V Praze demonstrují fanoušci Ortelu. Nesouhlasí s označením náckové!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Na pět set demonstrantů se dnes odpoledne sešlo před Ministerstvem kultury. Požadují očištění jména Tomáše Hnídka. Podle demonstrujících mají dost sluníčkářů, kteří za mrzký peníz fanoušky kapely Ortel označují za nácky.

Před Ministerstvem kultury se sešlo na 500 nácků

„Jsme zásadně proti tomu, aby nás nějaký sluníčkářský plebs označoval za nácky,“ sdělila naší redakci asi půltunová almara se svastikou vytetovanou na obličeji. „Na koncertech Ortelu vždycky panuje skvělá nálada. Občas se prostě trochu odvážeme a pak skandujeme i s rukama nad hlavou. Už snad někdy nějakej hajlíček někoho zabil? Tak vidíte!“ pevně si za svým názorem stojí demonstrantka. Není tu jediná. S transparenty zde stojí dalších asi pět set lidí, kteří nesouhlasí s tím, jak je kapela Ortel vnímána v kultuře.

„Sešli jsme se tady dneska před Ministerstvem kultury, protože žádáme, aby povolané osoby zasáhly,“ sdělil nám pán který v maskáčích dokonale splýval se zdí budovy, a neměli jsme o něm ponětí až do chvíle, kdy na nás sám promluvil. „To prostě nejde, aby se slušnými lidmi v demokratické zemi takhle zametali,“ míní maskáčovaný pán s účesem plešatého kokršpaněla, který se identifikoval jako Ivánek.

Neviditelný muž v maskáčích, kterému z Ortel fans nikdo neřekne jinak, než zkurvené klíště, se nám představil jako Ivánek

Po letech příkoří a klacků pod nohy, které Tomáš Ortel od nohsledů George Soroše dostává, se stal impulsem k demonstraci naprosto banální zákaz vystoupení na hoře Říp během oslav prvního května. Pořadatelům se nelíbilo, že ostatní účinkující odmítli zpívat společně s údajným náckem, a Hnídek band by tak byl v podstatě jediným umělcem na pódiu. Je to ostatně po zrušené pozvánce na Eurovizi (o které jsme vás informovali včera) už druhá facka za poměrně krátkou dobu. Připomeňme, že komise Eurovize se na poslední chvíli přece jen rozhodla pro Bena Cristóvã a jeho písničku Eh, Eh, Oh, Shakalaka, Uh, Touch Máj Big Black Pipík, protože Ben je černej z poloviny, zatímco Hnídek je cikán jen z jedné čtvrtiny.

Hnídek odrecitoval Mešitu. Třikrát. Částečně pro velký potlesk a částečně proto, že jinou písničku zpaměti nezná.

„Chceme, aby ministr kultury učinil prohlášení,“ sdělil nám sám Tomáš Hnídek, který se svým Hummrem dorazil před ministerstvo. Skupina zlotřilých sluníčkářů mu prakticky okamžitě vůz pomočila, probodala pneumatiky a na zašpiněnou kapotu prstem načmárala háknkrojc. „Že jsem zpíval v Conflictu 88, že vyzdvihuji nadřazenost bílé rasy, nebo se otevřeně hlásím k antisemitismu ještě neznamená, že jsem nějakej odpornej nácek! Je snad nějaká svoboda slova!“ Podle Hnídka má ministr ultimátum do dnešní osmé hodiny, a pokud v hlavním vysílacím čase nebude na televizních obrazovkách vysvětleno, že fanoušci Ortelu ani kapela Ortel nejsou náckové, potom se skupina demonstrantů s loučemi a dlouhými noži přesune do Židovského města dělat výtržnosti, aby na sebe více upozornili.

Demonstranti vyhrožují transparenty jako “NEJSME NÁCKI”, “HNÍTEK NA HRAT”, nebo “CHCEME BRANIK ZA PULKU”. Narazíme ovšem ale i na průkopnické myšlenky jako “KRYL ORTEL SPD”.

„Trochu přitvrdíme. Čas vyjednávání vypršel. Říkejte si tomu extrém, ale navrhuji, abychom šli tvrdě a bez prodlení zaútočili skutečně masovou letákovou kampaní. a zatímco se z ní bude Soroš sbírat, nasadíme cirkusáky, alegorické vozy, pouliční divadlo a možná i dobročinné koncerty, ano? A pokud to bude málo, lituji, ale přijde čas triček: “Muslimáci ven!”, “Vesmírní židozednáři? Ne, děkuji!” … a pokud je tohle nevyžene, pak už nevím co…” uzavírá Hnídek.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi