Pražský Hrad pořídil drtičku dřeva, skartovačky už kapacitně nestačí

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Na zvýšenou úroveň hluku a kolísání napětí v síti po celé Praze si již několik dní stěžují obyvatelé hlavního města. Na Pražském hradě totiž započalo skartovací tažení, kdy je nádvoří Hradu zaplněno skartovačkami, které jsou v provozu 24 hodin denně. Aby toho nebylo málo, přes den se v areálu otočí na tucet dodávek České pošty, které přiváží další objednané skartovačky. I tak jejich kapacita ovšem nestačí a všechny české e-shopy hlásí vyprodáno. Hrad se proto rozhodl svůj skartovací arzenál posílit drtičkou dřeva. Pokud by ani ta nestačila, je v plánu uspořádat netradiční říjnové pálení čarodějnic, kdy se místo dřevěné vatry použijí bedny s dokumenty určenými ke skartaci.

Slavnostní pásku před novou drtičkou dřeva z Ali Expressu přestřihl kancléř Mynář dnes dopoledne. Ihned poté byla uvedena do provozu. Dle informací mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka byly jako první skartovány EET účtenky za kokain pro Jindřicha Forejta. Údajně šlo o takové množství, že přehazování hromady vidlemi trvalo ukrajinským brigádníkům bezmála čtyři hodiny. “No a potom tam Vráťa hodil i moji knihu žalmů,” doplnil se smutným výrazem a slzou na krajíčku Ovčáček. Mynář jeho slova potvrdil. “To nejsou jen žalmy na twitteru. Před každým krmením Miloše pudinkem se modlil a playboye na hajzlech vyměnil za listy Korintským. Jestli bude pokračovat, nechám skartovat i obrazy Panny Marie,” vysvětluje své činy Mynář.

Vratislav Mynář pokřtil novou drtičku jménem Svoboda. Stalo se tak symbolicky, neboť dokumenty drcené v ní mu mají zajistit svobodu i po konci na Pražském Hradě.

Hrad počítá, že celá skartovací akce bude probíhat ještě minimálně půl roku. “Hospodin si to tak žádá,” odpověděl Jiří Ovčáček na otázku redakce, proč tak dlouho a kolik materiálu je vlastně určeno ke skartaci. Celá akce se však může významně protáhnout. Spotřeba elektřiny na Hradě totiž raketově stoupá a dodavatel elektřiny již Hrad upozornil, že pokud budou nadále vyvolávat nestabilitu v síti, budou odstřiženi. Ve skartovací špičce totiž Hrad spotřebuje tolik elektrické energie, kolik by bylo potřeba k nabití 200 vozů Škody Fabia, kdyby jezdily na elektřinu. Hrad plánuje zareagovat pořízením obřího běhacího kola pro křečky, ve kterém by se pánové Mynář, Nejedlý a Ovčáček střídali, aby kompenzovali alespoň část spotřebované energie.

V případě, že by však byl Pražský Hrad opravdu odstřižen od energií, existuje plán B. Ten počítá s přestavbou Vladislavského sálu na spalovnu odpadů. Tím by se proces zametání stop výrazně urychlil. Ovčáček si zároveň nemyslí, že by se jednalo o něco skandálního, či nežádoucího, nakolik je Hrad významnou památkou. “Citoval bych vám verš v Bibli, díky kterému byste to pochopili, neboť vaše srdce jsou plná zloby. Ale Vráťa mi ji před chvílí skartoval,” odpověděl suše Ovčáček. Zároveň oznámil, že tím končí i hledání článku “Hitler je Gentleman” od Ferdinanda Peroutky. Je totiž vysoce pravděpodobné, že již byl také skartován, a proto již nelze doložit jeho pravost. “I když každý dozajista ví, že článek doopravdy existoval. A pokud máte stále pochyby, modlete se k Bohu a on vás navede,” kázal Ovčáček.

Jako poslední by měl být v drtičce dřeva sešrotován Zemanův invalidní vozík. Poté se jen již zhasne, klíče se zahodí do kanálu a trio Mynář, Nejedlý, Ovčáček plánuje žádat o azyl na Velikonočních Ostrovech. Jedinou trhlinou v plánu je ztráta letenek a podezření, že také omylem spadly do skartovačky.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.