Andrej Babiš v rámci roadshow rozveze roušky každému, komu to slíbil!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

„Stě idioti a nechápete tu nadsázku!“ obořil se Andrej Babiš během dnešního brífinku na novináře po dotazu, kdy přesně plánuje zahájit osobní rozvážení roušek po nemocničních zařízeních, které jsou s hygienickými pomůckami na nule. Již během včerejšího odpoledne ale Andrej Babiš změnil názor a oznámil velkolepou roadshow, kterou zahájí příští týden. Stalo se tak patrně po rozhovoru s Márou Prchalem, kterému vadí, že v komentářích na Facebooku se nachází více nasraných uživatelů než chválících fejků.

Andrej Babiš dnes oznámil velkolepou roadshow, během které rozveze roušky všem pracovníkům zdravotnictví, kteří jich mají nedostatek. Turné mu zabere pět týdnů a na plánu je 104 000 zastávek.

„Situace je natolik vážná, že se ji premiér rozhodl řešit ihned,“ sdělil nám telefonicky Marek Prchal. „Například Paní Jarmila z Hradce žádá, aby byl Andrej pověšen za koule do průvanu. To sice není technicky možné, protože paní Monika Andymu do trenýrek koule nepřibalila, a celkově je o premiérovi známo, že s sebou zbytečnosti nenosí, ale i tak nesmíme situaci podceňovat. Co kdyby se to začalo negativně podepisovat na voličských preferencích,“ domnívá se šéf propagandy hnutí ANO.

Obavy pravděpodobně sdílí i Andrej Babiš. Ten sice odmítl celou situaci komentovat a na adresu kritiků vzkázal jen strohé „Piče Čehůnské!“, vzhledem k narychlo spuštěnému e-shopu s rouškami je však zřejmé, že premiér situaci s nedostatkovými rouškami nebere na lehkou váhu. Nespokojení zdravotníci tak mají možnost objednat roušky přímo na webu www.cisarovynoverousky.cz, kde se nachází i přehledný fahrplan premiérovy roadshow. Andrej Babiš totiž slíbil přivézt roušky osobně do jakéhokoliv zařízení, kde aktuálně chybí.

Narychlo spíchnutý eshop nabízí jednat možnost, aby si soukromé osoby zakoupili vlastní roušku. Krom toho se zde mohou přihlásit i další zdravotníci, kteří trpí nedostatkem materiálu.

„Jsme v poměrně nekomfortní situaci,“ přiznává Marek Prchal. „Ještě v lednu jsme měli na skladech více než milion roušek pro případ nenadálé situace. Ale všechny sežraly myši, které nám u našeho tajného skladu vypustil Kalousek. Naštěstí ale nebyla zasažena naše výrobní linka toho nejjemnějšího hedvábí, které si u nás běžně objednává například japonský císař. Na poptávku trhu jsme tedy byli schopni zareagovat poměrně agilně.” Výrobní linka českého hedvábí byla financována z dotací Evropské unie, a v celém světě vyniká svojí kvalitou. „Nikdo jiný neumí vyrobit hedvábí tak tenké, že je téměř neviditelné. Nějaká nanovlákna se mohou jít zahrabat,“ hrdě vysvětluje Marek Prchal. Podle mluvčího propagandy má navíc hedvábí mnohem lepší prodyšnost než tradiční zpracování materiálu.

České hedvábí si oblíbil například japonský císař, který nechodí už prakticky v ničem jiném. Na materiálu nejvíce oceňuje, že mu při chůzi pěkně fouká kolem franty.

Právě hedvábné roušky řady Invisible, která rozhodně nepatří Andreji Babišovi, nýbrž nějaké firmě z holdingu, se stanou zbožím, které bude Andrej Babiš osobně rozvážet mezi lékaři. „Premiér cítí určitou morální povinnost splatit svůj dluh občanům. Proto krom půl milionu litrů desinfekce věnuje lékařům také dva miliony roušek z císařského hedvábí, které si následně odepíše na daních v rámci optimalizovaného účetnictví,“ vysvětluje dále Prchal. „Pochopitelně jsme vyslyšeli i přání dalších zájemců. Soukromé osoby tak mohou pro vlastní potřebu využít bohatého sortimentu roušek dalších výrobců. I ty vám Andrej Babiš během oznámené roadshow osobně přiveze.“

Linka na české hedvábí byla postavena z dotací Evropské unie stejně jako linka na toastový chleba. Oba projekty se zásadně podílejí na blahobytu v České republice.

Za naši redakci jsme rádi, že se Andrej Babiš dokáže postavit problému čelem. Pokud stojí tváří v tvář blížící se katastrofě, nemlží a nepodává zkreslené informace. Naopak jedná na vlastní pěst, aby zabránil tomu nejhoršímu. Andrej Babiš je skutečně premiér na správném místě. Obklopen odborníky a specialisty. Sledovat premiéra a jeho tým při práci je jako poslouchat špičkově sehraný orchestr Hudby z Marsu. Jen těžko si můžeme představit, že by byl například ministrem zdravotnictví někdo, kdo má pouze dlouholeté zkušenosti s fungováním v praxi, přičemž neabsolvoval tříleté studium zaměřené na správu zdravotnictví.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi