Kalousek kupuje masozávod Krahulčí. Změní se i obchodní značka

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

Víme první! Kalousek včera Babišovi neřekl: „Dělej co umíš, stejně jsi v pí*i,“ jak to slyšel Andrej Babiš. Jazyková bariéra, hluk ve sněmovně a určité logopedické nedostatky lehce ovíněného Kalouska zapříčily nedorozumění. Ve skutečnosti totiž říkal: „Dělej co musíš, stejně jsi v pí*i, prodej.“ Andrej Babiš totiž bude muset nakonec přece jen vrátit dotace, začne těmi na Masozávod Krahulčí. Ty však  převyšují hodnotu firmy. A Kalousek se rozhodl pomoci!

Jak nás informoval tisk, Babiš včera při interpelaci žaloval kolegům jako malý Soukup, že ožralej Kalousek řekl „pí*a“. Jde však o omyl. Tedy to slovo skutečně řekl, ale v úplně jiném kontextu, než to pochopil premiér. Ne, že by Kalousek špatně neartikuloval pravděpodobně pod vlivem vína, ale pravda je taková, že Kalousek včera Babišovi neřekl: „Dělej co umíš, stejně jsi v pí*i.“ Ve skutečností řekl: „Dělej co musíš, stejně jsi v pí*i, prodej.“

PR oddělení Mirka Kradouska Kalouska má už i nové logo. Na nové zákazníky chce cílit zejména masem v uzeninách.

 

Ve sněmovně mezi oběma aktéry několikrát proběhla ostrá výměna názorů během interpelací, padala i poměrně nevybíravá a vulgární označení a posílání do míst, kam by i pan prezident chodil raději sám. Díky nim jsme se mimo jiné dozvěděli, že si oba pánové tykají. Není divu, jistě spolu jednali ještě před Babišovým vstupem do politiky. A na stará přátelství se nezapomíná i přesto, že Babiš teď tvrdí, že za všechno může Kalousek.

Hádka v Poslanecké sněmovně se začala vyostřovat po tom, co Mirda na Babiče provokativně vyplázl jazyk. Větší vzrušení bylo možné pozorovat už jen u pana Foldyny, který má se strkání jazyku kamkoliv bohaté zkušenosti.

Jak všichni víme, Česká republika čelí auditu dotací pro Agrofert. A i mistr Babiš se někdy utne. „Je to kampáň, nič se vracet nebude, jde o napadení České republiky,“ hřímal ještě nedávno premiér. Při auditu bylo ovšem odkryto něco, co by měl Andrej nejraději i nadále ve skříni s ostatními kostlivci syna, dcery a jiných utopených existencí. Premiér totiž během posledních dvou let vybral na masozávod dotace ve vyšší hodnotě, než je celá společnost. České republice tak hrozí, že přijde o ikonickou značku, které se snad už může vyrovnat jen pivo Šerák – známé díky svým projímavým účinkům.

Technicky je totiž snazší vyhlásit bankrot, než “vracet” Evropské unii dotace v hodnotě 100 % akcií společnosti. “Ty svině na tom ještě vydělajé, a stát k temu přide jak slipy k houslím”, sdělil nám mimo záznam Andrej Babiš. Hozenou rukavici zvedl překvapivě Miroslav Kalousek, dlouholetý odpůrce Andreje Babiše. Ten během dnešního jednání v Poslanecké sněmovně přišel s třetí variantou: Existuje možnost, aby “nějaký podnikatel” vrátil dotace z vlastní kapsy. Technicky by se tak jednalo o prodej společnosti, protože by se při převzetí závazků stal jediným vlastníkem společnosti.

U ostatních poslanců bohužel argumentace, že Andrej krade do masozávodu dotace, protože “motýle mají rády klobáse a včely rádo líže uheráci” neprošlo.

 

To se zcela pochopitelně setkalo s výsměchem. Každý totiž ví, že drtivou většinu majetku dneska vlastní Kellner, Bakala a nebo právě Andrej Babiš. Vyjednávání pana premiéra s Bakalou postrádá smysl, protože se u obou okamžitě spouští Pavlovův reflex. Kellner pak zastává myšlenku, že kdysi může mlít do salámů i v Rusku, a vydělá na tom mnohem více.

Ke zvratu došlo ve chvíli, kdy Kalousek navrhl jako kupce sám sebe. Pánové k sobě sice, jak už jsme zmínili, mají určité výhrady, ale bussines je bussines. Kalousek si navíc masokombinát vždycky přál. Ze starých leváren na Ministerstvu financí mu ještě zbyly nějáké peníze, a tak jeho snu nestojí nic v cestě. Do střetu zájmů by se podle svých slov dostat neměl, protože TOP09 v příštích volbách směřuje stejně ke skóre TOP 0,9 %. Vlastnit masokombinát je tedy pro Kalouska způsob zajištění na stáří.

Mirda sahá pro prkenici ušitou z nefunkčních padáků. Údajně je plná pětitisícovek, které vydělal díky nefunkčním padákům.

 

Podařilo se nám dostat exkluzivní vyjádření Kalouska: „Rozhodl jsem se pomoci dávnému příteli. Je pravda, že jsme měli s Andrejem několikrát při interpelacích určité neshody a že se na mě snaží kdeco hodit. Ale touha po vlastním masokombinátu tento pracovní nesoulad přebil. Víte, Vysočinu i vysočinu mám moc rád. Navíc můj původní obor je  tomuto blízky (chemie, pozn. redakce). Přemýšlím, jak se můj závod bude jmenovat. Pravděpodobně Masokombinát Kalousčí.“ Babiš se po vyjasnění s úlevou prohlásil: „Fabriku odkoupí Mirek Kalousek, který vydělal miliony díky nefunkčním padákům. Zloděj zlodějský!“

 

 

Post Author: Redakce