Deset vánočních dárků pro sociály na poslední chvíli a kde je najít

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 12 minut.

Vánoce za rohem a pokud patříte mezi dolních deset milionů, právě při pohledu na vonný stromeček pověšený na zdi zjišťujete, že jste letos nestihli obstarat ani žádné dárky. Automat v hospodě, o kterém vám štamgasti tvrdili, že spolehlivě dává, spolykal většinu vaší listopadové výplaty a stále se nenechá přesvědčit ani po tom, co jste si u Providentu půjčili ještě deset litránků, abyste tu smůlu zlomili. Nic. Žádný třešně. Ale doma řvou děcka, že jsou Vánoce a očekávaj nějaký ty dárky. Co hůře, doma řve i manželka, která možná očekává nějaký blyštivý šmuk. Je vaše bankovní konto prázdné jako vaše duše? Nezoufejte! Přinášíme vám TOP 10 vánočních dárků na poslední chvíli a kde je najít!

1. Darujte knihu!

Tohle může znít jako klišé. Nic neudělá větší radost než darovaná kniha, že? Ale kde ji vzít a nekrást, tím spíše, když jste široko daleko známá firma, protože jste se o to už párkrát pokoušeli? Oslovte lokální knihkupectví. Ve skutečnosti existuje poměrně velké množství publikací, které nemohou najít svého čtenáře, a knihkupci budou rádi, když se jich zbaví.

Darujte třeba Pohádky tisíce a jedné noci pro dementní děti

2. Darujte zvířátko

Nic tak nerozzáří dětské oči, jako když vybalí z krabice pod stromkem nějaké vystrašené zvíře. Obecně nedoporučujeme brát si cokoliv z útulku. Ta zvířata tam jsou určitě z dobrého důvodu a definitivně nechcete, aby se závada projevila i u vás a čokla jste pak museli vracet kvůli skryté vadě. Vůbec. Namísto toho doporučujeme pořídit si někde čokla nového, ovázat ho pentlí a teprve po svátcích ho narvat do útulku jako nevhodný dárek. Když už nic, ušetříte si minimálně jednu zbytečnou cestu.

V případě, že se někde ve vašem okolí nenachází rychlolíheň čoklů, kde existuje pravděpodobnost, že byste během vánočního stresu mohli nějakého ukrást, nezoufejte. Příroda je plná zvířat, která ocení, že se jim chcete věnovat, milovat je a muchlat jejich pečlivě vylízanou srst. Třeba takové vačice choval i Tomio Okamura. Dobře. Vačice není možné úplně nejmilejší živočich. Vlastně se umí celkem nasrat, když ji zabalíte do krabice a necháte pár hodit hovět pod stromkem… ale zase kdo dneska krom vás, čtenářů, ví, jak vypadá vačice? A kdo vlastně ví, jak vypadá exotická tasmánská kočka?

Mezi náruživé chovatele vačic patří mimo jiných například Tomio Okamura

3. Nabroukejte vlastní album vánočních koled

Nic nepotěší tolik, jako dárek, na kterém jste si dali skutečně záležet, a dali do něj trochu toho srdíčka. Klasickým příkladem může být album těch největších vánočních fláků, které jako odrhovačka od poloviny října zní v každém supermarketu. Protože ale nekrademe a chceme, aby byl dárek co možná nejosobnější, nabroukáme si je sami. Z výsledného dárku budete překvapeni nejen vy ale i vaše okolí, a dlouho nebudete moci melodie vyhnat z hlavy. Dárek lze navíc kopírovat a vytvářet tak neomezené množství této esence zla těchto velmi osobních dárků, kterými můžete obdarovat krom rodiny například i kolegy z práce nebo někoho, na koho chcete udělat dojem.
PS: Nepokoušejte se o inkarnaci broukání písničky All I want for Christmas is you. Redakci blízké zdroje naznačují, že jsou podobné homemade verze pouštěny vězňům v Guantanamu v pauzách mezi promítáním Ulice a výukou algebry.

4. Darujte poukázku na výlet s možností prezentace výrobků

Máte ve svém okolí někoho, kdo rád cestuje? Je snad ve vašem okolí někdo, kdo by si k obědu dal vepřový řízek, který je navíc v ceně zájezdu? Uvítal by ve vaší rodině někdo modernizaci kuchyňského vybavení a víte, že ocení dvouhodinovou prezentaci hrnců z ušlechtilého hliníku? Skvěle! V České republice se nachází ještě stále několik společností specializujích se na ojebávky důchodců. Rádi vám za rozšíření databáze pošlou za odměnu ručník nebo deštník, který navíc můžete otočit a darovat někomu dalšímu jako další dárek (je to jako dárek v dárku zabalený do dalších dárků). Darujte bábě pod stromeček poukázku na výlet se šmejdy a rodina na vás bude ještě dlouho vzpomínat!

