Britové plánují kolonizovat Ameriku zdecimovanou koronavirem!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Ambiciózní krok, jakým chce premiér Boris Johnson vyvést Británii z krize – i tak by se dal označit záměr o opětovné podrobení severní Ameriky. Británie je totiž v nezáviděníhodné pozici. Nejprve dva roky předváděla scénu jako vystřiženou ze špatné telenovely, a to sice “Ahojky, zavěs první ty. Ne, já nezavěsím, ty zavěs.” a pak přišla epidemie koronaviru, kterou chtěl britský premiér překonat vyčkáváním u šálku čaje, tuto taktiku však zavrhl ihned poté, co mu u domu zazvonili čtyři Afričani z Ghany v kvádrech. 

Právě opětovné podmanění Ameriky by mohlo Britům pomoci překlenout nadcházející krizi. Peníze vybrané na daních z kolonií by posloužily k placení drahých účtů ve spojitosti s Brexitem a koronavirem. Podrobení kolonií by také zajistilo odbyt britského zboží, místo placení za přístup k evropskému trhu by mohla Británie dodávat své výrobky koloniím. Pokud by kolonie britské zboží odmítaly, dostaly by povinné kvóty na odběr. Většina britských podnikatelů tento krok vítá, neskrývá však obavy, k čemu budou zdivočelým domorodým Američanům výdobytky moderní doby, jako jsou třeba automobily. Například Land Rover se ve velkém připravuje na přechod z výroby automobilů na produkci koňských pluhů. Podobně reagují i ostatní britské společnosti kromě výrobců čaje. Ti naopak plánují čajem Ameriku doslova zahltit.

Britové se chystají do kolonií přivézt moderní techniku pro místní domorodce.

Podle Johnsona je opětovná kolonizace pro Američany dokonce žádoucí. ,,Podívejte na Trumpa, vždyť je to idiot. Ani mě nenapadlo léčit koronavirus injekcí sava, a že jsem už pár píčovin vymyslel,” hájil svůj návrh Johnson na tiskové konferenci. ,,Pod správou britského království a snad brzy opět britského impéria bude Amerika opět vzkvétat. Udělejme Ameriku znovu skvělou!” hřměl Johnson. Ten se na konferenci nechal přivézt ve stoje na konferenčním stolku s rukama v bok a s admirálskou čapkou na hlavě.

Johnson se zároveň rozpovídal i o samotném plánu invaze. Mluvit veřejně o plánu budoucí invaze je poněkud neobvyklá taktika, nicméně Johnson může ještě překvapit. Británie plánuje vyslat Americe humanitární pomoc v boji proti koronaviru. Nicméně místo humanitární pomoci budou letadla a lodě přepravovat vojsko, které si posléze Ameriku podrobí. Tuto taktiku se britští generálové pravděpodobně naučili na Krymu, kde Rusové také posílali tanky napěchované autolékárničkami a nespočet pilulek s ostrým hrotem na bázi olova. Britský plán počítá s neschopností Američanů se bránit. ,,Většina jsou totiž tlustí budižkničemové, kteří v ruce neudrží ani příbor, a proto všechno žerou rukama jako zvířata,” nechal se slyšet jeden z klíčových představitelů britské armády Callus Tacticus. Posléze bude armáda postupovat podle tradiční a již osvědčené taktiky. Původní obyvatelstvo bude zredukováno a zahnáno do rezervací. Problém může nastat pouze u části s dovozem otroků z Afriky. Svět se od doby první kolonizace posunul mílovými kroky vpřed a přestože “oprávněná” anexe Ameriky by možná ještě prošla, obchod s otroky nejspíše již nikoli.

Americká kavalérie nepředstavuje pro disciplinovanou britskou armádu žádný problém.

Naše redakce se pokoušela sehnat vyjádření britské královny Alžběty II., ta však politické záležitosti nikdy nekomentuje, pokud by to však udělala, pravděpodobně by řekla něco ve stylu: ,,Proboha, co to ten idiot s účesem jak slaměný domek ze Tří prasátek zase vymyslel za píčovinu.”

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.