Rusko bojuje proti perverzním pohádkám

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Ke smělému kroku se Rusko odhodlalo po ohavné scéně z pohádky Kráska a zvíře, která musela být před uvedením do kin cenzurována. Nyní jsou kritické pohledy zaměřeny na perverzní animované pohádky, které mohou vážně narušit vývoj dítěte.

Jedna z problematických scén, která vychvaluje homosexuální aktivity. Z filmu Kráska a zvíře byla z pochopitelných důvodů vystřižena.

Řeč je především o amerických slátaninách, které nemají žádnou duchovní hodnotu a jsou orientovány pouze na komerční záměry. Uvedení nového titulu s sebou potom nese mimo jiné pachuť reklamy, neboť pohádky jsou nezřídka doprovázeny i kvanty hraček, oblečení a školních pomůcek. Hrozba je však mnohem rafinovanější a podlejší.

O problematice hovoří přední ruský expert na neurolingvistiku a podprahové programování, Vasilij Čučkin. „Propaganda Nového řádu dala světu už několikrát najevo, že to s námi nemyslí úplně dobře. Cílí přitom na to nejcennější a nejzranitelnější, co máme. Na naše děti. Vzpomeňme například na modelový animovaný seriál Pokémon, který před lety díky jedné ze svých epizod způsobil epileptické záchvaty u mnoha dětí po celém světě. Tato epizoda kultovního animovaného seriálu byla sice stažena, ale podprahové programování je prošpikované doslova celým seriálem. V poslední době dokonce vznikla aplikace do mobilního telefonu, která děti nutí běhat po okolí a chytat virtuální pokémony. Na tuto ohavnost jsme naštěstí zareagovali velmi flexibilně, a děti tak po celém Rusku loví namísto animovaných příšer známé ruské umělce. Ale to je jen vrcholek ledovce a jednoduše nemůžeme proti tomuto systému zla zakročit lépe, než jej zakázat.“

S myšlenkou zcela souhlasí i ruský prezident Vladimir Putin, který na vlastní žádost absolvoval maraton amerických animáků a vypsal obsáhlou zprávu pojednávající o cenzuře, případně o úplném zakázání některých pohádkových titulů. Vadí mu mimo jiné například podprahové programování, které děti učí, že mlátit někoho po hlavě pálkou a běhat u toho nahý bez kalhot je vlastně směšné a v pořádku.

Krtek po zásahu cenzora

Na ruský trh tak míří první upravené díly Kačera Donalda, který má oblečené kalhoty. Seriál měl být původně zcela zakázán, ale jméno hlavního protagonisty paroduje americký protějšek Vladimíra Putina, a došlo tak k pomyslnému přimhouření oka.
Jiné pohádky, jako například perverzní Medvídek Pú nebo český černý Krtek, se však zákazu nevyhnou. „Přemýšleli jsme, jak cenzurovat Krtka, aby se na něj děti mohly dívat. Momentálně ale hodnotíme jako nepřípustné, aby se děti dívaly na nahého černého chlupatého krtka, který vydává zvuky. Kde to jsme?“ uzavírá Čučkin, kterému se nelíbí ani varianta Krtka v kalhotkách, protože s montérkami dehonestuje dělnickou třídu pracující v dolech.

Odpornost ovlivněné dívenky

Samotnou kapitolou je pak seriál My Little Pony, který dětem dává nerealistickou představu, že kůň může létat a patří mu i jiná úloha, než plnit hlavní složku trvanlivého salámu. Postupné otupování mládeže můžeme koneckonců pozorovat i v České republice – na sociálních sítích rostou jako po dešti perverzní dětské seznamky, kde se ovlivněné holčičky chlubí odpornými poníky, které samy načmáraly.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi