Babiš oznámil plány na kolonizaci a transformaci Měsíce na obrovské pole řepky.

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

S téměř nepřekvapivě šokujícím plánem na revitalizaci státní ekonomiky přišel premiér Andrej Babiš na předvčerejším jednání o státním rozpočtu. Místo investic do soukromého sektoru a pomoci malým podnikatelům se však rozhodl pro úplně jinou cestu. Česko je jedna z největších řepkových velmocí na světě a tohoto vývozního artiklu, který se zejména využívá pro výrobu příměsi do biopaliv. Premiér se nechal slyšet, že by rád v tomto ohledu expandoval a zajistil dominanci na mezinárodním trhu. Česká vláda tudíž ihned oznámila, že planiny Měsíce jsou nyní územím a majetkem České republiky. V našem státě se však nachází pouze jedna soukromě vlastněná společnost, která vyvíjí raketové systémy potřebné k transportaci veškerých materiálů pro úspěšnou sklizeň, a tou je je společnost ŘepX se sídlem v obci Pičín.

‘Uznávám, že jsem osobně nečekal, že by se na nás někdo kontaktoval tak brzy od našeho založení, ale můžu pyšně prohlásit, že naše raketové boostery poháněné tím nejlepším řepkovým olejem jsou ve stoprocentně operačním stavu,” prohlásil zakladatel a mluvčí firmy Meloun Lusk. ”Dostat takovou zakázku od státu by nás ihned učinilo výdělečnou firmou, i když oproti našim konkurentům v Americe jsme stále nebyli schopni úplně vymyslet metodu, jak by se daly naše rakety zachovat a znovu používat.” Pan Lusk měl od dětství fascinaci s raketovou přepravou. Byla to přesněji havárie raketoplánu Columbia v roce 2003, která jej donutila investovat veškerý svůj čas do studia a vývoje raketových systémů. Firma před dvěma lety obdržela dotaci z Evropské unie pro malé a střední firmy ve výši 120 milionů korun, díky které firma vytvořila nejlevnější raketový systém na Zemi. Při prohlídce nám pak pan Lusk přiblížil své plány blíže. ”Dokončíme dva raketové systémy, které by zajistily dopravu všech materiálů pro teraformaci Měsíce na řepkové pole. Následně pak plánujeme uzavřít partnerskou smlouvu s firmou, která má zázemí a finance na rozšíření naší kosmírné flotily. Momentálně máme pouze nabídku z holdingu Agrofert, kterou silně zvažujeme,” prohlásil Lusk, zatímco kartáčoval svého bílého koně při prohlídce jeho soukromých stájí.

Náhled na měsíční řepkové pole

Raketoplán Jan Hus-2, taktně pojmenovaný po prvním českém astronautovi, který uhořel při startu v roce 1415 na kosmodromu Kostnice, je plně připraven na svoji první cestu. O komunikační a technologické zázemí se postará Pičínský velín, který je vybavený nejnovějšími herními počítači od společnosti Alza. ”Museli jsme koupit téměř roční sklizeň řepke, aby jsme měli dost paliva na cestu na Měsíc, ale po zasetí a první sklizni věříme, že se nám investice do řepke vrátí patnáctinásobně,” přibližuje syn matky Slunce a otce Měsíce Andrej Babiš.

Fotografie raketoplánů Agrofert na ještě nezveřejněných propagačních materiálech.

Zájem na projektu také projevila Česká pošta, která se chce aktivně podílet na projektu dodáním sklizně z Měsíce zpátky na Zem. Dodávky balistou, o kterých jsme vás informovali v nedávné době, se České poště evidentně osvědčily a státní podnik pokračuje v jejím vývoji. Mluvčí České pošty pan Obležený nám prozradil, že aktivně pracují na orbitální stanici, která by byla vybavená prototypem elektromagnetické balisty, která by byla schopná nadzvukovými rychlostmi poslat sklizeň do kterékoliv z nasmlouvaných destinací. Pošta však žádá všechny země světa, které plánují využívat tyto služby, aby vyklidily zónu pro dezignovaný doručovací kráter.


Post Author: Nodaxx

Avidní pokračovatel DJského řemesla po Anginu van Brufenovi a DJ Arnoštkovi. Miluje suchý humr, kvantitativní jídlo a řízky. Hlavním cílem života je stát se prezidentem a zavést vládu stylu ČČBUC (Čubky Čáry Bary Udílení Cen). Dostatečně inteligentní na to, aby jeho přezdívka nebyla Prcivál.