Evropská unie zakáže černého kubu, tradiční pokrm je prý rasistický

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

V hledáčku cenzorů z Evropského úřadu pro vměšování se do záležitostí suverénních států se ocitl tradiční štědrovečerní houbový pokrm černý kuba. Dle názoru úředníků a také aktivistů z hnutí Black Lives Matter je tento vánoční chod rasistický. Nově se tedy vyjednává o nutnosti změny názvu na “nepřizpůsobivý kuba” nebo “kuba s alternativní barvou”. Stížnosti se také množí na skutečnost, že černý kuba doopravdy žádného Kubu neobsahuje. Ve hře zůstává i zákaz samotného pokrmu pod hrozbou vysoké pokuty. O budoucnosti tohoto rasistického jídla se rozhodne na plénu Evropského parlamentu již příští středu.

Evropskou unii obchází strašidlo rasismu. Po situaci ve Spojených státech se EU snaží, aby se vlna násilí z USA nepřelila do Evropy, a tak se více než kdy dříve pokouší předcházet systematickému rasismu. Po zákazu slova “negramotný” nyní přichází europoslanci s návrhem zákazu či změny názvu tradičního českého pokrmu černý kuba. Dle části poslanců z frakce Identita a demokracie jde o hrubě nevhodné a rasistické jídlo. Skupinku necelých padesáti nespokojených poslanců vede předseda výboru pro multikulturní obohacení Hans Biedermann, který na tiskové konferenci týkající se rasismu prohlásil: ,,Dostalo se mi do známosti, že Česká republika má systematický problém s rasismem již delší dobu. Tato barbarská země slaví bílé Vánoce tím, že jí černého kubu. Toto je absolutně nepřijatelně rasistické, a proto se musíme nejdříve zbavit černého kuby a potom bílých Vánoc, které nahradíme Ramadánem. V Evropě nebudeme trpět žádnou formu diskriminace nebo rasismu! Nech si to všeci zapamatují!” Z tohoto prohlášení vyplývá, že problémem není pouze tento pokrm, ale i celá oslava Vánoc.

Generální ředitel hnutí Antifa Abdul Alhazred na konferenci o vymýcení rasismu

 

Celou situaci s povděkem uvítal generální ředitel hnutí Antifa a člen předsednictva hnutí Black Lives Matter, pákistánský imigrant, Abdul Alhazred. Pohrozil však, že pokud tyto nezbytné změny nebudou prosazeny, tak jsou připraveni vyjít do ulic a proti černému kubovi protestovat. Dle informací z Evropského parlamentu byl celý problém již předán Evropskému úřadu pro vměšování se do záležitostí suverénních států, který se situací již důsledně zabývá. Momentální návrh počítá s kompletním zákazem tohoto pokrmu a s popravou zastřelením kohokoli, kdo toto nařízení poruší. Většina europoslanců však souhlasí pouze s přejmenováním tohoto jídla na “nepřizpůsobivý kuba”. Zákon se bude projednávat na půdě Evropského parlamentu již příští středu. V případě, že by Česká republika neuposlechla nové nařízení, hrozí jí, že bude sankcionována pokutou ve výši až pěti milionů víček.


Post Author: Hermor

Neustále opilá a zdrogovaná kreatura, která zapomněla, na jaké planetě a v kterém století se nachází. Obvykle jej můžete potkat na hlavním nádraží v Praze, jak po vás chce drobák. Vyznavačem názoru, že nejlepším lubrikantem jsou dětské slzy.