Lord Patrik Nacher

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Patrik sice bude mít svátek až v březnu, přesto bychom mu chtěli dát dárek už dnes. S vědomím, že nikdy ničeho velkého (a nikam vysoko) nedosáhne a po zbytek života bude střídavě tleskat Andrejovi Babišovi nebo okopávat kotníky svým odpůrcům, rozhodli jsme se prostřednictvím našich Patronů zakoupit dárek, který bude mít pro Patrika skutečnou hodnotu. Jak morální, tak i hmotnou. Pro obvyklého leprikóna musí být totiž neskutečně frustrující být tak daleko od domova. Protože je Patrik bez nějaké větší perspektivy na karierní růst a je poměrně pravděpodobné, že bude na podzim Poslanecká sněmovna očištěna od většiny ohnoutů (aby je nahradili jiní, noví, lepší), jsme názoru, že by měl Patrik pomýšlet na budoucnost. Abyste rozuměli, Patrik si je sice vědom toho, že v nízkém slunci úspěšnosti i trpaslíci vrhají dlouhé stíny, ale to mu ještě negarantuje teplé místečko, kde by se mohl zašívat dalších pár let.

Umělecké ztvárnění možné podoby Patrika Nachera po přestěhování do Skotska

No tak jsme mu prostě jedno takové zařídili. Žádnej velkej deal. Pět stop čtverečních ve Skotsku, mekce všech zelených pidižvíků, vzteklých permoníků, hledačů duhy a šťastných skřítků, kde je každý svým pánem… tedy alespoň do chvíle, než přijde nějakej zmrd a ukradne vám hrnec se zlaťáky, protože to jednomu prostě zkazí odpoledne.

Každopádně, jak se Patrik zařídí, zůstává už na něm. Pod nevýrazným, ale panoramaticky nádherným kopcem se tyčí do výšky půl metru skotská vesnička, jejíž název by bylo možné volně přeložit jako Roklinka. A právě tam, na úpatí duhy u temného hvozdu, je vykolíkovaný pozemek o rozměrech 5 x 5 stop, který byl do katastru zapsán jako majetek Patrika Nachera. Dost velký pozemek na to, aby si zde postavil vilu s bazénem a garáží pro tři angličáky. Dost velký pozemek, aby trvalo dobrou půlhodinu, než jej obejde s vycházkovou holí. Krom toho majitel pozemku ve Skotsku automaticky nabývá titul Lord. Patrika proto prosím od dnešního dne nazývejte pouze jeho právoplatným titulem Lord Patrik Nacher. Další nespornou výhodou je (a to Patrika jako přímého potomka Gringottů musí potěšit), že ve Skotsku se neplatí za pozemky daně. Může se tak plně soustředit na shromažďování dalšího zlata, ať už ze svého poslaneckého platu, nebo i počestnou prací leprikóna, kdyby se mu náhodou zachtělo přestat přisluhovat Temnému pánovi.

Nabývací právo na pozemek Lorda Patrika Nachera (PDF download)

Patriku, nabídli jsme ti možnost, jak za svým životem udělat tlustou čáru a začít žít jako počestný trpaslík daleko ode všech, kteří se smějí tvé morální malosti. Doufáme, že hozenou rukavici zvedneš. Koneckonců, je posláním Paralelních listů a našich Patronů dělat Českou republiku lepším místem.

PS: Součástí našeho daru není letenka, náklady na stěhování ani kotlík na zlaté mince. V případě další diskuse jsme však otevřeni vyjednávání, a nějaké staré nádobí rádi najdeme.

S úctou a pozdravy redakce Paralelních listů společně s Patrony: Reverend Jim, Demeter Varga, Lukas Indruch, Jan Srna, Bohuslav Polobotka, Jan Licka, Matouš Bárta, Ondřej Czechaczek, Jakub Melín, Tomáš Satan Glawaty, Víťa Morávek, Štěpán Beran, Jakub Krhutek, Kabatovec, Apache Hájek, Honza Zajíc, Milan Vlach, Lucie Medojed, Anjee, Mira Pavlicek, Braník v Akci, Tomáš Bergl, Seton, Mirek Štefán, David Chalupa, Míla Wallas, Jakub Konečný, Michalosaur, Martin, Dominik Dronski, Milan Svoboda, Michal Földeš, Kuře91, Mirek Rousal, Lubomír Bezděk, Roman Mazálek, Václav Baxa, Ota, Jirka Zelenka, Dominik Bíro, Vlník, Martin Storzer, Bohumil Ptáček, Martin Lakomý, Vojta Pešout, Michal Bednář.

Budujte i vy lepší místo pro život. Staňte se Patrony Paralelních listů!


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi