Zrušenou ÚČTENKOVKU nahradí nová bonzácká soutěž ÚSTENKOVKA!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

S velkým rozhořčením přijali pravidelní účastníci soutěže ÚČTENKOVKA rozhodnutí Aleny Schillerové o jejím ukončení. Naštěstí premiér v těchto těžkých časech přispěchal s náhradou. Voliči ANO i v nové soutěži opráší estébácké praktiky a budou moci donášet. Tentokrát na své sousedy, pokud zjistí, že nedodržují pravidla karantény.

V nové soutěži bude fungovat jakási sousedská hlídka, která bude kontrolovat dodržování pravidel karantény a nošení roušek.

„Když to nejlepší ministryně financí Alenka oznamovala, jen těžko jsem se ubránil slzám,“ sdělil naší redakci věrný fanoušek ÚČTENKOVKY pan Aleš Prášil. „Vždycky bylo nejvíce napínavé, jestli od prodejce dostanu doklad, nebo ho budu moci udat,“ přiznává Prášil, který takto denně nasbíral i sedmdesát útržků EET pokladny. Většina z nich přitom pocházela z Kauflandu, kde nenechával nic náhodě a rohlíky si kupoval po jednom. „Den před tažením ÚČTENKOVKY byl pak pro naši rodinu něco jako rituál. Sešli jsme se v obývacím pokoji a celou noc přepisovali stovky a tisíce kódů z účtenek. Zničili celou ideu!“ posmrkl Prášil a utřel si studenou slzu pod okem. „Jako donášet můžu furt, ale už tam není ta přidaná hodnota, že za nastřádané účtenky něco získám.“

Naštvaný premiér se s námi o nové soutěži bavit nechtěl

S řešením naštěstí přispěchal premiér Andrej Babiš, který má s estébáckými praktikami a zaklekáváním bohaté zkušenosti. Z dobře informovaných zdrojů jsme tedy premiéra navštívili ještě dnes, několik dní před tím, než novou soutěž ÚSTENKOVKA vyhlásí, na což Andrej Babiš reagoval překvapeným „Pyčo, mame tade krtke!“ a přikázal Protopopovovi vypustit na nás psy. Vyjádření premiéra se nám tedy bohužel získat nepodařilo, ale i tak jsme získali potvrzení, že se ÚSTENKOVKA připravuje.

Alena Schillerová obklopena Alenami Schillerovými. Nikdy dříve se nepodařilo na jediné fotografii zachytit tolik krásy a inteligence.

O poznání sdílnější byla ministryně financí Alena Schillerová. „Ano, mohu potvrdit, že soutěž chceme spustit v horizontu několika dnů. Pravidla budou přitom vycházet z oblíbené ÚČTENKOVKY. I zde půjde primárně o to hlídat, zda jsou dodržována pravidla, která jsme si vymysleli. V tomto případě se ale více zaměříme na sousedské vztahy, protože ekonomiku se nám podařilo dojebat už dost.“ Podle Schillerové bude mít každý účastník soutěže za úkol sledovat, jestli osoby v jeho blízkosti důsledně dodržují pravidla krizového režimu a karantény. Jako obzvláště hodnotné bude považováno pořízení fotografie souseda bez roušky.

Soutěž přímo neurčuje zda máte stalkovat své sousedy vedle, nebo třeba na opačné straně města. Každý bod se počítá!

„Na nápad nás přivedli naši voliči sami. Vůbec jsme nedoufali, že třicet let po pádu komunismu dříme v lidech stále soutěživý duch, a že budou pokládat donášení na své sousedy jako osobní výzvu. A vidíte! Ani ne týden po zrušení ÚČTENKOVKY linky jako 112 nebo 156 nezvládají nápor bonzáků, kteří neváhají udat vlastní matku, protože na balkoně kouří bez roušky,“ vysvětluje s úsměvem Alena Schillerová, která je na voliče ANO patřičně hrdá.

Můžete tomu říkat stalking, ale jde jen o kontrolu dodržování krizového režimu

Podobně jako v ÚČTENKOVCE se přitom i zde počítá s odměnami. „Nebude zde sice možnost výhry osobního automobilu, ale ruku na srdce, ten stejně nikdy nikdo nevyhrál a vyhrát ani nemohl,“ vysvětluje ministryně financí, která podotýká, že těm kreténům stačilo jednou za pár měsíců poslat stovku, aby ve své donašečské činnosti pokračovali. „Výhry v ÚSTENKOVCE budou více praktické. Také na ně dosáhne více výherců a budou mít spíše duševní, než finanční hodnotu,“ uzavírá Alena Schillerová. Mezi oznámené odměny momentálně například patří rouška pocintaná od pudinku, kterou osobně nosil prezident Miloš Zeman nebo bederní rouška Jiřího Ovčáčka včetně pubického ochlupení.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi