Česká republika zakoupila od Ruska vyřazenou letadlovou loď

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Kde jsou ty doby, kdy mohly letadlové lodě vlastnit jen vyspělé civilizace s přístupem k moři. Díky technologickým vymoženostem, a především díky nově budovanému průplavu Dunaj-Odra-Labe, se tato možnost stává skutečností i pro Českou republiku.

Letadlová loď třídy Buran přilétá do České republiky. Bude chloubou českého námořnictva.

„Ano, mohu potvrdit, že Česká republika prostřednictvím Ministerstva obrany zakoupila vyřazenou ruskou letadlovou loď třídy Buran,“ svěřil se naší redakci na přímý dotaz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Blízcí lidé v okolí prezidenta republiky se totiž obávají, že se blíží konec jeho dní, a je třeba hledat důstojný odkaz na Miloše Zemana. „Vzpomeňme na Václava Havla. Ač malý člověk, jmenuje se po něm největší letiště v České republice,“ svěřil se Ovčáček, který byl pověřen krom Peroutkova článku a Kamene mudrců nalezením dostatečně monumentálního odkazu, který by připomínal velikána Miloše Zemana.

Václava Klause podle všeho poměrně štvalo, že po něm byly pojmenovány pouze odporné párky z kuřecího separátu. Zřejmě proto si založil alespoň Institut Václava Klause, který je pojmenován po Václavu Klausovi.

„Přiznám se, nakonec přišel s poměrně geniální myšlenkou Vráťa Mynář, který projektuje průplav Dunaj-Odra-Labe, a již třetím měsícem tuneluje na přípravných pracích tento velkolepý projekt. Prý by se kanál mohl jmenovat po něčem, co mají lidé rádi, na co se mohou spolehnout a je vnímáno jako pevný bod vesmíru. Prý, říkejme tomuto vodnímu dílu Kanál Miloš.“ Jiří Ovčáček přiznává, že ač byla původní myšlenka dobrá, samotný název může přisprostlé kavárníky a jinou lůzu navádět k tomu, aby si mysleli, že Miloš Zeman byl kanál, čemuž chce samozřejmě kancelář prezidenta předejít.

Vratislav Mynář a Martin Nejedlý se panu prezidentovi osobně zaručili, že celý projekt budovaného průplavu bude patřičně vytunelován.

„Jednalo se o jakýsi kompromis, protože na nově budovaném kanálu bude potřeba zřídit i lodní dopravu,“ obhajuje mluvčí myšlenku nákupu letadlové lodi, která by brázdila vlny kanálu. „Vráťa Mynář s Nejedlým nás zároveň ubezpečili, že celé vodní dílo bude vytunelované dostatečně důkladně, aby kýl ani těch největších zaoceánských parníků nedřel o dno, čímž jsme se stali patrně první vnitrozemní zemí, která vlastní letadlovou loď. Připomeňme, že loď nám odprodalo ruské námořnictvo ze šrotiště jako důkaz dobrých vztahů s Českou republikou za pouhých sedmdesát milionů Rublů, za což k Rusku směřují naše horoucí polibky a nekonečné díky.“ Připomeňme, že původně Pražský hrad vyjednával o výměně letadlové lodi za Karlovy Vary. To se ale setkalo s nepochopením obyvatel Karlových Varů. Zejména proto, že jen velmi málo ruských emigrantů si ve skutečnosti přálo stát se znovu občany Ruska.

Jiří Ovčáček píše osobně Vladimíru Putinovi poděkování za Burana Miloše.

Vrak letadlové lodi třídy Buran byl do České republiky dopraven již počátkem tohoto týdne a momentálně se nachází v lakovně, kde by měly být skryty pomocí tmelu a barvy ty nejvážnější škody, které brání technické způsobilosti plavidla. „Také chceme naši letadlovou loď pojmenovat jako Miloš,“ začervenal se mluvčí prezidenta. Podle Jiřího Ovčáčka totiž ruská veteš chatrného stavu pojmenovaná jako Buran Miloš nejlépe reprezentuje skutečný odkaz prezidenta Zemana.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi