ŠOK: Miloš Zeman byl dnes odpoledne zavražděn v Brně

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Dnes odpoledne byl v Brně úspěšně proveden neobvyklý atentát na prezidenta České republiky Miloše Zemana. Při projevu na něj z děl na konfety vystřelili neznámí útočníci extrémně žíravou látku. Dle svědků se Miloš Zeman během několika sekund rozpustil a rozlil po celém pódiu. Při incidentu byl zraněn i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, který ho tajně podpíral.

Přivolaný lékař bohužel konstatoval smrt

Na místo byly okamžitě přivolány veškeré jednotky brněnského integrovaného záchranného sboru, tedy jedna rezavá sanitka z první světové války, dva hasičské koňské povozy a policisté přijeli z nejbližší stanice šalinou. Ze sanitky vystoupil nejuznávanější a také jediný brněnský lékař. Ten se pokusil poslechnout si stetoskopem prezidentovo srdce, ale stetoskop se po kontaktu s kapalinou rovněž roztekl. Lékař proto musel konstatovat smrt. Hasiči následně čerpadlem načerpali ostatky do zavařovacích sklenic a odvezli do márnice. Jiří Ovčáček byl vyšetřen řidičem sanitky a poslán na psychologickou konzultaci, jelikož vytrvale plakal, a to se v Brně nedělá.

Poslední okamžiky Miloše Zemana. Stojí na největším brněnském pódiu

Zbraní použitou při atentátu byl eintopfß

Z děl na konfety se policejním jednotkám podařilo získat vzorky látky použité při atentátu jako zbraně. Po důkladné chemické analýze bylo zjištěno, že se jedná ve skutečnosti o jídlo, velmi vzácné a vařené jen v jedné vesnici na hranici mezi Českou republikou, Polskem a Německem, známé pod názvem eintopfß. Více o této látce zde: https://necyklopedie.wikia.com/wiki/Eintopf%C3%9F

Obyvatelé eintopfß vaří zhruba jednou za padesát let a jeho příprava je jak finančně, tak i časově náročná. Proto za vraždou českého prezidenta musí stát nějaká bohatá organizace či osobnost. Lidé, kteří již nyní pořádají v ulicích pietní akce, proto obviňují různé osobnosti, například George Sorose, Miroslava Kalouska či dokonce Dominika Feriho.

První fáze vaření Eintopfßu. V hrnci vidíme rozmělněné kuřecí parzáty

Vyjádření policie

Policejní mluvčí Jozef Bocán řekl, že vyšetřování je na dobré cestě. Prezidentův projev totiž hlídali z okolních střech policejní odstřelovači, kteří útočníky viděli stát u děl na konfety. Jeden odstřelovač z nejelitnější policejní jednotky, který si přál zůstat v anonymitě, se vyjádřil takto: „Viděl jsem tři maskované muže oblečené jen v červených trenkách, jak stojí u děl na konfety. Myslel jsem si, že jsou to zaplacení klauni nebo spolupracovníci Jaromíra Soukupa, ale ukázalo se, že jsou to vrazi.”

Žádné jiné zprávy policie nevydala.

Policejní identikit vraha Miloše Zemana vedle vražedné zbraně

Co bude dál?

V těchto chvílích diskutuje poslanecká sněmovna o nových prezidentských volbách. Prozatím zastupuje prezidenta České republiky předseda senátu Jaroslav Kubera. Podle sázkových kanceláří by se mohl příštím prezidentem stát jeden z Václavů Klausů. Voliči Miloše Zemana a samozvaní jediní správní vlastenci zase na sociálních sítích volají po Jaromíru Soukupovi. Až volby však ukážou, kdo zvítězí.

Post Author: Redakce