Díky menšímu znečištění ovzduší se na radarových snímcích republiky prokázala existence bájné Ostravy!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Za poslední měsíc můžeme vlivem útlumu ekonomiky sledovat dramatický pokles znečištění ovzduší po celém světě, jenž byl způsoben novým typem koronaviru. Do Ameriky se vrátili indiáni, v Číně létají zlatí draci a nad kanálem La Manche byl zpozorován pterodaktyl. Na východě republiky se po rozplynutí hutného smogového oblaku objevilo území, o kterém si všichni až doteď mysleli, že již náleží Polsku. Ukázalo se však, že se na místě celou dobu nacházela Ostrava – město známe výhradně z legend a bájí. Dosud o existenci Ostravy chyběl přímý důkaz. Na místo se už chystá vypravit expediční tým, který se pokusí navázat kontakt s domorodými obyvateli tohoto ztraceného města.

Až doteď nebyl důvod domnívat se, že by pod mračny mohl být život, natož celé město!

O existenci Ostravy se vedly spory již od nepaměti. Doteď neměli vědci v rukou žádný hmatatelný důkaz, který by nasvědčoval, že by město mohlo doopravdy existovat. Podle vědců bylo navíc naprosto vyloučeno, že by se mohla v tomto prostředí vyskytovat jakákoli forma života, dokonce ani želvušky, které přežijí všechno. O to větší rozruch satelitní snímky z dnešního rána způsobily. “Neuvěřitelné, nicméně stále pochybuji o existenci inteligentní formy života,” vyjádřil se přední český specialista na neandrtálce Jiří Primitiv. S jeho závěry nesouhlasí Ondřej Hrdina, který upozorňuje, že závoj překrývající okolí Ostravy mohl mít maskovací účel a na místě se nachází vyspělá civilizace. Tezi založil na hře Heroes of Might and Magic III z přelomu tisíciletí, kde jedno z měst podobný závoj temnoty využívá. Je tedy možné, že Ostravu už dříve lidé navštívili a navázali kontakt s místními obyvateli.

Mohli se snad autoři této hry inspirovat Ostravou a opravdu město vypadá takhle?

Ostrava byla častým námětem bájí a pověstí. “Když umažete ze slova OSTRAVA všechna písmena, nahradíte je písmeny ATLANTI a přidáte koncovku DA, dostanete ATLANTIDA. Vnější svět měl kvůli černým mračnům důvod si myslet, že město smetla přírodní katastrofa. Ve skutečnosti však došlo k potopení ne na dno oceánu, ale k potopení do černoty,” myslí si kryptolog Bořivoj Kripl. Proslýchá se, že se Ostravou inspiroval například i Tolkien a v jeho fantasy sáze Pán Prstenů reprezentuje Mordor. Samotná Barad-Dur by poté mohla být vyobrazením radniční věže.

Nicméně příběhy lidí žijících v norách, co mluví zprzněnou češtinou a pořádají jatka na fotbalových zápasech, se všem zdály jako vyfabulované historky na strašení dětí. Pravdu má nyní zjistit expedice, která se chystá do Ostravy vypravit počátkem příštího týdne. Kromě obětin pro náčelníky tamějších kmenů veze výprava i dostatek nábojů a pár chorob, proti kterým je již moderní civilizace imunní, avšak populaci odříznuté od zbytku světa by mohly značně zavařit. “Buď to tam vystřílíme, nebo počkáme, až je pokosí nějaká chřipečka. Ale samozřejmě platí, že tam jedeme v míru,” vyjádřil se k expedici její náčelník Kryštof Imbus.

 


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.