Letná 2.0 – postřehy a připomínky

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 9 minut.

V sobotu bylo hezky, což mnoho lidí využilo jako důvod vyrazit ven, usmolit si nějaké transparenty a úplně náhodou se setkat na Letné, kde se konal nějaký koncert. Musím se přiznat, že pro mě byl revival prvního koncertu překvapením a čekal jsem zhruba poloviční účast. Koneckonců, konečně nemáme trestně stíhaného premiéra, což byl hlavní argument Milionu chvilek, a bylo tak nějak předpokládatelné, že masy stoupenců prořídnou. Nestalo se tak, za což díky.

Vítáme Bolka na straně temné síly!

Že bude muset celá myšlenka projít určitou rekonstrukcí a evolucí, bylo však poměrně zřejmé. Překvapil i Bolek Polívka, který se až doteď od politických výlevů izoloval. Ale za posledních 5 let žádné vyznamenání od starého jezevce nedostal, takže šlo tak nějak odhadnout, na kterou stranu barikády patří. Od včerejška je tak valašský Joker nepřítelem systému oficiálně. Zároveň ve mně hlodá představa, kdy Bolek aka Heath Ledger vtrhne na ceremonii předávání bezcenných státních plaketek, chytne pod krkem největší slečínku široko daleko – Jirku Ovčáčka – a zeptá se ho, zdalipak ví, jak přišel k tomu červenému nosu. Nic takového se pochopitelně nestane.

You’ll need some strong Expecto Patronum against this dementor! He’s on the loose! Ministry of magic won’t protect us! RUN!

Na akci na Letné překvapivě rychle reagoval i Bureš. Tomu sice Monika ani tentokrát nepřibalila do trenýrek koule a nepostavil se demonstrantům, aby jim vše vysvětlil, nic podobného ale stejně očekáváno nebylo, neboť mezi demonstrujícími se nacházelo jen opravdu malé množství pukavců a shnilých rajčat. Andy měl na starosti důležitější věci. Fotit se s Danielem Radcliffem a brečet u boxovacího pytle, že musí zhubnout, protože kvůli práci, do které jste si ho zvolili a kterou dělat nechtěl, přibral. Na demonstraci se k velkému překvapení nedostavil ani attention whore Macura v tričku „STOP TÝRÁNÍ BABIŠE“, což hodnotím jako největší plot twist 17. listopadu. Zdeněk přitom prokazatelně stále žije. Ještě v pátek se mi ho podařilo vyprovokovat k reakci větou „Islám je náboženství míru“. Takže si asi Zdenda s jinak buldočí náturou uvědomil, že Bureš je ohnout. A nebo křepčil s tričkem příliš krátkou dobu a nikdo si ho nevšiml. Z několika zdrojů na první Letné mám info, že Zdenda si triko natáhnul až na místě, udělal selfie a pak si ho zase velmi rychle sundal. Zřejmě měl strach, že by ho někdo seznámil v početném davu s pěstí a prašným povrchem Letné. Třetí, nejpravděpodobnější teorie je, že se na to prostě vysral.

Letná 2.0 – 17.11.2019

Letná 2.0 se ovšem stala jakousi záležitostí opoziční prestiže. Po střechách okolních budov zevlovali Piráti, a zdálky přihlíželi davu statisíců posluchačů koncertu Jaroslava Hutky. Na baráku, jen několik desítek metrů vzdáleném, vlál banner vyzývající ke snížení uhlíkové stopy, což je nesporným důkazem toho, že demonstrace na Letné rozhodně nebyla jen o Babišovi, ale nesla s sebou mnoho témat. Tedy alespoň v hlavách majitelů podobných bannerů.

Ani tentokrát. SPD bylo znovu pro smích

 

Osobně kladně hodnotím mutaci prohlášení do cizích jazyků. Němčina byla sice poněkud prkenná, ale co kurva chcete od někoho, kdo německy neumí. Tohle je přesně ten přístup, který světová média očekávají. V zásadě zahraničí jinak asi neunikne, že na koncíku křepčí stovky tisíc demonstrantů, ale slyšet přímo od pořadatelů proč, je něco, co může fungovat.

Je to na internetu, je to pravda!

Minář ani tentokrát své odpůrce nezklamal a vystoupil jako cosplay kelímku kremžské hořčice, čímž ještě více pseudovlastence utvrdil v myšlence, že skautská uniforma je jen variace na Hitlerjugend. Poukázat na to nezapomněla ani SPDružka Karla Maříková. Ta je sice aktuálně popotahována Policií za její statusy, kdy přirovnávala migranty k invazivním druhům, to jí však přece nezakazuje kecat do věcí, do kterých jako členka SPD logicky musí vidět, tedy identifikace nacismu a fašismu. Protože už vizuálně Karla připomíná slepičí prdel, nezapomenula se o svoji hlubinu myšlení pochlubit na asociálních sítích – snad v domnění, že to tentokrát konečně vyjde a nebude zase všem pro smích. Nevyšlo. V den boje za svobodu a demokracii naprosto demokraticky zakázala komentáře, protože takhle se to při hájení svobody slova přece dělá. Jen díky demokracii má každý právo ze sebe veřejně udělat idiota a jsem za to už 30 let neskonale vděčný, protože jinak by děti autorů Paralelních listů neměly co žrát. Ve statusu samozřejmě nezapomněla připomenout, že teda rozhodně jakože není fanda Babiše, ale šatník Mikuláše Mináře jednoznačně smrdí a bylo by fajn, kdyby někdo zavolal módní policii. Jen podotýkám, že mám určitou zálibu v černé barvě a bylo by tedy fajn prověřit mě, jestli volbou šatníku nepropaguji jednotky Schutzstaffel, tedy SS. Post byl nakonec smazán úplně, protože si z ní lidi začali dělat srandu i ve sdílených příspěvcích. Tentokrát to sice nevyšlo a Rakeťáci mizí ze scény, ale příště… Příště už určitě!

Je to na internetu, musí to být pravda!

SPDružka Maříková v tom pochopitelně není sama. Jen se veze na vlně obecné demence, kterou trpí zhruba polovina národa. Jak jinak si vysvětlit, že i po roce, kdy bylo i soudem vyvráceno, že demonstrace jsou zaplacené, plebs i nadále věří čemukoliv, co mu přistane do mailu. Pokud stejný mail dostanou z alespoň dvou různých adres, stává se myšlenka autentickou, protože co je na internetu, to je přece pravdivé. A na sto argumentů existuje minimálně jedno video na Youtube, které všechny argumenty zničí. A takhle to bohužel funguje všude, a nejen u nás. Zdaleka nejde jen o politiku, ale i o alternativní medicínu a konzumace hektolitrů léčivého sava, ochranu zdraví před deriváty hliníku v chemtrails čepičkou z alobalu a tanec deště s pumpičkou octa, všelijaké vládní konspirace, kdy ve většině případů za nitky tahá zlořád Soroš, na kterého přešly všechny kompetence na zničení světa po zesnulém Rothschildovi. A v neposlední řadě v České republice stále poměrně málo rozšířenou teorii o ovládnutí světa Reptiliány, což je možná škoda, ale zase nám to dává příslib pro munici, až aktuální hoaxy omrzí i notorické sdíleče čehokoliv.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi