Namísto obědu teror! Školní jídelna se za vyvolání špagetového monstra omluvila.

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Šokující dnes bylo pro mnohé žáky základní školy v Ostravě zjištění, že obědy dnes nejenže nedostanou, ale navíc se po jídelně pohybuje asi třítunové Špagetové létající monstrum. Škola se od podivných aktivit kuchařky distancovala a tvrdí, že s pokusem konvertování studentů na pastafariány nemá nic společného.

Špagetové létající monstrum se nekontrolovaně pohybovalo po školní jídelně

„Je to opravdu politováníhodná situace,“ vysvětloval dnes před kamerami ředitel ostravské základní školy Petr Fil. „Rozhodně chceme všechny rodiče ubezpečit, že žádné dítě nebylo zraněno nebo snězeno. Alespoň žádné, o kterém víme. Stejně tak se musíme ohradit proti tvrzení, že na školách nezákonně propagujeme jakoukoliv víru. Nic takového se nestalo. Dnešní situace je výsledkem individuálních aktivit naší školní kuchyně a po viníkovi pátráme.“

Za viníka byla nepřímo označena nová kuchařka Regina Cikánková, o které se všeobecně vědělo, že kromě kuchtění koketuje i s temnými silami, zapomenutými bohy a po nocích holduje letu ve vysoké rychlosti na koštěti, ačkoliv na něj nemá letecký průkaz. Při nedostatku pracovních sil ale škola zřejmě neměla z koho vybírat, a tak nakonec sáhla po Regině, která měla oproti ostatním uchazečům mimo jiného výhodu v tom, že umí vařit.

Romana Cikánková na obrázku, který přiložila k životopisu. Datováno na rok 1642, kolorizováno

„Reginu jsme nakonec zaměstnali pro její všestrannost,“ vysvětluje ředitel Petr Fil. „Samozřejmě je pro školu mnohem levnější koupit živá kuřata. Regina je nejenže sama zabila, ale dokonce i oškubala a vykuchala. Dobrá, úplně jsme nechápali ten její rituál, kdy krev každého kuřete rozcáká po celé kuchyni do pentagramu. Ani ten oltářík s černými svíčkami a lebkami zvířat jsme nepochopili, ale když otevřený oheň přestěhovala od požárního hlásiče, překousli jsme to. Nijak bych to nedramatizoval. Každý má nějakého toho zvráceného koníčka. Zejména na základní škole…“ rozhýkal se Petr Fil.

Podle ředitele začaly děti i někteří učitelé nosit na hlavě cedníky zcela spontánně.

Její mimoškolní aktivity se ale zřejmě staly kamenem úrazu. O Regině se například od studentů dozvídáme, že nevařila podle konvenčních kuchařek. Podle očitých svědků měla i dnešní oběd připravovat podle almanachu zapovězených receptů Ládi Hrušky, což je v zásadě offline verze čvachtáníček z Mimibazaru – webu, který již před lety OSN soudilo za recepty proti lidskosti. Vzniklé situaci bohužel nepomáhají ani fámy o zmizelém německém studentovi Gutnerovi, který byl na škole na výměnném pobytu, ale krom prvního týdne ho tu nikdo neviděl. Všichni si však minulý týden pochvalovali výborné bavorské klobásky, ačkoliv měly podivně nasládlou chuť. Regina nicméně i tentokrát prokázala vlohy pro schopnou kuchařku a od školního sboru i dětí sklidila nemalé ovace.

Almanach gastropekla Ládi Hrušky s Láďou Hruškou. Při úplňku výtisk svítí světle zelenou barvou a levituje ve výšce 15 cm nad oltářem z lebek. Listy knihy jsou speciálně upraveny tak, abyste se při každém otočení stránky pořezali.

Dnešní oběd měl být dalším famózním úspěchem školní gastronomie. Regina oznámila boloňské špagety. Co přesně se stalo špatně a proč hmota ožila, bude předmětem šetření. Mezi nejpravděpodobnější teorie patří eidam třicítka, který byl vmíchán do omáčky, ačkoliv Láďa Hruška ve své knize důrazně opakuje, že do tohoto receptu musí být dávána alespoň čtyřicítka. To samo o sobě musí být dostatečným varováním, neboť tento zapomenutý klohnil obvykle v receptech nerozlišuje sýr od tmelu na okna. Muselo se tedy jednat o výjimečně důležité sdělení, které ovšem zřejmě bylo ignorováno.

Do celého případu by mohla vnést trochu světla právě Regina. Ta je ovšem od incidentu s létající špagetovou příšerou nezvěstná. Samotnou špagetovou příšeru se nakonec podařilo neutralizovat sprchou z hadice s horkou vodou, kdy změnila konzistenci z al dente do sračkoidního stavu. Práce na odklízení budou pokračovat zřejmě i v příštích dnech. Rodiče žáků nicméně ocenili obědy zdarma.



Paralelní listy jsou nejlepší čtení na hajzl hned po složení osvěžovače vzduchu.
Dej stránce lajk a už nikdy se na něm nebudeš nudit!



Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi