Hejtmanka Jermanová platí hledače UFO

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Kuriózní případ se objevil ve Středočeském kraji, kde nedávno vyplulo na povrch, že úřad hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) v roce 2019 platil několik lidí najatých na analýzu aktivity létajících talířů v oblasti Středočeského kraje. Z dokumentů dokládajících hospodaření kraje bylo zjištěno, že v minulém roce bylo vyplaceno 47 milionů korun na platy zaměstnanců hledajících UFO a optické zařízení pro sledování oblohy. Z výsledku hospodaření také vyšlo, že nemalá částka byla utracena za sledování chemtrails. Zde však padla většina rozpočtu na nákup alobalu a octu. Celou kauzou se již začaly zaobírat sociální služby.

Další případ, který otřásá židlí hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO), se objevil minulý týden, kdy bylo zveřejněno hospodaření Středočeského kraje v minulém roce. Dle dokumentu, kterým se již nyní zabývá policie a Orgán sociálně právní ochrany dětí (OSPOD), obsahuje účetnictví kraje několik sporných položek v kolonce výdajů. Kraj takto platil vysoké částky na zvláštní projekty zahrnující například analýzu létajících talířů v oblasti Středočeského kraje, monitoring chemtrails, nákup 12 000 vodních pistolí, pořádání turnaje v kapesním kulečníku, nákup prostor pro indoorové houbaření, nákup blíže nespecifikovaného množství nožů od Horsta Fuchse, nákup 4375 papírových figurín Jirky Babici v nadživotní velikosti, hovory s televizní kartářkou a sponzoring koncertu žáků ZUŠ hrajících na zobcové flétny. Tyto podezřelé položky vyšly kraj celkem na 153 milionů korun. Jedná se tedy o nemalé peníze, které byly vynaloženy na věci, které zcela zřejmě nebyly potřeba. Například všech 4375 papírových figurín Jirky Babici je uloženo v kanceláři hejtmanky, kde kvůli tomu není možno přijímat návštěvy. Jedná se tak o další ze série nehospodárného nakládání s prostředky kraje.

Jarslova Pokorná Jermanová se na tiskové konferenci snažila vysvětlit proč kraj financuje pozorování UFO

V minulosti hejtmanka Jermanová například používala krajské prostředky pro monitoring folklórních hudebních festivalů, nebo jako sponzoring na přepravu svého manžela, kterému také zapůjčila krajské auto. Na námi zaslané otázky se hejtmanka Jermanová rozhodla většinou neodpovídat. Jednu nám ale zodpověděla, a to z jakého důvodu se úřad rozhodl sledovat létající talíře. Paní hejtmanka nám řekla, že se tímto způsobem snaží řešit problém s autem pro svého manžela, které plánuje vyměnit za létající talíř. Svou neochotu odpovídat na naše další otázky odůvodnila tím, že pokládáním dotazů úřadu vznikají náklady na jejich zpracování. Náklady které by mohly být využity mnohem efektivněji, například na hledání létajících talířů. Jermanovou jsme se pokusili zastihnout také na krajském úřadě, bohužel se nám k ní však nepodařilo dostat přes barikádu  figurín Jirky Babici, která nám zablokovala cestu, a na další pokusy o komunikaci již nereagovala. Situaci budeme i nadále monitorovat.


Post Author: Hermor

Neustále opilá a zdrogovaná kreatura, která zapomněla, na jaké planetě a v kterém století se nachází. Obvykle jej můžete potkat na hlavním nádraží v Praze, jak po vás chce drobák. Vyznavačem názoru, že nejlepším lubrikantem jsou dětské slzy.