Zelení a SPD představili novou koalici. Oběma vadí zvýšená koncentrace čmoudu. 

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura na dnešní tiskové konferenci oznámil vznik nové, a pro velkou část národa i překvapivé, koalice. Společně budou sestavovat kandidátku pro letošní boj o parlamentní křesla, ale nevylučují ani další budoucí spolupráci. Pro přítomnost novinářů ČT v místnosti ale nechtěl své důvody sdělovat. Naše redakce však nemeškala, a nyní vám tak přinášíme detaily exkluzivních rozhovorů s oběma hlavními aktéry této nevšední úmluvy. 

 

Místopředseda poslanecké sněmovny se nechal slyšet, že důvodem je shoda ve stěžejním bodu jejich programu. „Sněmovna nám celé roky jen hází klacky pod nohy. Čmoudu je v naší krásné zemi čím dál víc a vláda tomu jenom přihlíží a nic nedělá! Vždyť to je skandální! Již několikrát jsme ji bezvýsledně přesvědčovali o palčivosti tohoto problému. Ale konečně je vidět, že někteří politici konečně začínají vnímat naše názory a brát je vážně.“ Po přednesení zkrácené verze seznamu ublížení na citech, které mu byly uštědřeny ostatními poslanci, našel zakladatel hnutí ještě pár vět k samotnému vysvětlení. „Už nám nezbývalo mnoho možností. Dnes už slušný občan nemůže vyjít ven, aby nebyl obtěžován tímto, jak my říkáme, “smogem“. Nehledě na to, že není jen vizuální, ale cítíme ho my všichni ve svých už takhle tenkých peněženkách. Přesto ho Eurofašistická Havlunie dotuje miliardami z našich peněz.“

Tomio Okamura (SPD) představuje nově vzniklou koalici

Obě frakce prý našly ihned po nadnesení tématu společnou řeč. Shodly se například, že situace je nejhorší v Ústeckém a Moravskoslezském kraji. Jednomyslné bylo i prohlášení, že se v rámci spolupráce zavazují “předat našim dětem čistší Česko“. Jedna z mála otázek, u které zřejmě vystupují protichůdné názory, je zásah EU. Zelení tvrdí, že dostatečně nekoná, SPD naopak, že dělá až příliš. 

Michal Berg (Zelení) potvrzuje informace naší redakce

Vyzpovídali jsme také spolupředsedu Zelených – Michala Berga. „Rozhodně jsou body, ve kterých se s hnutím pana Okamury neshodneme, ale redukce smogu je jedno z našich hlavních volebních témat a doufáme, že i naši voliči pochopí nutnost této spolupráce,“ uvedl zastupitel Vsetína. Přiblížil nám taktéž několik detailů ze samotného jednání. „Domluva samozřejmě nebyla jednoduchá. Nejprve jsme druhou delegaci museli přesvědčit o tom, že název naší strany nevypovídá o naší národnosti, a doložit svá tvrzení rodnými listy našich maminek.“ Podle jeho dalších slov se také domluvili, že v rámci řešení problému společně navrhnou výrazné upravení provozu veškerých spaloven na území ČR.

Post Author: Rybak

Věčný student a příležitostný autista. O existenci jeho předkožky se vedou debaty napříč politickým spektrem. Legendy tvrdí, že pokud najdete mem, který ještě neviděl, získáte doživotní dlouhověkost.