Piráti přišli s návrhem na zalepení díry v rozpočtu. Budou na Labi drancovat obchodní lodě

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

S ambiciózním návrhem na zasypání obřího schodku rozpočtu, který se rozměry blíží Macoše, přišli Piráti. V rámci hledání své identity a poznávání sebe sama v souvislosti s říjnovým debaklem se strana rozhodla vrátit ke kořenům. DeLorean je ale nepřenesl zhruba o dekádu zpět. Do dob, kdy se Piráti distancovali od zavedených politických stran a prosazovali transparentnost, aby každý mohl vědět, zda Ivan Bartoš při snídani lije do misky prvně vodu nebo bramborové lupínky. Pirátská strana nabrala zcela nový kurz a vrátila se k původnímu významu do zlaté éry pirátství. 

Piráti dlouho neotáleli, řádně v transparentním řízení vysoutěžili loď a vyrazili na drancování ve jménu záchrany státního rozpočtu. Vzhledem k nízkému počtu čtyř poslanců si pirátská strana vystačila s pramicí. Po několika úspěšných nájezdech si na Bazoši dokoupili ještě hausbót. Zda na jeho zakoupení strana využila peníze získané drancováním, nechtěl nový mluvčí strany, papoušek Ara, komentovat. Informaci nechtěl sdělit ani za úplatu piškotu a hrstky lískových ořechů. Dle neověřených informací Piráti kromě nákupu hausbótu posílili nájezdnický tým i personálně. Na palubě by se měli pohybovat nelegální migranti a další živly prchající před spravedlností.

Piráti zvolili agresivní taktiku nájezdů: Okradou vás doslova o všechno a ještě vám na krku zanechají uprchlíka, o kterého se musíte postarat.

Jedním z přepadených je i pan Josef. Ten si dle svých slov užíval krásné nedělní odpoledne na břehu Labe. Z čista jasna se na břehu objevila pirátská loď. Z ní vyskákalo asi třicet uprchlíků, panu Josefovi vnutili halal kebab a následně ho okradli o všechno, co měl u sebe a na sobě, včetně klícky na penis, kterou dostal od své ženy. V podobném duchu se nesou i ostatní nahlášená přepadení. Státní kasa se však zatím neplní. “Když někomu šlohnete Casia za litra, těžko tím smažete schodek 400 miliard,” hájí prozatímní chabé výsledky Ara.

Problémy s Piráty na Labi přiznal velitel městské hlídky Samuel Elánius. “Ano, poslední dobou zaznamenáváme zvýšenou aktivitu pirátů. Náš říční oddíl na tom pracuje, ale poslední dobou jsme na plno zaměstnáni naším neustále se potápějícím člunem,” shrnul situaci Elánius. Potvrdil také, že Piráti sice o budoucích přepadeních hlasují na svém fóru a pravidelně zveřejňují týdenní rozpis nájezdů, ale hlídka se vždy na místo dostane pozdě. To je způsobeno již výše zmíněným člunem, ze kterého je třeba každých pět minut kýblovat vodu.

Skoro akceschopná loď městské hlídky. Všudypřítomná voda v lodi se stala součástí výbavy.

Svůj záměr přepadávat obchodní lodě na Labi v blízkosti Kolína oznámil předseda Pirátů Ivan Barrrrrrtoš na posledním jednání vlády. Koaliční partneři s návrhem nesouhlasili, předseda Pirátů je však usadil prostým “A kdo se vás ptal?” Zdroje z jednání navíc potvrzují, že rozhodnutí Pirátů se ostatním vládním stranám nepodařilo zvrátit. Hlavně z toho důvodu, že někteří z Pirátů, jako třeba Jakub Michálek, si už nechali amputovat ruku, aby si mohli pořídit ocelový hák. Jednání vyvrcholilo momentem, kdy se sekretářka z úřadu vlády musela projít po prkně, protože Ivanu Bartošovi donesla Božkova, když si dle svých slov zcela jasně objednal rum. Jednání naštěstí probíhalo v prvním patře a sekretářka si pouze zamazala boty od bláta, když dopadla do záhonu pod oknem.

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.