Majitel Tesly si stěžoval na nízký dojezd. V servisu zjistili, že mu na ní Piráti těžili bitcoiny

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Nadšenec do všech strojů operujících na elektřinu, pan Nikola T. si začátkem roku pořídil elektromobil značky Tesla. Na své nové auto byl patřičně pyšný do té doby, než mu při aktualizaci softwaru smazalo postup ve hře Candy Crush Saga. Následně se problémy s vozidlem už jenom množily. V servise sice nedokázali obnovit Nikolův level v Candy Crush, ale zato zjistili, že mu na autě těží kryptoměnu Česká pirátská strana.

V posledním měsíci se dojezd snížil natolik radikálně, že Nikola T. musel mít v kufru cívku s navinutou prodlužovačkou. Z té se během jízdy pomalu odmotával kabel, auto tak bylo celou dobu dobíjeno ze sousedovy zásuvky. Nikola takto musel absolvovat i každodenní cesty do dva kilometry vzdáleného obchodu. Několikrát se mu ovšem stalo, že nějaký vtipálek kabel přeřízl kráječem na pizzu. Následkem tohoto kanadského žertíku Nikola platil nejen odtah zpět před panelák, ale i celodenní parkovné před obchodním domem. Navíc mu v autě do příjezdu odtahovky začala squatovat místní mládež, která si v kufru otevřela komunitní centrum a na zadních sedačkách se servírovala polévka, konkrétně ejakulajda.

V servise pak na pana Nikolu čekalo několik špatných zpráv. V autě zcela chyběla kapalina od ostřikovačů a její doplnění vyšlo na bezmála 20 tisíc. Technici z diagnostiky dále zjistili, že baterie je sice v pořádku a po půl roce má stále kapacitu úctyhodných 45%, ale momentálně na ní probíhá těžba kryptoměn. Aby toho nebylo málo, vozidlo zároveň sloužilo jako úložiště torrentů. Stopy vedly k České pirátské straně, která si ostatně v rámci transparentnosti vede i záznamy o takovýchto činnostech. Ty jsou poté volně přístupné na jejich fóru. Kromě vlákna o těžení bitconů na softwarech elektromobilů se zde můžeme dočíst také to, že poslanec Jakub Michálek snědl předsedovi strany Bartošovi dezert v poslanecké kantýně, zatímco byl Bartoš na toaletě.

Tesla pana Nikoly byla infikována těžícím softwarem Ivan 2.0

Technici Teslu pana Nikoly opravili pomocí léty prověřené metody vypnutí a zapnutí, kdy došlo k vymazání softwaru na těžení bitcoinů, smazání všech torrentů, a auto už ani nehostuje turnaje ve hře CS:GO. Opravu musel Nikola platit z vlastní kapsy, neboť porušil záruční podmínky výrobce. Konkrétně měl v místě pro kelímek na kávu perlivou vodu a na sedadle spolujezdce nebyla vysypána vonná sůl do koupele. Cena se i s výměnou kapaliny do ostřikovačů a instalací nového stromečku Wunderbaum vyšplhala na 80 tisíc. Původně byla cena ještě o něco vyšší, ale pan Nikola v servise přešel k novému dodavateli zemního plynu, a dosáhl díky tomu výrazné slevy. Příběh zde však nekončí. Pan Nikola bude po Pirátech požadovat náhradu škody. A to buďto formou kryptoměny, které na autě vytěžili, mapou k truhle s pokladem, nebo předáním válečné fregaty. Vyjádření Pirátů zatím není známo, neboť strana zrovna na fóru intenzivně řeší palčivý vnitrostranický problém. Část členské základny se totiž domnívá, že Mikuláš Ferjenčík prvně lije do misky mléko a až poté cereálie. Tato praktika údajně vrhá na Piráty špatné světlo v mediálním prostoru. Diskuze má momentálně 5000 příspěvků a její živý přenos nabízí například britská BBC nebo americká CNN.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.