Policie rozprášila gang zubařů rozdávající bonbóny před školami

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

O šokujícím případu nás informovala policie na Znojemsku, kde se vyšetřovatelům podařilo rozprášit gang dentistů. Ten dětem již v průběhu roku 2018 před základními školami rozdával bonbóny. Podle předběžných informací se tím snažili zvrátit nepříznivou situaci, která vzniká stále dokonalejšími dentálními pomůckami. Počet plombování a trhání zubů se totiž meziročně prudce snižuje, a dentisté začínají bít na poplach, že s takovou nebudou mít za pár let co žrát. Podle nepodložených svědectví dokonce gang zubařů děti doslova nabádal, aby o bonbóncích nikomu neříkaly a spapaly si je tajně až po tom, co si vyčistí zuby a půjdou spát.

Gang zubařů nenechával nic náhodě a o svoji práci se cíleně staral

“Je to hyenismus. Něco takového bych u lékaře, který dobře zná Hypokratovu přísahu, rozhodně nečekal!” svěřil se naší redakci vyšetřovatel Pavel Zoubek. “Nešlo přitom pouze o nějaké hloupé gumové medvídky, ale dokonce i o nebezpečné žužlavé karamely, u kterých se předem předpokládá, že ze zubů vytáhnou plomby. Lékaři si tak podle šetření mohli zvýšit v posledních letech počet zákroků až o 45 %. Lékařské zásahy přitom byly kryty pojišťovnami, což dentistům zajistilo poměrně solidní pasivní příjem.”

Zubaři mimo jiných sladkostí distribuovali mezi děti i obávané plombokazné karamely!

Policie tak pozatýkala celkem sedmnáct dentistů ze Znojemska. Mezi zatčenými jsou přitom i natolik zvučná jména zubařů, jako například Vratislav Vyrval, který je držitelem světového rekordu v počtu vytržených zubů, nebo Alena Vymlátilová, která loni získala prestižní české ocenění jako nejzábavnější dětská zubařka, což bylo, jak se nakonec ukázalo, způsobeno tím, že namísto kyslíku používala rajský plyn. Pojišťovnám ovšem neunikl zvyšující se trend vytrhaných zubů, a interně ji už koncem roku 2019 začaly nazývat Zoubkovou vílou. Vymlátilové podle všeho nepomohla ani osobní webová stránka, kde se chlubila fotografiemi spokojených dětí, které v početné galerii pózovaly s bezzubým úsměvem.

Tadeáš a Marcel. Žáci druhého stupně ve Znojmě. I ti padli Zoubkové víle pod kleště.

“Obáváme se, že problém může být mnohem větší a gang se rozrostl do celé republiky,” sdělil nám své obavy vyšetřující Zoubek. Zoubkovi se podle informací podařilo přijít na zub nezvratnému důkazu, podle kterého na území České republiky operuje skupina lékařů, která má přímé vazby i na distribuci a uvádění nových dentálních pomůcek na obchodní pulty. “Obecně je jedná přesně o toho jednoho zmrda z deseti dentistů, který nikdy nedoporučí v reklamě novou zubní pastu nebo kartáček. Je neuvěřitelné, jak dokáže zubař hazardovat se zdravím pacienta jen proto, aby nepřišel o kšeft.” Policie se navíc domnívá, že podobné kšeftaře se zdravím nenajdeme jen v segmentu dentistů, ale například i v odvětví s hygienickými přípravky. Ty podle reklamních sdělení ničí pouze 99 % bakterií.

To je ona. Mudr. Hana Suralová lezla lidem do hajzlů už v roce 1999. Přesto se účinnost přípravků za dvacet let nepodařilo zvýšit na 100 %.

Podle posledních informací se přes noc zubaři a výrobci desinfekčních prostředků rázem dostali na stejný seznam nenáviděných osob, jako jsou výrobci šamponů, kteří nikdy neodstraní z vašich vlasů úplně všechny lupy. „Vždycky jsme si mysleli, že 99 % je dost,“ sdělil naší redakci Karl Schmutzig, mluvčí nejmenované společnosti, která před lety ovládla Českou republiku reklamou, ve které vlezlá paní kontroluje na návštěvách, jak mají bydlící umytý hajzl. „Představte si, kde by byly naše obraty, kdybychom na trh uvedli přípravek, který zničí 100 % všech bakterií? To prostě nejde. To je jako byste prodávali auto, co nepotřebuje tankovat. Světový ekosystém by se naprosto zhroutil.“

Jsou to bohužel prakticky stejná slova, která můžete zaslechnout právě i u jednoho z deseti dentistů, kteří nikdy nedoporučí novou zubní pastu. Prý by s takovou neměli do čeho píchnout, kdyby si lidé čistili zuby kvalitními výrobky a nepotřebovali by odbornou pomoc lékaře. O závažnosti situace koneckonců vypovídá i fakt, že jeden z deseti zubařů nedoporučuje ani žvýkačky, aby si snad jeho potenciální klient nějakým způsobem nečistil chrup. O celé situaci vás budeme informovat. Na povrch totiž vyplouvají stále nové skutečnosti. Naše redakce se právě dozvěděla, že “kočky by kupovaly Whiskas”. Z dotázaných koček ale ani jedna o žádném podobném doporučení nic neví.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi