ČT uvede seriál detektivních příběhů tentokrát z Teplic. Etnické humoresky zamíří na obrazovky v únoru

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Na kritiku ze strany Evropské unie i George Sereše, který zaslal rekordně nízké bonusy, se rozhodla reagovat Česká televize. Právě ta byla dlouhodobě známa svým promigračním přístupem a sluníčkářskými manýry, za což je vlastenci z SPD a Volného bloku právem popotahovali. V poslední době však migrační aktivita ze strany České televize opadla, a s nadržováním nežádoucím menšinám není aktuálně spojována prakticky vůbec. Napravit její reputaci by měl nový detektivní seriál Etnické humoresky, který bude přeplněný pravdolářskařskou tématikou.

„Chtěli jsme oživit něco, co mají naši diváci rádi. Zároveň jsme ale chtěli vdechnout novou duši a inovativnost, a přivést tak naše rodinné stříbro do moderní doby. Proto ani Teplice jsme nezvolili náhodou,“ svěřuje se režisér Petr Pátek, který společně se štábem v západních Sudetech strávil několik měsíců natáčením dvacetidílného seriálu, které Pátek bez nadsázky nazývá trefou do černého. „Nad lokalitou jsme samozřejmě přemýšleli dlouho.  Chtěli jsme vybrat místo, které není tak okoukané jako třeba Bruntál nebo Praha. Místo, kde se bude střetávat civilizace s divočinou a bude mít takový ten romantický šmrnc neznáma. Vyloženě se třeba nabízelo Ostravsko, které je už nějakou dobu pod tajnou invazí Poláků, nebo třeba Oppidum, kde na vás z brněnského Bronxu dýchá kouzlo východu a ztracené peněženky. Nakonec jsme ale zvolili Teplice, které jsou z dlouhodobého hlediska pokládány za migrační osu zla České republiky,“ míní Pátek.

Na celkem dvaceti dílech první série se scénáristé údajně skutečně vyřádili

Režisér samozřejmě se scénáristy vytušil, že Teplice, které se v rámci biblických rozměrů začínají blížit legendární Babylonské věži, mají co nabídnout. V otázce menšin se tak vlastně dá hovořit o tom, že skutečný nefalšovaný bílý domorodec je zde utlačovaná minorita, na což budou slyšet především vyznavači černé kroniky z SPD. Sami tvůrci se vyloženě netají ani tím, že právě původní obyvatelé jsou v seriálu většinou situováni do těch zlých, hamižných a škodolibých entit, které na svoje hříchy po zásluze doplatí.

Až z daleké Moravy sem například jezdí venčit svého psa Tomio Okamura. Když jsme se ptali proč, údajně proto, aby odehnal arabskou menšinu, a ne proto, že se tu pejskovi mnohem lépe sere

„Máme tu početnou romskou komunitu. Máme tu Araby. Máme tu LGBT+, sexuální delikventy i bývalé politiky… tohle je přesně ta atmosféra, která má potenciál přitáhnout k obrazovkám početnou skupinu diváků,“ míní Pátek, který prozradil, že se epizody budou týkat mimo jiného pátrání po drogovém kartelu, který na vlakovém nádraží prodává toluen. Setkáme se i s vyšetřováním notoricky známého případu, kdy Rom tak dlouho mlátil hlavou do auta, až při zásahu policie zemřel. V České republice je tato nepříjemnost dobře známa jako Blb Lives Matter. Jiná epizoda se pak bude zabývat tajemným sexuálním zvrhlíkem, který v parku pod rouškou noci z nějakého důvodu hází po osamocených ženách noční stolky. Celou sérií se pak bude linout sekundární větev příběhu, kdy bude tým vyšetřovatelů pátrat po tisících migrantů, kteří podle Tomia Okamury přišli do České republiky, ale záhy zmizeli a nikomu nechybí. „I tuto záhadu ale kapitán Achmed Novák nakonec rozlouskne,“ prozradil Pátek, podle kterého si pestrobarevný policejní tým zamilujete nejen pro jeho etnické složení. Právě mezilidské vztahy mají hrát v celém seriálu na silnou emoční strunu. Kapitán Achmed se totiž zamiluje do krásné Abduly a teprve až v druhé polovině série zjišťuje, že se pod nikábem ukrývá pětapadesátiletý syrský uprchlík Quamar. Jak celá situace dopadne a zda zvítězí láska nad náboženskými dogmaty, si tvůrci pochopitelně nechávají pro sebe. Pátek ale slibuje blockbusterovou podívanou, jaká nemá v české kinematografii obdoby.

Česká televize plánuje premiérovou řadu Etnických humoresek uvést v hlavním vysílacím čase každou únorovou sobotu.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi