Koronavirus zmutoval na roztomilá koťátka. Všichni je chtějí dostat!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Světová zdravotnická organizace již minulý týden informovala svět, že obávaný koronavirus 2019-nCoV, který koncem loňského roku propukl v Číně, začíná mutovat. Včera se obyvatelé Wu-chanu poprvé setkali s jeho novou formou. V ulicích města se potuluje až sto tisíc roztomilých koťátek! WHO přitom varuje obyvatele, aby koťátka nehladili a už vůbec si je neodnášeli domů. Podle lékařů je to jen mimořádně zákeřná lest, a virus může dále mutovat. Například v rozzuřeného rotvajlera nebo brokolici.

Ulice Wu-chanu jsou přeplněná zmutovaným virem 2019-nCoV

„Každý má rád koťátka!“ zhodnotila situaci v ulicích čínské provincie čínská ministryně zdravotnictví Tschi-Tschinka. „Aktuální problém šlo předpovídat. Vůbec netuším, proč to nikoho nenapadlo. Na rybím trhu ve Wu-chanu se totiž podle našich zdrojů nacházelo více koček než ryb. Chceme tímto všechny obyvatele varovat, aby neznámé kočky nehladili, nenechali se od nich kousat, a už vůbec aby si je nenosili domů!“

V ulicích Wu-chanu armáda sbírá koťátka. Marně. Objevují se další a další.

Vědci totiž stále nemají jasno, zda se jedná o konečnou formu viru, nebo je to jen mezistupeň k něčemu většímu a strašnějšímu. Čínské ministerstvo zdravotnictví se například obává, že zatímco vám večer může oblizovat nos roztomilé koťátko (a infikovat), ráno na peřině namísto kočičky najdete slintajícího rotvajlera, nebo i hůře, klidně brokolici! Devět z deseti dotázaných dětí se přitom více bojí rozzuřené brokolice než rozzuřeného rotvajlera.

Dneska vám oblizuje nos a zítra vám muže krkavici prokusovat brokolice. I to je jedna z možných variant, jak bude virus dále mutovat.

Zdá se, že se Čína potýká s podobným virem poprvé. U nás jsme však již podobnou situaci zaznamenali, a dokonce i naše čtenáře informovali po tom, co lidé nakaženi chřipkou začali vykašlávat chundelatá koťátka. Světová zdravotnická organizace se zatím nevyjádřila k domněnce, že by spolu mohly obě události souviset. S ohledem na průběh nemoci se však předpokládá, že skutečné epicentrum se už před několika měsíci nacházelo na území České republiky, a až později byla nemoc zavlečena do Číny, kde dále zmutovala a je schopna se vyvinout na koťátko i bez cizopasení v plicích nemocného. Své obavy vyjádřil i fyzik Erwin Schrödinger, který spolupracuje s epidemiology. Podle něj je momentálně rizikové například otevírat balíčky z čínských eshopů. “Nikdo neví, co v té krabici najdete. Nedokážeme určit, zda virus zmutuje na kočku až po otevření, nebo už během cesty. Protože ale doručení balíku z Číny trvá dva i tři měsíce, může ke skutečnému propuknutí v celém světě dojít klidně až za čtvrt roku. Zároveň není jisté, jestli bude kočka v krabici živá, nebo mrtvá. A vlastně ani nevíme, jestli tam bude. Ale pokud ano, bude asi pěkně nasraná!” zhodnotil pro naši redakci stav Schrödinger.

Virus se možná dostane zpět do České republiky díky distribuci čínských eshopů. Otázkou zůstává, zda kočka přežije, pokud zmutuje už během cesty.

Čína se ve spolupráci s vědci namísto přešlapování na místě nakonec rozhodla proti koťátkům v ulicích rázně zakročit a rozehnat smečky koček do okolních měst. „Chceme ve Wu-chanu zmírnit napjatou situaci. Ukázalo se, že koťátka se začala shlukovat a tvořit gangy koronaviru. Naše úřady evidují na dvě desítky případů, kdy se smečka koťat prolámala do zamčeného a zabezpečeného bytu a nakazila obyvatele lavinou roztomilosti a vrnění,“ sdělila naší redakci Tschi-Tschinka. „Gangy se pokusíme rozprášit po okolí a budeme doufat, že se nezačnou znovu formovat, protože to by byl konec.“

Podle odborníků platí na rozhánění koček psí “haf” mnohem lépe, než lidské “huš, potvoro”

Čínská vláda společně s armádou a vědci nasadila pro boj se zmutovaným koronavirem drony se psy. Ukázalo se totiž, že na běžné „huš, potvoro“ kočky nereagují a provokativně si začnou lízat genitálie dostatečně vysoko, aby vám ukázaly, že ony jsou tu skutečnými pány, a ve skutečnosti je ani nezajímáte. Pes s dronem by tak měl umět překonat i výškové překážky a srovnat síly s nežádoucím kočičím živlem.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi