Muž se omylem posadil na ministryni financí. Nyní má na krku finanční kontrolu

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

K nepříjemné události došlo ve VIP salonku na letišti Václava Havla, kde se nepozorný muž posadil na ministryni financí s domněním, že se jedná o rozkládací pohovku. „Zmátl mě tvar a čalounění paní ministryně,” brání se muž.

Politika s sebou přináší tragikomické momenty, o čemž se přesvědčil muž, který si zaskočil do letištního VIP salonku ve snaze užít si trochu pohody před náročným letem do Austrálie. Když otevřel dveře a zaplul do pokoje, stalo se mu něco, na co on ani jeho rodinná firma nadosmrti nezapomenou. Muže jsme se snažili kontaktovat a přimět jej ke krátkému rozhovoru – se slovy „ přijďte za chvíli, teď tady mám finanční kontrolu” nakonec svolil a vy se teď můžete podívat na vývoj celé situace.

Paralelní listy: Dobrý den, mohli bychom vás poprosit o krátký rozhovor ohledně onoho incidentu?

Muž: Dobrý den. Promiňte, v naší rodinné pekárně teď řádí finanční kontrola. Jsme z toho úplně v prdeli, přijďte za hodinku

O 6 HODIN POZDĚJI

Muž: No, tak jsem tady. Ti parchanti mi do kanclu podstrčili skartovačku a asi 10 pytlů plných ústřižků smyšlených dokumentů.

Paralelní listy: To se dalo čekat. Můžete nám popsat, jak se celá věc odehrála?

Muž: Poté, co jsem vešel do letištního VIP salonku, vytáhl z minibaru lahvičku Jacka Danielse a zapnul televizi, mě napadlo usednout na prostornou rozkládací pohovku uprostřed místnosti. 

Paralelní listy: Můžete tu pohovku popsat?

Muž: Do stylově zařízeného interiéru absolutně nezapadala. Staromódní pruhované čalounění, umaštěná, tlusté nohy, prostě vrchol nevkusu. Takovou pohovku bych očekával spíše u cikáské věštkyně, která se přiživuje výrobou levné bižuterie v roztřískané maringotce na východě Slovenska. Ale bylo to jediné místo, odkud šlo vidět na televizi.

Paralelní listy: Co následovalo?

Muž: Po dosednutí na pohovku se ozvalo jen „Au, co děláš, ty ksindle?”. Myslel jsem, že blouzním. S vulgárním nábytkem jsem zatím neměl tu čest.

Paralelní listy: Kdy jste poznal, že se jedná o ministryni financí?

Muž: Až ve chvíli, kdy mi začala vyhrožovat finanční kontrolou.

Paralelní listy: Musel to být šok

Muž: To byl. Salonek jsem zaplatil ze svého a byl rezervován na mé jméno. Později jsem se dozvěděl, že paní ministryně nepochopila anglický nápis na dveřích a vetřela se tam, kam neměla. Původně totiž měla být ubytována v salonku proplaceném z vládních zdrojů.

Paralelní listy: Co bude dál?

Muž: Nevím, ale v jednom ze skartovaných listů, které jsem nikdy předtím neviděl, údajně našli větu „Už se těším, až náš stát ojebu na daních”

Paralelní listy: No, co na to říct. Hodně štěstí

Ministryně financí, která mate svým tělem i outfitem


Post Author: Švýcarák

Švýcarák, vlastním jménem Ctibor Příbor, je zakomplexovaný muž s malým egem, kontem, pérem a kouty, v nichž by mohla klečet Halina Pawlowská. Jelikož není zrovna lev salónů, žije v 1+kk s manželkou jménem Donuta Nutello. Donuta není drobná dívenka, kterou opřete v koupelně na umývadle, aniž byste se propadli stropem o tři patra níž a vytvořili siluetu hrocha na asfaltu podzemního parkoviště. A tak Ctibor utíká z reality prostřednictvím kritiky všeho a všech.