Skokany podporujeme: Čím více sebevrahů, tím méně sebevrahů, tvrdí ČD

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

České dráhy jsou vlaková společnost, která čelí obrovské kritice kvůli pravidelnému zpoždění vlaků. Před nedávnem se na jejich facebookových stránkách objevila klasická stížnost jednoho z vytočených cestujících. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a byla více než znepokojivá.

Cestující se s kritikou opravdu nepáral: ,,Kdysi dávno jsem na vlak utíkal. Dnes vycházím o 10 minut později, přičemž stihnu dosáhnout osvícení, nastolit mír mezi Izraelí a Palestinou, vyhrát diskuzi na Novinkách, vystát frontu na hajzlu plném prostatiků, vyhonit pérko s trojkou v krvi, zaběhnout maraton na posledním místě, nechat se ukecat od jehovistů, dokoukat Pána prstenů ve slowmotionu, a ještě mi zbyde dostatek času k sepsání této kritiky! Platit za vaše služby je asi stejně výhodné jako platit za seriózně se tvářící šlapku s rozkrokem připomínajícím hlavu Demogorgona. Když pominu zpoždění, ve vlaku nejste schopni regulovat teplotu, takže nevím, jestli si mám přímo v kupéčku začít stavět iglú a harpunovat průvodčího oblečeného jako tučňák nebo jít do plavek, koupat se ve vlastním potu a popíjet teplý chlazený nápoj z vaší nabídky. Na stolku je navíc vždy položen vlakový průvodce, jehož čtení by mělo zkrátit dlouhé chvíle. Tak proč mi stokiláková cesta přijde jako 3 dny na Transsibiřské magistrále v kupéčku s Markem Ebenem? 
Nejvíc se mi ale líbí vaše trilionté výmluvné hlášení o zpoždění. To už bych bral vážněji omluvu Amiše, který svádí zpoždění na frontu v Applestoru!  Nedivím se, že z toho cestujícím mrdne v kedlubně, skočí pod vlak a zformují se do podoby tataráku!”

Reakce Českých drah byla šokující: ,,Děkujeme, že jste nám napsali. Zpoždění vlaků je záměrné, cestující se tak snažíme přimět k sebevraždě, protože logicky – čím více sebevrahů, tím méně sebevrahů. Snažíme se prospívat společnosti. Doufáme, že budete i nadále využívat našich služeb.”

 

Čím více sebevrahů, tím méně sebevrahů. Dává to smysl.

 

Post Author: Švýcarák

Švýcarák, vlastním jménem Ctibor Příbor, je zakomplexovaný muž s malým egem, kontem, pérem a kouty, v nichž by mohla klečet Halina Pawlowská. Jelikož není zrovna lev salónů, žije v 1+kk s manželkou jménem Donuta Nutello. Donuta není drobná dívenka, kterou opřete v koupelně na umývadle, aniž byste se propadli stropem o tři patra níž a vytvořili siluetu hrocha na asfaltu podzemního parkoviště. A tak Ctibor utíká z reality prostřednictvím kritiky všeho a všech.