Vědci zjistili: Češi doma nemají okna! Zda sněží, se dozvědí z Facebooku!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Rozruch v poslední době vyvolali američtí vědci z institutu Zbytečných a drahých studií placených z daní daňových poplatníků v Michiganu. Tvrdí totiž, že průměrný Čech sice vlastní byt či dům, ale chybí mu v něm okna. Toto na první pohled absurdní tvrzení podkládají statistikami, kdy při náhlé změně počasí jako je sníh, prudký déšť nebo bouřka, začne většina Čechů na sítích o této změně informovat. V kombinaci s dálnicemi rozjebanými jako kunda čtyřicetileté prostitutky z Ostravska byla Česká republika předehnána v rámci technického pokroku Ugandou. 

Teorii o absenci oken v české domácnosti nahrává i nespočet fotek východu a západu slunce v regionálních skupinách na Facebooku. Například každý den minimálně tucet uživatelů v ostravské skupině informuje fotkou, že slunce právě vychází, nebo zapadá. Tito uživatelé jsou podle vědců naprosto kritičtí pro chod společnosti a jejich absence by pravděpodobně mohla celou společnost rozložit. Naprosto stejně tito patroni informují i o změnách počasí. Vědci proto došli k závěrům, že patří do jakési vyšší kasty, která má snad doma i okna. Změna počasí je podle všeho v České republice velkou událostí, zejména pokud se jedná o zprávu, že konečně začalo sněžit. Podobné popularitě se donedávna těšila i duha. Její oblíbenost však klesá, protože se stala symbolem LGBT+ mínus, krát, děleno komunity.

Většině Čechů nezbývá nic jiného, než si představovat, jak takový pohled z okna vypadá.

V jedné části zprávy se vědci věnují možným příčinám, proč Češi vlastně nemají okna. Jako jedno z možných vysvětlení se jeví neutuchající bytové krize. Nové byty nebo domy jsou v Česku zkrátka drahé a průměrný Čech si to nemůže dovolit. Proto se uchylují ke kompromisům, jako jsou již zmíněná chybějící okna, nebo třeba sdílený pokoj a lůžko muže se ženou. Vypočítaná úspora je tak 20-30 % z kupní ceny novostavby v závislosti na tom, zda jde o byt či dům. Pro představu se jedná až o 1,13 Škody Fabie.

Možnou provázanost scházejících oken s naprostou absencí jakéhokoli rozhledu se nepodařilo prokázat, nicméně tato teze je v studii několikrát zmíněna. “Dává to všechno smysl. Co za člověka si postaví doslova bunkr bez oken, ve kterém se zavře a potom se diví, že nic nevidí. Místo toho, aby vytáhl hlavu z prdele, nebo si dodělal to podělaný okno, dává přednost informacím z druhé ruky. Polovina lidí nepozná, jestli fakt prší, nebo jen soused chčije z balkonu,” komentoval tezi vedoucí výzkumu, John New.

 

 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.