Sociálka odebrala Hamáčka z péče Andreje Babiše, údajně ho týral

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Pracovnice sociální služby včera podnikly rozsáhlou razii na Úřadu vlády. Během ní si s sebou odvedly místopředsedu vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka. Ten je nyní umístěn v Klokánku, dokud nebude dále rozhodnuto o jeho osudu, či o něj snad neprojeví zájem náhradní rodina. Spolu s Hamim z Úřadu vlády odnesly i všechny jeho hračky, aby se v novém prostředí výchovného ústavu cítil jako doma. K odebrání Hamáčka z péče Andreje Babiše mělo dojít poté, co pracovnice sociálního úřadu pojaly důvodné podezření, že Babiš svého svěřence týrá.

Úřad vlády jakákoli obvinění z týrání Hamáčka popřel. Údajně se jednalo o neškodné vtípky v rámci pracovního kolektivu, které měly přesně nastavené mantinely. “To, že někoho zavřete do skříňky, házíte mu tam mince a nutíte ho hrát jako jukebox, přece není šikana, ale jen povedený kanadský žertík,” vysvětluje situaci mluvčí vlády Barbora Škodolibá. Terčem podobných vtípků však byl výlučně Jan Hamáček, a když se jednou snažil Babišovi oplatit stejnou mincí a zaměnil cukr se solí, musel za trest během jednání vlády klečet v koutě. K případu se – kde jinde než na Twitteru – vyjádřil i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. “Hnusná a nenávistná kampaň liberálů má za následek roztržení svěřence a opatrovníka. Tento kradmý nástup totality právě sebral panu prezidentovi jeho podnožku. Co přijde příště? Už si o mě nebude moct típat cigára?” tweetnul Ovčáček.

Jan Hamáček se má v Klokánku stejně dobře jako na Úřadu vlády. Dostává úplně stejnou dávku šikany.

Nařčení z týrání odmítá i sám Andrej Babiš. Celou kauzu považuje jako kampaň proti jeho osobě, která je načasovaná zrovna dnes. “Já dneska vstal a měl jsem na snídani lívance. Tak proč zrovňa dnes? Proč ne včera, když sem měl koblihe?”, ptá se Babiš. Stále doufá v to, že se Hamáček navrátí zpět do jeho péče. Údajně spolu měli nadstandardní vztah a Hami mu bude chybět. “Víte kolik pohlavke to stálo, ho naučiť vařit kafe? Já si ho vychoval, on mi za ty rozsypané lego eště u postele ještě děkoval,” teskní po svém svěřenci premiér. Roli Hamáčka se prozatím svolili přijmout ministři dopravy a průmyslu. Zatímco Karel vaří premiérovi kávu, Havlíček premiéra při vládních jednáních ovívá listem banánovníku.

O novém Hamáčkově domově by mělo být rozhodnuto v řádu týdnů. Zájemci se mohou nyní přihlašovat do výběrového řízení. Z něj bude vybrána nejvhodnější rodina, do níž bude Hami umístěn. Prozatím Klokánek eviduje asi tucet žádostí od rodin, které projevily zájem o služby domácího skřítka. Jedna z rodin se podle našich informací zavázala k tomu, že bude mít Hami na zahradě svou vlastní boudu.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.