Vláda přitvrzuje v boji proti covidu: Půjčka na vánoční dárky jen pro očkované!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Vláda dnes opět vrhem kostkou rozhodla o dalším omezení neočkovaných. Lidé, kteří se odmítli očkovat proti koronaviru, letos přijdou o oblíbenou českou vánoční tradici – nebudou si moci vzít rychlou a nevýhodnou půjčku na pořízení drahých a mnohdy zbytečných vánočních dárků, jen aby svému okolí dokázali, že i přes tři exekuce na krku nejsou žádná chudina. Proti nařízení se zvedla vlna protestů. Údajně dochází k pošlapávání lidských práv na finanční negramotnost a svobodné rozhodnutí zadlužit se.

I přes vlnu nevole dnes očkovací centra praskají ve švech. Rekordní zájem potvrzuje i pan Ondřej, který kousek od očkovacího centra na hlavním nádraží v Praze dealuje pervitin. “Dneska je to fakt šleha. Běžně tu zablouděj tak jeden až dva lidi denně, že jestli to je to vočkovací centrum. Tak jsem jim dycky dal dávku a do dvou dnů byli zpět pro další. A ještě se olizujou až za ušima, že netušili, jak ta vakcína šmakuje. No a dneska už jich tu bylo tak tři tucty nejmíň. Takhle se mi nedařilo ani když jsem prodával hrnce naivním důchodcům,” libuje si Ondřej.

O pár metrů dále v opravdovém očkovacím centru se tento trend potvrzuje. Většina lidí ve frontě říká, že na očkování jdou pouze proto, aby mohli ženě a dětem koupit na Vánoce i něco jiného než jen bagetu z benzínky a litr zimní směsi do ostřikovačů. “No, jsem nasranej. Zadlužit se na Vánoce je u nás stejná tradice jako třeba lití olova,” svěřuje se Václav čekající na tečku. Nicméně přeočkování v budoucnosti odmítá. Tvrdí, že jedinou tečku, kterou mimo dneška dostane, je ta od lichvářovy gorily, až si přijde pro svoje dlužné peníze. Údajně se tak tradičně děje na přelomu ledna a února, když Václav nestíhá plnit splátkový kalendář. “Divejte na tu jizvu, tady mě podobodal letos, když sem nesplácel,” zubí se Václav.

Vánoce nejsou jen o dostávání dárků. Jsou hlavně o tom, abyste všem ukázali, že vy na to máte

Front na očkovacích místech se snaží využít i nebankovní společnosti poskytující půjčky. Lidem ve frontách před očkovacím centrem obchoďáci z Providentu rozdávají vizitky s kontaktem. Naopak třeba Zonky si otevřelo mobilní kancelář u východu několika očkovacích center. Právě tam ještě s čerstvým certifikátem z tiskárny míří drtivá většina očkovaných. Odpůrci očkování, které k vakcinaci donutilo až toto nařízení, jsou dle předběžných dat zároveň otevřenější větším úvěrům, které nemají šanci splácet. Očekávají totiž, že je vakcína nejpozději do půl roku zabije a tudíž nebudou muset svoje dluhy splácet.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.