Vláda poskytne živnostníkům smrtící injekce místo finančních

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Nedávno byl představen projekt “pětadvacítka”, která měla pomoci živnostníkům ve spojitosti s koronavirovou krizí. Poté, co se ukázalo, že číslo neznamená 25 tisíc, které živnostníci jakožto podporu dostanou, ale celkový počet živnostníků, který má na pomoc nárok, rozhodla se vláda plán přehodnotit. Ovšem ani smrtící injekce nebudou distribuovány plošně a jejich získání se skrývá za opičí dráhou plnou podmínek a omezení.

Jak se totiž ukázalo, smrtící injekce nejsou zrovna levnou záležitostí. Proto vláda nabídla živnostníkům možnost si smrtící injekci zaplatit. Zároveň musí převést svůj zbývající majetek do rukou státu. Ministryně financí Alena Schillerová argumentuje tím, že po smrti už ty peníze nepotřebují, a ve státní kase zoufale chybí. Schillerová na tiskové konferenci současně dementovala zprávu, že by státní rozpočet sestavovala na kuličkovém počítadle. Údajně jde o kampaň a pomluvu opozice. Jak se ovšem ukázalo, ani po zaplacení něčeho, co se jeví jakožto alespoň trochu důstojná smrt, vám nebude smrtící injekce administrována. V rámci úspor budou živnostníci usmrceni jateční pistolí. “Apelujeme na živnostníky, aby zbytečně neutráceli za pohřeb a radši souhlasili s tím, že se stát o jejich tělo postará. Ty peníze, co by utratili za pohřeb, může stát použít tam, kde je skutečně potřebuje,” oznámila Schillerová na tiskové konferenci. Těla poté plánuje v rámci úspor vyhodit do nejbližší škarpy.

Těch pár živnostníků, kteří dosáhnou na jateční pistoli, popraví osobně Mastná Alča

Dá se říci, že se puzzle obrátily, když si živnostníci mohou zaplatit usmrcení jateční pistolí z rukou krávy. Ti živnostníci, kteří žili stylem “z ruky do huby státu”, mají v případě rozhodnutí vzít si život být ohleduplní ke svému okolí. To podle vlády znamená, že by neměli volit způsob sebevraždy, kterým by zbytečně zatěžovali pohřební služby, krematoria, hasiče, zdravotníky a státní aparát. V rámci nouzového režimu proto vláda zakázala tyto způsoby sebevražd: Oběšením, udušením zplodinami z výfuku, střelnou zbraní, skokem pod vlak, autonehodou, podřezáním žil, předávkováním se medikamenty aj. Mezi další přijatá opatření zároveň patří zákaz prodeje lan, šňůr na prádlo, stoliček a židlí. Naopak vláda schvaluje například utopení se na dně nejbližšího jezera s minimální hloubkou alespoň 10 metrů. Důrazně se doporučuje si k tělu přivázat závaží, aby tělo náhodou nevyplavalo, ale zůstalo na dně, dokud se přirozeně nerozpadne. “Máme tu stav núdze, jak niekto může být takový sobec, aby sa zabil v autě a otravoval hasiče. A nebo sa predávkoval liekami, které tu nejsú! Něpochopím. Děte se utopit, zapalte se, aby po vás nic nezůstalo,” rozčiloval se Babiš na tiskové konferenci.

Nové instrukce dostaly i linky bezpečí, které se běžně zaměřují i na prevenci sebevražd. Pracovníci byli proškoleni a v případě zjištění, že volající je živnostníkem, mají za úkol dotyčného nasměrovat na šetrnější způsob sebevraždy místo pokusu o rozmluvení. Mimo jiné mezi tyto způsoby patří utonutí s bowlingovou koulí u nohy, skok do pohyblivého písku nebo třeba exil v kanalizaci. Vláda děkuje všem živnostníkům za spolupráci.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.