Přilepený ekoaktivista komplikuje týmu DVTV život. Kafrá jim do rozhovorů

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Nepodařený vtípek ekoaktivisty Thomase Franke z Attentionwhore rebellion, který se na závěr rozhovoru demonstrativně přilepil sekundovým lepidlem k desce stolu, začal v posledních dvou dnech bobtnat do poměrně obtížných rozměrů. Poté, co aktivista ředidlo vyčuchal, namísto toho, aby se od desky odlepil, začal moderátorům DVTV kecat do jejich rozhovorů, což poměrně zásadně komplikuje nestrannost celého pořadu.

„Objevily se dokonce petice, abychom publikovali video z odlepování pana Frankeho, jenomže žádné takové není,“ svěřil se naší redakci moderátor Michael Rozsypal, který před pár dny absolvoval výživný rozhovor s dvojicí ekoteroristů ekoaktivistů, kteří v České republice bojují za klima tvorbou organizovaných kolon. „Pan Franke se na konci přímého přenosu přilepil, jak je u Attentionwhore rebellion dobrým zvykem. Zřejmě v domnění, že projevíme snahu o jeho osvobození. Jenomže nic takového se nestalo. Prostě jsem zhasl a odešel domů,“ vysvětluje Rozsypal, který zároveň potvrzuje, že podle záznamů kamer se sice Franke okolo půl jedné pokusil odejít domů, ale poté, co se se stolem přilepeným k dlani nevešel do výtahu, se zase vrátil na svoji původní pozici.

Attentionwhore rebellion hodnotí vtípek jako vydařený. Od května plánují vtípkovat znovu

Redakce DVTV se tímto zároveň dostala do poměrně svízelné situace, protože v rámci svých prostor nemá k dispozici náhradní místnost, ve které by mohlo probíhat natáčení dalších rozhovorů. „Údržba budovy sice ráno přinesla panu Frankemu plechovku toluenu, aby se odlepil. Tu ovšem aktivista vyhodnotil jako snídani, a dál tak zůstal přilepený k desce stolu,“ vysvětlil nám Martin Veselovský, který měl s exoty z Attentionwhore rebellion dělat rozhovor. Poté, co se ukázalo, že Thomas Franke přišel oblečený a upravený jako lowcost napodobenina Veselovského z Wishe, předal roli moderátora nováčkovi v redakci.

Veselovský & lowcost Veselovský. A nebo klidně naopak

„Ráno jsem měl natáčet rozhovor s panem Klausem, a ten pozér tam seděl furt,“ neskrýval rozčarování Veselovský při pohledu na svoji kopii. „Když nevyšla rychlá akce s ředidlem, shodli jsme se nakonec, že natočíme rozhovor i s panem Frankem a budeme během rozhovoru dělat, jakože tam vůbec není.“ Jenomže téma rozhovoru bylo „Odmítnout ruský plyn by byla nevýhra,“ a během samotného rozhovoru Václav Klaus opakovaně zmiňoval, že utáhnout ruské kohoutky plynu by bylo levičácké řešení, načež mu Franke skočil do řeči argumentačním faulem o ukrajinském vrahovi. Václav Klaus vrátil smeč v podobě označení Frankeho za hovňouska, a byl oheň na střeše.

Franke během rozhovoru škemral nejdříve o bažanta a později i o cukr, který Václav Klaus dostal ke kávě, aby se uklidnil

Není zase tak složité uhádnout, proč rozhovor nakonec nebyl odvysílán. Václav Klaus dokonce nebyl schopen ani ukrást během rozhovoru propisku, ale jen proto, že ji zabodnul Frankemu do lýtka. S ohledem na stabilní kvalitu a nestrannost rozhovorů je však nanejvýše žádoucí zbavit se Frankeho dříve, než urazí v rozhovoru nějakého dalšího hosta.

„Odpoledne má mít rozhovor Drtina s Bobi Juingem na téma možnosti dovozu ropy z Texasu. Doufám, že se nám do té doby podaří sehnat flexu, jinak mu Drtina vyškrábe oči,“ uzavírá Veselovský, který do kanceláře míří s další plechovkou toluenu.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi