STALO SE: Babiš zaklekl boha Ra, díky tomu vyjde slunce i zítra!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Předseda vlády a největší dříč od dob Sisyfose, Andrej Babiš, se opět zasadil o to, abychom se měli lépe. Nejen, že díky jeho usilovnému makání bude nadále vycházet slunce tak, jak jsme byli doteď zvyklí, ale dojde i k prodloužení dnů. Do budoucna si premiér plánuje podat ještě několik dalších starověkých bohů. Vyřešit tak chce například problémy se suchem v letních měsících.

Tvrdá píle premiéra a jeho týmu kariérních odborníků v olizování těch správných análů nese své ovoce. Premiér stihl za poslední měsíc vyjednat řadu věcí, které občané považují za samozřejmost. Namátkou třeba východ slunce. Současná nevýhodná smlouva s Egypťanem Ra a jeho společností Slunce a. s., zabývající se řízením dne a slunečního svitu, stála daňového poplatníka několik bambiliónů korun ročně. Babišovi se podařilo tuto zpackanou dohodu vypovědět bez hrozby sankcí a dokonce uzavřel smlouvu novou, a to za mnohem výhodnějších podmínek. Stará smlouva je dílem Babišova arcinemesise Miroslava Kalouska, symbolem korupce a tak dále, vždyť to znáte. “Som rád, že sa nám podarila vyjednat taková zmluva. Nebylo to vůbec jednoduché vyjednávanie, ale Ra pochopil, že keď nepristúpí na naše podmínky, naši na něj zakleknou a celý jeho byznys pošlem do konkurzu,” pochlubil se premiér. Archiválie z roku 2006 jasně dokazují, že před nástupem Kalouskovy hrůzovlády byl den delší, slunce svítilo jasněji a měli jsme se všeobecně lépe. Dle premiéra ale lidé rychle zapomínají, a proto si na toto skvělé období už nepamatují. Nyní je však době temna konec. Dny budou opět delší, tráva zelenější a v dohledné době skončí i to proradné sucho.

Finanční správa byla neúprosná.

Jak se zdá, zakleknout lze i samotného boha slunce. Důvěryhodné zdroje naší redakci potvrdily, že finanční správa společnost Slunce oholila jako bezsrstou kočku. Samotnému Ra tak nezbylo nic jiného, než přistoupit na Babišovy podmínky. Ra však není první ani poslední. Dalším na řadě by měl být Dionýsos, řecký bůh vína, veselí, úrody a plodnosti. Babiš s ním chce prodiskutovat neúnosné sucho a špatnou úrodu posledních let. Pokud by Dionýsos odmítl spolupracovat, je finanční správa opět připravena zasáhnout. Není totiž zcela jasné, zda je řádně zaplacena daň za všechen alkohol, který tahá z rukávů. Naší redakci se podařilo sehnat vyjádření samotného Dionýsa. “Nenechám si vyhrožovat od někoho ze země, kde pijou krabičák. A na práci boha plodnosti jsem se stejně vysral, chlast vynáší víc,” odpověděl stroze Dionýsos k možnosti ultimáta.

Případný tlak na Dionýsa již stihli ostře odsoudit ostatní řečtí bohové. Dle jejich společného vyjádření je naprosto nepřijatelné, aby běžný smrtelník úkoloval božstvo pro svůj vlastní prospěch. Babiše by tak mohl stihnout stejný trest jako kdysi Prométhea. “Žádní tajtrlíci na mráčku mi nebudú blbě žvanit do toho, jak vykládat české právo nebo riadiť republiku. Moji právníci, kterým platím randál, říkali, že to móžem udělat,” reagoval podrážděně Babiš. Případné odvety ze strany bohů se nebojí, neboť Česká republika bude v tom případě rozporovat každou větu rozsudku.

Ani pravomocné odsouzení starodávným božstvem není pro Andreje důvod k rezignaci.

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.