Darujte dárek zabalený v dárku dalších dárků

5. Šperky z víček od lahváčů

A kdo vlastně řekl, že nemůžete skloubit dohromady koníček s dárkem? I zde budete potřebovat trochu trpělivosti. Zejména pokud se vám z chlastu už třepou ruce. Když si ale dáte tu práci, z víček od lahváčů jdou vyrobit docela pěkné šperky, které ocení nejen skromná žena. Kreativitě se meze nekladou. Od technicky jednodušších náušnic se poměrně rychle propracujete například k náhrdelníku.

Skromná žena ocení každý šperk

6. Malý chemik

„Tatí, já chci vláček!“ Tůdle. Dneska tahaj za sebou dřevěnou cetku a ve třiceti budou stejně zakrnělí, jako jste vy. Mládež se musí rozvíjet a podporovat. Musí se u nich pěstovat kreativita. V tomto případě je to nejjednodušší, co můžete udělat, prošacovat kůlnu s pesticidy a společně s toluenem, lžičkou a pár injekčními stříkačkami (poměrně bohaté naleziště je u každého pískoviště) zabalit do krabice a darovat tuto chemickou sadu budoucímu perspektivnímu teroristovi.

Se sadou malého chemika si užijete doma ještě spousty zábavy

7. Real-time Minecraft

Je vědecky prokázáno, že hraní Minecraftu debilní mládež. Kdokoliv, kdo proti této studii protestuje, pravděpodobně někdy v minulosti Minecraft hrál, takže se není čemu divit. Ochraňte vaše děti před hraním této zhouby. Koneckonců, stejně by to váš počítač nezvládal. Ne, že byste doma nějaký počítač měli. Ale na zahradě začíná být plná latrína a bylo by fajn vybudovat metr hluboký kanál, který obsah odvede k sousedově studni. Nakecejte dětem, že mávání s krumpáčem je právě ten populární Minecraft. Tenhle má ale lepší grafiku, co není tak rozkostkovaná. Navíc, když budou děti hodné, můžete jim slíbit, že si budou moct s krumpáčem zahrát i v létě, když není zmrzlá zem.

Připravte své ratolesti na růžovou budoucnost a začněte pracovat na jejich kariéře od útlého dětství

8. Offline mapa světa v měřítku 1:1

Ocení zejména malí i velcí cestovatelé. Znáte to. Jste někde na túře a ztratíte na telefonu signál, GPS nefunguje a vy začnete pomalu proklínat dnešní dobu a vzpomínat, jak to bylo kdysi bez elektroniky skvělé. Naštěstí vyspělá technologie pamatuje i na tyto případy. Mapa světa v měřítku 1:1 je dokonce tak skladná, že se vám vejde do batohu, nebo třeba do kapsy. A koho vlastně zajímá, že je to deska průhledného plexiskla? Hlavní je, že to funguje!

Mapu světa 1:1 ocení zejména cestovatelé

9. Romantická večeře při svíčkách

Ok, tohle je tak trochu úhybný manévr. Dobře víte, že vám přišel už druhý výhrůžný dopis od vašeho poskytovatele energie, kterému jste nezaplatili výpalné za elektřinu. Víte, že to přijde, ale nevíte kdy, což vnáší do situace moment překvapení. Obraťte tuto nejistotu ve svůj prospěch a vyrobte pro partnera poukázku na romantickou večeři při svíčkách. 9 z 10 sociálů potvrzují, že jim je jedno, že u té svíčky žvýkají sardinky v oleji. Sami uvidíte. Je dost možné, že když se vám to zalíbí, zdaleka nezůstane u jedné večeře při svíčkách.

Darujte intimní dárek v podobě večeře při svíčkách

10. Darujte dluh

Jste nekompetentní kretén se sklony utrácet a žít na dluh? Dostali jste se do bezvýchodné situace, kdy nemůžete koupit žádný dárek a ještě jste tupé neschopné hovado, které nezvládne vyrobit nic z výše zmíněných dárků? Nezoufejte! Ještě stále můžete pozůstalé obdarovat dluhem. Mašli doporučujeme uvázat ideálně den před Vánocemi. Chcete-li zkurvit Vánoce i někomu dalšímu, koho neznáte, skočte pod vlak nebo kamion. Rodina po vás zdědí vámi neřešené dluhy a bude na vás vzpomínat ještě pěkných pár let.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi