Díky nižšímu znečištění ovzduší je z Indie vidět Země!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Neobvyklá panoramata jsou aktuálně k vidění v jinak smogem znečištěné Indii. V některých provinciích nejlidnatějšího státu světa je ovzduší dokonce natolik čisté, že je na horizontu vidět Země. Z podívané však domorodci příliš radosti nemají. I v Indii totiž kvůli koronaviru platí zákaz vycházení. Ekologové v čele s Gretou se navíc shodují, že jakmile bude zákaz vycházení zrušen, Země na obzoru znovu zmizí v dusivém oparu.

Roky se lepila Bang Ladežovi smůla na paty. Teď je tomu možná konec!

„Vůbec jsem netušil, že něco tak krásného může Indie nabídnout. A to tady žiji od narození,“ sdělil naší redakci přes videokonferenci syn přistěhovalců Bang Ladežo, který prakticky od narození žije na ulici. Na zákaz vycházení z domu je tedy imunní a jako jeden z mála civilistů se pohybuje v ulicích společně se svými kumpány. Gang Bang Ladeža se přitom ještě před několika málo měsíci specializoval na násilnosti, sběr starého železa a kapsářství. To se ale, společně s nařízením rozestupů dvou metrů mezi lidmi, ukázalo být v poslední době poměrně komplikované. Když členové gangu nepochodili ani jako prodavači Zepter hrnců, pustili se na zářnou dráhu prodejců fotografií na Shutterstocku, což se ukázalo být překvapivě výhodné. „Zkusili jste si někdy v nejlidnatější zemi světa vyfotit prázdnou ulici? Neřešitelný problém! Ale koronavirus je díky souvisejícímu zákazu vycházení jako dar z nebe! A když pak jednoho dne společně se Sluncem vyšla nad obzor i Země…“ popisuje Bangladežo nově nabytou krásu Indie.

Angelina Jolie si v roce 2011 odvezla jako suvenýr z Indie jen malou Propan Bután. Bang Ladežo tak zůstal ve slumu úplně sám. (foceno bramborou během únosu malé Propan. Brad Pitt za krkem drží suvenýr z Nepálu – malého Nemehla)

Indie by se tak mohla stát vyhledávanou zemí cestovního ruchu i pro běžné cestovatele. Nejen vyznavače adrenalinových zážitků, kteří sem cestují pouze s vidinou pořízení si těch nejkrutějších střevních potíží ve svém životě (v některých případech i posledních). A právě toho se ekologové bojí. „Je to extrémně křehká rovnováha. Jediná hořící pneumatika by mohla způsobit, že se Země znovu schová za nepropustnou bariéru smogu a možná už se na nebi nikdy neobjeví,“ míní Greta, nejpovolanější z povolaných ekologů. Bang Ladežo tedy prozatím získal instrukce, jak co nejméně škodit ovzduší. Přímý zákaz pálení plastů tedy momentálně řeší tím, že je hází do řeky Gangy.

Historici se donedávna domnívali, že Tádž Mahal vydal již všechna svá překvapení a krásy

„Vždycky jsme tvrdili, že Indie patří mezi země třetího světa, ale až čistší ovzduší nám ukázalo, jak moc bylo tohle přirovnání pravdivé,“ míní Greta, která na léto plánuje pobřežní tour de India na soukromém ropném tankeru, aby neznečišťovala ovzduší zplodinami z motorů letadel. „Indie je jen začátek. Představte si, jak by vypadal svět, kdyby se drželi ekologických limitů nejen obyvatelé Indie, ale i zbytek známého světa,“ doplňuje. PR pracovníci Gretě dávají za pravdu a chtějí Indii použít jako modelový důkaz. Pokud by se zastavil průmysl na celém světě, možná by ze znovu mohla zjevit i bájná ztracená Atlantida. Že se svět začíná navracet do normálu můžeme sledovat už nyní nejen ve světě, ale i u nás. Zatímco do Benátek se vrátili delfíni, na sudetských hranicích z keřů vykukují Němci a pod rouškou noci škubou z kmenů přibité Benešovy dekrety, v Macoše se usídlil drak Šmak a na Pražském hradě zahnízdil vampír. Stejně tak byla dokázána existence bájné Ostravy.

 


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi