKEA nákupní seznam a omylem vyvolal zapomenutého boha

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Nezvyklý ruch byl uplynulý víkend v brněnském obchodním domě IKEA. Návštěvník, pan L. Kraft, přečetl obsluze nákupní seznam produktů skandinávského řetězce s nábytkem prodávaným ve formě puzzle, a omylem zhmotnil jednoho ze zapomenutých bohů. Pojišťovna se krytí škod za zdevastovanou budovu brání. Podle pojistné smlouvy nebylo počítáno s variantou, že by ničivé účinky mohla způsobit komoda na boty, záchodová štětka a koberec.

Záchodová štětka Hûfh byla ještě minulý týden v sortimentu IKEA. Dnes ji nenajdete už ani na webu, ani v regálech.

,,Byl to naprosto nevinný dotaz,” hájí se pan Kraft, který je označován za strůjce zkázy. ,,Koho mohlo napadnout, že když vyslovím výprodejové zboží IKEA ve správném pořadí, přivolám tím zapovězeného boha?” Zapeklitý případ nedokáží rozklíčovat ani vyšetřovatelé. Na jedné straně je spotřebitel, který se domnívá, že není správné bát se svému prodejci oznámit, po čem touží. Pak tu máme poškozený skandinávský řetězec, který není šťastný z toho, že mu budovu rozsápala šestipatrová příšera z temné minulosti. Do případu se zamotala i pojišťovna, která poukazuje na to, že pojistné podmínky se nevztahují na “boží vůli” a poškození nemovitosti záchodovou štětkou. A v konečné řadě je tu i vyvolaný prastarý bůh Cthulhu, který ve své výpovědi opakuje jen to, že lidstvo bude trpět a shoří věčným plamenem.

Cthulhu stále vyčkává, až mu bude obětována šestnáctiletá panna.

Cthulhu nelenil, a začal mezitím dávat světu nesmyslná ultimáta. Pokud mu nebude vzdána dostatečná úcta, lidstvo bude vyhubeno. Jako oběť si vyžádal šestnáctiletou pannu, což sami sociologové v České republice pokládají za neřešitelný problém. Tím spíše, aby se takový ‘jednorožec’ objevil v Brně. ,,Prozatím ho dokážeme zabavit,” prozradil nám vedoucí směny Kæŕeľ Nøvăk. ,,Strašně se mu zalíbil půdorys po troskách našeho obchodního domu. Prý mu připomíná Minotaurovo bludiště. Tak mu tam denně naženeme pár lidí a on je tam všelijak nahání a týrá.” Nepodložené zdroje zároveň hovoří, že se jedná o nehumánní pohledy na kýče s motivy sweet home. “Snad  se nám podaří najít nevinnou šestnáctku dříve, než ho to přestane bavit.”

Vyšetřovatelé mají samozřejmě plné ruce práce. Hledání pravdy komplikuje i stížená komunikace. Stačí totiž, aby jen šeptem sdělili kolegovi nějaké novinky o skandinávských výrobcích Cthul, hufh, tagn, a na zemi se spawne další maličký klon prastarého boha. Titěrné bytosti hrozící chapadly v pěst se prozatím daří eliminovat zašlapáváním. Nahlas se ale o případu nikdo mluvit neodváží. Jako poměrně úspěšné se ukázalo dát předmětům přezdívky. Zjistilo se totiž, že když botník nazvete botníkem, štětku štětkou a koberec kobercem, žádná obluda z temnot se nepřižene.

Aby toho nebylo málo, IKEA předběžně začala sčítat škody. Kromě budovy plné zboží eviduje společnost i mrtvého člena ochranky, který na prastarého boha zaútočil osmičkou imbusem. Odbory společnosti vyčítají, že k takovému útoku neměla skandinávská firma dostatečně podrobný obrázkový návod. Navíc nebylo z návodu zřejmé, že imbus měl mít velikost minimálně sto padesát.

Bez asistence telefonické podpory neměl člen ochranky proti prastarému bohu žádnou šanci.

Bližší informace z důvodu stále probíhajícího vyšetřování bohužel k dispozici nemáme. S určitostí lze však momentálně říci, že panna nalezena nebude. Pokud se podaří nezvaného boha usmířit jiným způsobem, patrně se stane součástí brněnského folkloru, podobně jako brněnský drak nebo mýtické nástupiště metra, které se prý nachází v Myší díře někde poblíž Vaňkovky. Přestože se vyšetřovatelé snaží tajit, jak k nehodě došlo, z posledního letáku IKEA se nám podařilo zjistit, že přivolání zapomenutého boha způsobily výrobky komoda Cthûl, záchodová štětka Hûfh a koberec Tågn. Přestože výrobky byly ze sortimentu staženy, za několikaset násobně vyšší cenu je můžete získat na černém trhu. O zaslání ‘balíčku zkázy’ (jak se kombo tří skandinávských výrobků na darknetu jmenuje) již projevila zájem například Severní Korea.



Paralelní listy jsou nejlepší čtení na hajzl hned po složení osvěžovače vzduchu.
Dej stránce lajk a už nikdy se na něm nebudeš nudit!



 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi