V Praze otevřeli první homeopatickou benzínku. Litr zředěného naturalu stojí 24 Kč!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

První čerpací stanice, která místo konvenčních paliv využívá jejich homeopatické alternativy, byla otevřena v pražské Vysočanské ulici. Téměř ihned po otevření se před čerpací stanicí utvořily dalekosáhlé kolony. Většina řidičů totiž nemůže své vozidlo po natankování nastartovat. Dalším důvodem je nižší cena za pohonné hmoty, která je dána stupněm ředění. V palivu je asi velbloudí plivanec benzínu na hektolitr vody z kanalizace.

Problémy se startováním vozidel se povedlo vyřešit po několika hodinách. Vysočanská ulice se nachází z mírného kopce, stačilo tak pouze auto odbrzdit a bez nastartování sjelo až dolů k nádraží Praha – Vysočany. Cestou do kopce směrem k benzínce jsme potkali jednoho z řidičů, který zrovna táhl své nestartující auto v zubech dále směrem na Palmovku. “Ty vole, to byla super jízda. A ani pikolitr paliva mi to nesežralo. Teď to jen musím dotlačit k baráku,” neskrýval své nadšení i přes docházející dech spokojený zákazník. Tankování homeopatického paliva tak má pozitivní vliv i na kondici samotného řidiče. Tažení nebo tlačení vozu po městě místo jeho řízení pomáhá udržovat člověka ve fyzické kondici. Navíc se dá očekávat, že z ulic v dohledné době zmizí drobné blondýny v BMW X6 parkující přes tři parkovací místa. Jejich tělesná stavba jim totiž dovolí táhnout maximálně Škodu Citigo.

Důchodce Josef táhne své auto po natankování homeopatik zpět před panelák.

Právě sjezd kopce od čerpací stanice s vypnutým motorem pomáhá ekologii. Podle ekologa Jiřího Ströma takto může jeden řidič při tankování ušetřit až 4 Škody Fabie emisí oxidu uhličitého. Pro představu vzdálenosti, kterou ujede s vypnutým motorem, je asi 80 fotbalových hřišť. Další emise se ušetří při provozu takového auta. “Pravidelným tankováním homeopatické směsi auto pravděpodobně nikdy nenastartuje a nemůže tak vytvářet další emise,” vysvětluje výhody Ström. Překvapivá je ovšem reakce ekologických aktivistů. Ti s homeopatickým palivem zásadně nesouhlasí a chystají se protestovat pro zachování klasických fosilních paliv. Důvody jejich názorového obratu nám přiblížil předseda spolku Attention Rebelion Oskar Nerozhodný. “Ono kempovat na střeše benzínky byla prostě taková prdel, nám bylo jasné, že tím nic nezměníme. Ale teď když se naše požadavky jako by splnily, jo. No, tak my teď úplně nemáme co dělat. Mělo by se to vrátit zase do starých kolejí, protože tohle se nám jakože nelíbí,” vysvětloval hlavní důvod nesouhlasu Nerozhodný. V dohledné době tak lze očekávat protesty za zhoršení ovzduší spojené s vyléváním nafty do vodních toků.

I přes četné výhody homeopatického paliva jsou k němu někteří lidé stále nedůvěřiví. Majitel čerpací stanice, Dominik Tanker, však s výtkami nesouhlasí. “Jak asi může voda škodit. Dyť sám v ruce držíte minerálku a nechcípl jste. Jak to teda může škodit autu?” rozčiluje se Tanker. Cenu poté zdůvodňuje náročným technologickým způsobem, který stojí za výrobou paliva. “Ručně se vyrábí tradičním způsobem podle alchymistického manuskriptu z patnáctého století,” prozradil Tanker, zatímco vlil odměrku od pracího prášku naplněnou benzínem do podzemní nádrže plné odpadní a dešťové vody.

Síť homeopatických čerpacích stanic se má do budoucna rozšiřovat a zachránit tak spalovací motory, kterým už podle odborníků zvoní umíráček a každou chvílí budou vyřazeny z výroby. Toto datum vždy připadá na aktuální rok a na konci roku se o rok posune, dokud k jejich vyřazení skutečně nedojde.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.