Pietní akt na Hradě: Miloš Zeman si zapálil za oběti koronaviru

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Včera se na Pražském hradě konal pietní akt za oběti koronaviru. Místní rezident Miloš Zeman se rozhodl uctít památku obětí, a za každou z bezmála 30 000 obětí si zapálil cigaretu. Nedopalky posloužily jako střelivo do praku, kterým zapálil všechny svíčky umístěné na nádvoří pod balkonem. Se střelbou mu pomohla jeho ochranka, kdy jeden člen ochranky držel prak, druhý jej natahoval, třetí vkládal nedopalky a čtvrtý prezidenta krmil pudinkem. Rezidentovo chování již tradičně vyvolalo bouřlivé a kritické reakce z řad veřejnosti i politické opozice. K nim se Zeman plánuje vyjádřit za měsíc.

Hustý černý dým včera zahalil nádvoří Pražského hradu. Úřady lidem doporučily nevětrat a zůstat doma. Kouř se totiž stále nerozplynul a pokrývá území téměř celého hlavního města. Znalci v oboru tuto situaci přirovnávají k závoji temnoty z hry Heroes of Might and Magic. Dýmu se omylem nadýchal pan Aleš Zakouřil. Ihned po vdechnutí pocítil dušnost a ostré bodnutí na prsou. “Bylo to něco strašnýho. Okamžitě jsem s tím letěl k doktorovi. Málem jsem to neudýchal. Doktor mě prohlídnul a akorát mi podal gratululační kartičku,” svěřil se redakci Zakouřil. Na kartičce stálo “Gratulujeme, máte rakovinu”. Bohužel medicína pro pana Aleše není schopná v takto pokročilém stádiu nic udělat. Proto mu doktor předal ještě karafiát pro manželku, ať se s touto smutnou novinou lépe vyrovná.

Díky 30 000 cigaretám Praha na chvíli předstihla Ostravu v míře znečištění ovzduší.

Ostrava nesla ztrátu prvenství v zasviněném ovzduší velice těžce. Dle místních Ostrava přišla o jedinou věc, díky které ji znali nejen v Česku, ale i v zahraničí. “Na Ostravu každý sere. Teď nám zebrali i nejtoxičtější vzduch v republice, zmrdi,” komentuje situaci jeden z místních, Robert Cyp. Skupinka patriotů proto zapálila vrakoviště, aby zvýšila znečištění ovzduší, a vrátila tak Ostravu na mezinárodní mapu.

Pivní kelímky, ve kterých byly svíčky umístěny, pocházejí ze Zemanových soukromých zásob. Rezidentův mluvčí Jiří Ovčáček se, kde jinde než na twitteru, vyjádřil, že v každém kelímku byl čepovaný Braníček. Vypít necelých 30 000 Braníčků je obdivuhodný výkon, proto se také Zeman nevyjádřil k Vrběticím dříve než po týdnu – střízlivěl. Pietní akty tak v podstatě proběhly dva. Jedním bylo již zmíněné zapalování svíček, ale té předcházela ještě pijeta za oběti koronaviru. Při té Zeman posbíral potřebné kelímky od piva, do kterých by šly umístit svíčky. “Opozice a její média opět rozsévají nenávist. Do čeho jsme měli svíčky dát? Po útratě za pudink, pivo a přihrání zakázek kámošům nám toho moc nezbude. Já tuto práci beru jako službu, a proto pracuji v podstatě za almužnu ve jménu Pána,” rozohnil se na twitteru Ovčáček, který bere 900 tisíc ročně + odměny.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.