Čína roky tajně odposlouchávala tekno rádio. Domnívala se, že jde o vysílání v morseovce

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

S vážnými špionážními problémy se momentálně zabývá Čína. Z tajných služeb totiž prosákla informace, že rozvědka déle než čtyři roky tajně odposlouchávala nejmenované české rádio, které se specializuje na tanečný muziku tekno, DNB, dubstep a trappy. „Domnívali jsme se, že se jedná o morseovku,“ bránil se generál Tschu Tschkar těsně před popravou.

Několik let přitom tajné služby přinášely poměrně citlivé informace z prostředí České republiky. Ty přitom sice nebyly vždy srozumitelné, kontrarozvědka se nicméně domnívala, že se jedná jen o další šifru, aby nebylo možné zprávu z morseovky tak snadno přečíst.

Po nátlaku se naší redakci přece jen podařilo zjistit některé podrobnosti, se kterými Čína několik let pracovala a pokládala je za relevantní, díky čemuž se stala Česká republika pro východní velmoc zajímavá. Kupříkladu Skrillexův song Make It Bun Dem přinesl rozsáhlou zprávu o moderátorských kvalitách Jaromíra Soukupa a celkově by bylo výhodné, kdyby Čína zainvestovala do televize Barrandov, protože se jí to brzy vrátí.

Z prosáklých informací je víceméně zřejmé, že většina zpráv buďto nedávala smysl, nebo byla mylně interpretována.

Zaručená zpráva dešifrovaná ze skladby Spitfire Portera Robinsona zase hovořila o vitálním, vším lidem milovaném prezidentovi, který je bystrého ducha, a že by bylo fajn ho navštívit a pozvat ho do Číny. Až v Praze Xi Jinping pochopil, že prezidenta vši sice milují, jinak se ale zpráva na pravdě nezakládá. Protože se ale ukázalo, že je Česká republika poměrně dobrou dojnou krávou, byl tento renonc prominut.

O to horší zkušenost však byla díky Excisionově tracku Throwin´ Elbows. Čína z ní vyčetla, že koncern Disney má zájem krom koupi práv pro Hvězdné války i o Krtečka. Jak si jistě naši čtenáři vzpomenou, vyfouknout Disneymu Krtka pod nosem se nakonec Číně podařilo. Čína měla touto akvizicí uštědřit Spojeným státům smrtelnou ránu, která by nakonec položila celou západní ekonomiku.

 

Rádiostanici si oblíbili krom čínských tajných služeb například i Piráti

S odstupem několika let byly právě toto důvody, proč se prezident Xi Jinping obrátil na tajnou službu s dotazem „kdy se kurva do píči konečně začnou vracet naše investice, a proč Spojené státy ještě nehoří?“. Generálu Tschu Tschkarovi nakonec zlomila vaz (doslova) informace, že se nejedná o tajné vysílání v morseovce, nýbrž o poměrně veřejnou radiostanici, kterou většinou krom čínských zpravodajců poslouchají vyhulené smažky, křepčící s hlavou v repráku.

Tschu Tschkar byl tedy exemplárně potrestán, přestože odposlechy pod jeho vedením nebyly vždy zavádějící. Například z dvouhodinového letního setu DJ Hrounexe Čínské tajné službě vylezl naprosto báječný recept na tvarohový dort s borůvkami, který si oblíbil dokonce sám čínský prezident Xi Jinping, a každou neděli ho osobně připravuje na čajový dýchánek s generály.

Xi Jinping si tvarohový dort s borůvkami oblíbil. Borůvky si nechává dovážet speciálně až z Kanady.

Za tristní je však možné pokládat, že si tajné služby roky neuvědomili skutečnou podstatu podezřelého vysílání. Aby se předešlo dalším trapasům, byly agenti vysláni na školení na tekno camp, kde se seznámili nejen s širokou škálou tanečních drog, ale i s aktuálními hudebními trendy.

V tomto směru musíme mít určitou shovívavost s čínskými občany. Ti se k západní hudbě jako komunistická země dostávají jen poměrně těžko. Na jedné straně si musíme uvědomit, že populární hudba dnešní doby opravdu mnohdy zní jako umývání plechového nádobí. No a na druhé straně máme Čínu, jejíž hudební kultura začíná a končí melodií kočky, kterou držíte za ocas a točíte s ní nad hlavou.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi