Další záhadný monolit objeven v brněnském Cejlu. Než ho stačili vyfotit, zmizel!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Po celém světě se začínají objevovat záhadné monolity zabořené obvykle v Bohem zapomenuté krajině, kde by rozhodně nikdo nechtěl žít. Nejprve došlo k objevu v americkém Utahu, posléze byl monolit objeven v Rumunsku, odkud ale také zmizel. Jen o den později byl monolit vyfocen v Kalifornii. I odtud byly pořízeny důkazní materiály v podobě fotografií či videozáznamu. Podle očitých svědků se pak dnes krátce objevil monolit na brněnském Cejlu. Po několika minutách ale zmizel. K výskytu navíc neexistuje žádný důkaz, proto jsme se s redakcí rozhodli tuto záhadu rozplést!

Takto nějak mohlo vypadat objevení kovového monolitu v Cejlu. (umělecké zpracování)

Zatímco si celý svět lámal hlavu nad tím, kde se deska objeví tentokrát, zkušenější konspirátoři začali hledat v průsečících mezi výskyty nejasnou zprávu o konci světa a novému příchodu Ježíše Krista. Nebo Antikrista. Nebo prostě nového příchodu někoho, kdo sice přijít měl, ale nepřišel. Složité algoritmy přitom ukazovaly vysokou pravděpodobnost, že by se další monolit měl objevit právě před Čapím hnízdem. Je to ostatně i důvod, proč před Čapákem vzniklo improvizované stanové městečko fanoušků asimilace mimozemských entit.

Fanoušci před Čapákem vyhlížejí příchod čehokoliv

„Já si myslím, že je to jasné. Ty monolity se objevují po celém světě proto, aby nás připravily na příchod bytostí, které jsou mentálně mnohem dále než my,“ míní Albert Zweistein, vynálezce perpetuum mobile poháněného šlapacími pedály a fanouška teorií o tom, že mimozemské civilizace jen čekaly, až lidstvo dospěje do určitého mentálního bodu, než jej budou kontaktovat. „Však jsme něco takového mohli vidět už v dokumentárním filmu 2001: Vesmírná odysea,“ míní Zweistein. Prý, i kdyby se u Čapáku měli zjevit lidé z budoucnosti namísto Retikulínů z Betelgeuse, je to možné pokládat za fenomenální úspěch. Nic takového se ovšem nestalo. I přes složité výpočty ověřené několika nezávislými studii vědců na svých YouTube kanálech, se totiž monolit objevil v téměř dvě stě kilometrů vzdáleném brněnském Cejlu. Zde se však záhadný objekt dlouho neohřál, neboť již po pár minutách zmizel.

Profesor Zweistein má spolehlivé vysvětlení, kdo může stát za výskytem záhadných monolitů

„Ný, já tam vubec nebýla, ani žadný dyvný lydy neviděla. Odyděté!“ reagovala na náš dotaz očitá svědkyně Eržika Demeterová, která bydlí v bytě jen několik metrů od údajného výskytu monolitu. Obecně je Eržika pokládána za zdejší vědmu, neboť ví na každého něco. „Tak. Vůbec nevíme o žádným výsokým stříbrným moduritu. Nic takovýho tu nebylo,“ přitahává Pyšta Demeter. „Ny, to byl hlinik, dylyno, ny strybro,“ opravuje jej Eržika, která by jen nerada roznesla po okolí fámu o tom, že se na Cejlu nachází ukryta několik desítek kilogramů těžká deska z drahého kovu.

Podle Eržiky nikdo žádný monolit vidět nemohl, protože tu nikdy žádný nebyl.

Po ohledání jámy, ze které bylo zcela evidentně ze země vyrváno cosi, co připomínalo kvádr o rozměrech metr na dvacet centimetrů, jsme společně s Pyštou Demeterem objevili i další záhadné zmizení kovového objektu. Na kanalizačním otvoru uprostřed silnice zcela zřetelně chybělo víko. Na náš dotaz, zda by za podobné mizení kovů mohla být zodpovědná mimozemská entita, konkrétně malí šedí mimozemšťané, Pyšta odpovídá jen neurčitě. Prý by se mohlo jednat o malé hnědé. Šedé zde ještě neviděl. „Takové záhady se tady dějou furt, more. Teďkom minulej tejden zůstala uprostřed silnice stát šalina, protože nad ní zmizely dráty s vysokým napětím,“ vysvětluje záhadu Pyšta, který vykresluje Cejl jako epicentrum záhad. „A do rána tam nebyla ani šalina. Když nad tím tak přemýšlím, vlastně ani koleje,“ uzavírá Pyšta.

Právě zde se měl nacházet záhadný monolit

Máme tak zřejmě co do činění se zatím nepopsanou mimozemskou entitou, která se rozhodla na planetě Zemi těžit kovy. Podle všeho malí hnědí prchli i s kovovým monolitem kanálem a zapomněli za sebou otvor zase zavřít. Jedinou nevysvětlitelnou záhadou tak zůstává, proč mimozemšťané monolit vystaví, když jej po několika minutách zase přemístí jinam.

– nápad na článek dodal Ondřej Mikuš


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi