Kurvy přišly o kšeft. Budou pomáhat na zákaznických linkách.

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 9 minut.

Teprve s odstupem času se ukazuje, jak moc zasáhla karanténa do způsobu života české ekonomie a způsobu obživy. Přes veškerá opatření vlády totiž zůstaly opomenuty svobodná řemesla, která státem dotována nejsou. Například pražské kurvy evidují až 80 % propad v tržbách, což je způsobeno absencí cestovního ruchu. Provozovatelkám nejstaršího řemesla tak hrozí, že skončí na ulici. Nadějí může být pilot nejmenovaného řetězce se spotřební elektronikou, který oceňuje na lehkých děvách umění práce s klienty a schopnost dosáhnout happyendu i s těmi nejotravnějšími zákazníky. Na Praze 6 tak spouští vůbec první callcentrum, kde budou zaměstnány výhradně kurvy.

Alena Schillerová představila balíček pomoci pro děvky a další entity mimo daňový systém

„Podívejte se, já tady tyhle nejstarší řemesla moc neuznávám,“ sdělila nám na náš dotaz Alena Schillerová. „Buď prostě mám zaměstnání, nebo jsem podnikatel. Každopádně v obou dvou případech odvádím daně. A jak jsme dopadli, když jsme chtěli, aby nám prostitutky vedly evidenci tržeb? Špatně. Prostě pokud chcete vyjebávat s národem, jděte do politiky. Žádná alternativa neexistuje,“ staví se k problematice lehkých děv nejlepší ministryně financí od Andreje Babiše. Poukazuje zejména na problematiku správného pochopení popisu práce běžné pouliční štětky. „Jakože je to kontaktní práce, ale v tabulkách ji nemůžeme v žádném případě brát jako rehabilitace. K tomu dámy nemají patřičný diplom,“ doplňuje Alena Schillerová. „Rešerše navíc ukázaly, že není možné poslat jednorázovou finanční pomoc jako u ostatních podnikatelů proto, že peníze obvykle shrábnou pasáci a k terénním pracovnicím se obvykle dostane jen zlomek, který stejně utratí za koks a potraty. Zajímavé je, že obdobně by peníze skončily i v případě, kdybychom děvky dotovaly kurzarbeitem v rámci programu Antivirus,“ míní ministryně financí, která striktně odmítá podat pomocnou ruku ženám provozující nejstarší řemeslo.

Druhá šance pro šlapky? Callcentra se začínají zajímat o recyklaci lehkých žen.

„Je to pro nás svízelná situace,“ míní Anežka Pádivá, matadorka pražských ulic, která kurtuje v Perlovce již od nepaměti a v cechu šlapek je vnímána jako ctěná stařešina. „Německé kunšafty nám spadly na bod mrazu. Pořád tu máme sice početnou ruskou základnu zákazníků, ale brebery většina zdravotních pojišťoven nekreje. Když se Vladimir dozvěděl, že Aranka píchá s demokratickým lídrem, pokusil se jí do pipiny propašovat štěnici velkou jak padesát pětku beranici,“ popisuje Anežka nelehkou situaci. „Jestli to takhle půjde dál a někdo nepomůže, je docela možné, že skončíme na ulici,“ běduje, a zástupy žen, které make-up pracně nanáší bagrem, jí dávají za pravdu. „Jestli někdo nezasáhne, Česká republika ztratí jeden ze svých nejlepších obchodních artiklů,“ ozývá se z davu Soňa, která poukazuje na fakt, že Česká republika je jeden z mála států, který má na pornowebech vedenou samostatnou kategorii.

Pražské děvky včera v noci demonstrovali před ministerstvem financí. Bez roucha i bez roušky.

S určitým kompromisem však přispěchala česká firma, která si nepřála být jmenována. „Většina Čechů nám stejně nadává do Zeleného zmrda. Ke kurvám tedy logicky daleko nemáme,“ prozradil nám mluvčí Zeleného zmrda Michal Zapletal. „Pro dámy máme pochopení a myslíme si, že si můžeme vzájemně pomoci,“ vysvětluje Zapletal. „Proto jsme na Praze šest v budově bývalého bordelu spustili jako pilot nové callcentrum, kde pracují bez výhrady pouze děvky, které se rozhodly vyzkoušet si poprvé v životě, jaké je to pracovat.“ Nutno podotknout, že v tomto směru firma přihlédla ke kariernímu žebříčku z ulice a každá bordelmamá automaticky získala pozici teamleaderky. „Kdo jiný by měl své zaměstnance znát lépe, než právě třeba tady Máňa?“.

V nenápadné budově uprostřed Prahy se ukrývá callcentrum

Máňa byla podle všeho teamleaderka, která se nejstaršímu řemeslu nevěnovala už pěkných pár let. Dokázala se v nebezpečné branži vyšplhat mezi skutečnou manažerskou špičku. Společně s panem Zapletalem tak mají za sebou vůbec první měsíc testovacího provozu callcentra a výsledky nevypadají vůbec špatně. „Hele vole, jako každýmu jde jen o to, aby byl na konci uspokojenej. Je jako krávo jedno, jestli mu strkáš ruku do trenýrech a hudruješ krocana, nebo mu po telefonu šeptáš do ucha, že je ten nejlepší klient, se kterým dneska mluví. Všechno je jen byznys, kurva,“ míní Máňa, zhruba tunová teamleaderka, která se s práci v PowerPointu a Excelu při tvorbě reportů teprve zřívá. „Jakože udělali jsme pár chyb, ale bez tejch by to jakože nešlo. Ale po tejdnu jsme si řekli no do píči, když to nefunguje takhle, tak holky prostě prohodíme,“ popisuje nelehký začátek Máňa, která ale na konci měsíce skončila s lepším obratem než dlouhodobě fungující týmy. „Tady Eržika je taková naše subinka. Milá, hodná, všem všecho odkejve a dovolí. Prostě ideální pracovnice reklamačního oddělení. Ukázalo se totiž, že většina nasraných klientů volá na reklamace jen proto, že chtějí někoho seřvat. Eržika je v tomto směru naprostý poklad a není výjimkou, že se s klientem domluví na osobní konzultaci mimo pracovní dobu. Simonu jsme zase z technického supportu převedli na oddělení nákupu. Jako bývalá BDSM domina totiž mnohem lépe ví, jak donutit klienta ke koupi,“ popisuje Máňa. Prý se její způsob hovoru s klientem setkává s kladnými ohlasy zejména potom, co klientovi oznámí, že jestli si to nekoupí, osobně se za ním zastaví a zmaluje mu koule rákoskou.

Dominu Simonu kvůli výpadku příjmů vystěhovali z bytu. Přespává teď v autě. Díky Zelenému zmrdovi má však znovu šanci na spořádaný život.


„Je pravda, že oddělení kvality se na to kouká trochu mezi prsty, ale Simona má téměř stoprocentní prodejní úspěšnost,“
doplňuje Zapletal. „Pár věcí ještě musíme doladit, ale v konceptu si myslím, že jsme na správné cestě,“ uzavírá mluvčí Zeleného zmrda, který momentálně pokládá za největší problém fakt, že se telefonistky pokouší udržet na telefonu klienta co nejdéle. Kupříkladu popisování co má telefonistka zrovna na sobě a informace o tom, že si zrovna sundala ponožku a je úplně mokrá, protože se něčím zřejmě pocintala, se ukázalo být jako zbytečný balast, který odbavení klientů zpomaluje.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi