Malého Patrika kvůli pochybení navštívilo během noci hned sedm víl Zubniček!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

Přestože pobočka nadnárodní společnosti Tooth Fairy inc. funguje v České republice teprve druhým rokem, potýká se s vážnými administrativními pochybeními. Česká policie řeší hned několik případů, kdy byly k dětem poslány víly Zubničky opakovaně. Pokud pod polštářem mléčný zoubek nenajdou, počínají si navíc poměrně násilně, aby splnily své kvóty. České úřady se pozastavují i nad případem, kdy malého Patrika v noci na minulý čtvrtek navštívilo hned sedm různých Zubniček, a každá si přitom odnesla svůj zub.

Karolína Zubatá nás osobně přijala v pražské kanceláři Tooth Fairy inc.

„Tooth Fairy inc. otevřela svoji první pobočku v Praze v únoru loňského roku. Česká republika byla jedním z posledních rozvojových států, kde naše společnost ještě pobočku neměla. Momentálně tak nejsme pouze v Rusku, kde ovšem funguje naše konkurence a dětské zoubky zde v noci loupí Černý kaz Ldt.,“vysvětluje ředitelka pražské pobočky víl Zubniček Karolína Zubatá, která se vyloženě netají faktem, že nestíhají termíny a dochází k administrativním chybám. „Problém zejména spatřuji především v silných ročnících. Dětí jednoduše přibývá a nemáme kvalifikovaný personál. Právě proto jsme na začátku letošního roku zašmátrali na Úřadu práce v kolonce dětských dentistek, které kvůli stále lepší zubní hygieně takříkajíc nemají do čeho píchnout,“ doplňuje Zubatá.

Pavla Krutá už jako dětská zubařka nepracuje. Letos rekvalifikovala na vílu Zubničku.

Tím se samozřejmě zvýšil počet víl Zubniček, ale zároveň také došlo k chybovosti, neboť do terénu i administrativních pozic jsou obsazovány pracovnice bez patřičných zkušeností. Bývalé zubařky navíc nemají daleko k morbiditě a pokud pod polštářem první vypadnutý mléčný zoubek nenajdou, dopomohou si k němu samy za pomocí kleští a kombinaček. Sociální pracovnice, které se vyděšeným dětem v následné péči věnují přitom alarmují, že podobná noční návštěva se může na dítěti psychicky trvale neblaze podepsat.

„Náš syn se do pěti let počůrával. Mohla za to jeho zubařka. Strašná kráva,“ stěžuje si maminka malého Honzy. „Vyhrožovala mu, že jestli si nebude čistit zuby, všechny mu vypadají. Chodili jsme s ním po terapiích a když už se konečně jeho stav začal zlepšovat a v noci byl schopen usnout i bez rozsvíceného světla, zjeví se v jeho pokoji jeho bývalá zubařka po rekvalifikaci a vyrve mu zub!“ popisuje nemilou zkušenost s návštěvou víly Zubničky jedna z mnoha nespokojených maminek.

Ne všechny děti zvládají nečekané noční návštěvy dobře.

„Něco takového je naprosto nepřijatelné,“ nechali se slyšet i rodiče malého Patrika. „Nejenže jsme nesouhlasili s tím, aby byl první mléčný zub našemu synovi odebrán, ale pokud vím, nenachází se ani v žádné veřejné databázi. A pak je tady samozřejmě ta záležitost s tím, že nám v noci po baráku courá sedm cizích ženských s kleštěmi!“ Rodina Svatých s malým bezzubým Patrikem je tak jen jedna z mnoha, která se ptá, jak se společnost Tooth Fairy inc. dozvěděla o tom, že se synovi kýve první mléčný zub.

„Samozřejmě jsme napojeny na zdravotní pojišťovny a ministerstvo zdravotnictví, stejně jako na ministerstvo financí. Docela určitě bychom si nedovolili poslat do terénu naše pracovnice, pokud by hrozilo porušení zákona. Naše mise je veskrze humanitární. Obchod se dětskými zuby naučí ratolest základy ekonomie. Obrat ze zubu samozřejmě zdaníme, než obnos strčíme pod polštář. Veskrze se setkáváme s kladnými ohlasy. Každá tisícovka se hodí,“ brání se Zubatá, která se zároveň snaží obhájit opakované návštěvy víl Zubniček. Dítěti je sice totiž odebrán mléčný zub při každém napadnutí pracovnicí v terénu, ty ale vždy po sobě zanechají řádný daňový doklad a finanční odměnu pro dítě.

Patrik patří mezi nadšené děti, které návštěv víl Zubniček nelitují

Paradoxně jediní, kterým noční návštěvy nevadí, jsou některé děti, které z čistě pragmatických důvodů pochopili, že trocha bolesti za peníze přece jen stojí. Je mezi nimi i Patrik, který přes noc přišel o sedm mléčných zubů. „Tefím fe, fe fase pfídou,“ rozhovořil se Patrik, který si při posledním zásahu přišel k pěkným devíti a půl tisícům korun. Patrik nenechává nic náhodě a vypůjčil si dědovy zuby. „Doufám, fe fi fíla Fubnifka nefšimne, fe to nejou moje fuby,“ spoléhá malý kšeftař na to, že terénní pracovnice budou mít i tentokrát v ruce kleště a kombinačky a nikdo jim na práci nebude svítit.

 


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi